מצרכים להכנת עוגת שיש לפסח
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20
- 2 ביצים
- 2/3 כוס (133 ג’) סוכר
- חצי כוס (120 מ”ל) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
- 2/3 כוס (90 ג’) קמח מצה לעוגות (טחון דק)
- רבע כוס (35 ג’) קמח תפו”א
- כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
- כף מלאה (12 ג’) אבקת קקאו/ שוקולית
- 3 כפות (20 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)
איך מכינים עוגת שיש לפסח?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20.
- מערבבים בקערית את קמח המצות, קמח תפו”א, אבקת אפיה וקוקוס.
- מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.
- יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית. למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים כף קקאו או שוקולית ומערבבים עד שהתערובת נצבעת בחום באופן אחיד. יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הבהירה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאות שיש.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
134 תגובות
כניסה
134 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

