מצרכים להכנת עוואמה
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- 4 כפות (48 ג’) קורנפלור
- כף (10 ג’) שמרים יבשים
- כף (12.5 ג’) סוכר
- כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים
- כף (8 ג’) שמן
- סירופ סוכר ולימון: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר, כף מיץ לימון.
איך מכינים עוואמה?
- מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).
- מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר וכף מיץ לימון. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.
- מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
- לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
33 תגובות
כניסה
33 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

