מצרכים להכנת עוגת תפוזים עם קרם
- תבנית עגולה 24 (או עגולה מקרטון 22.5)
- 3 ביצים
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי
- כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
- סירופ להרטבת העוגה:
- רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
- כף גדושה (17 גרם) סוכר
קרם וניל:
- מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 2 כפות גדושות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
איך מכינים עוגת תפוזים עם קרם?
- מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
- מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).
- מכינים את קרם הוניל: מקציפים מיכל שמנת ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
- לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, שמים עליה את הקרם ומשטחים. מפזרים מעל גרידת קליפת תפוז ומכניסים למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
120 תגובות
כניסה
120 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

