מצרכים להכנת עוף שלם בתנור
- עוף שלם (עם העור)
- 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים
- 3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
- ראש שלם של שום (לא מקולף)
- חצי כוס מים
- תיבול לעוף ולירקות: שליש כוס שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שטוחות דבש, 1 כף שטוחה קטשופ, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, שן אחת של שום מגורדת, פלפל שחור לפי הטעם.
איך מכינים עוף שלם בתנור?
- מניחים את העוף השלם והירקות בתבנית גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את העוף השלם (מורחים את הרוטב על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף) ואת הירקות (כולל ראש השום). מכניסים את ראש השום לחלקו הפנימי של העוף.
- הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה, מוסיפים לתבנית חצי כוס מים וצולים בתנור ב180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).
הפעל טיימר (120 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
187 תגובות
כניסה
187 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

