מצרכים להכנת עוגת שוקולד עם קרם
- תבנית עגולה 24
לתחתית:
- 4 ביצים
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- 150 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס (100 ג’) שמן
- כף וחצי גדושות (20 ג’) אבקת קקאו
- חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים דק (70 ג’)
- חצי כוס (50 ג’) ביסקוויטים מפוררים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח- בעוגיות כשרות לפסח)
קרם שוקולד:
- 2 מיכלי שמנת להקצפה/ קצפת צמחית (סה”כ 500 מ”ל)
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
איך מכינים עוגת שוקולד עם קרם?
לתחתית:
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות, עד לקבל תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים אבקת קקאו, אגוזים קצוצים ופירורי ביסקוויטים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מידי).
- משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור במשך כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים, אך לא רטוב).
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
קרם שוקולד:
- מניחים בקערית מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד המריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים את התערובת לטמפ’ החדר (חשוב לצנן!)
- בקערה נפרדת מקציפים מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה (הקצפה של כחצי דקה -דקה). מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
- לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים אותה לטמפ’ החדר ויוצקים מעליה את קרם השוקולד.
- עוטפים בנייר נצמד/אלומיניום ושומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
328 תגובות
כניסה
328 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

