מצרכים להכנת עוגת פרג ושוקולד
תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר (מי שאוהב מתוק מומלץ להגדיל את הכמות לחצי כוס)
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- רבע כוס (60 מ”ל) מים חמים
- כוס ורבע (110 ג’) פרג טחון
- 2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
- 2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קורנפלור או קמח מצות דק
- כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
- שליש (30 ג’) כוס קוקוס
- ציפוי שוקולד: 50 גרם שוקולד מריר + כף (8 ג’) שמן + 2 כפות (20 מ”ל) מים
איך מכינים עוגת פרג ושוקולד?
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מערבבים בקערה פרג, קקאו, קמח, אבקת אפיה וקוקוס (תערובת הפרג).
- מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ואח”כ מים חמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
- אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. כשהעוגה מוכנה, פותחים את דלת התנור עד הסוף ומשאירים את העוגה בתנור 5 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם השמן והמים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים. מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
89 תגובות
כניסה
89 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

