מצרכים להכנת עוגת שושנים
- 3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן
- כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר לבן
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
- כפית תמצית וניל
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- קמצוץ מלח
למילוי:
- ממרח שוקולד שאוהבים, אגוזים קצוצים דק (לא חובה)
איך מכינים עוגת שושנים?
- מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. .
- מוסיפים ביצים, מים ותמצית וניל ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה.
- מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ולשים במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס”מ, מורחים מעל ממרח שוקולד באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים.
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ ומגלגלים לצורה של שושנה (ראו סרטון הכנה).
- משמנים תבנית רינג עגולה בקוטר 26 ס”מ (ניתן גם לרפד אותה בנייר אפיה) ומניחים את השושנים מניחים בתוך התבנית. מכסים במגבת להתפחה של 15 דקות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד להשחמה יפה.
View this post on InstagramA post shared by 10dakot | מתכונים ב-10 דקות (@10dakot)
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
עוגת שושנים פרווה עוגת שושנים שוקולד
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
69 תגובות
כניסה
69 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

