מצרכים להכנת עוגת טחינה טבעונית
- תבנית מאפינס
- שליש כוס (80 מ”ל) שמן
- ¾ כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
- רבע כוס (60 מ”ל) טחינה גולמית
- כפית חומץ 5%
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- כוס + 2 כפות (160 ג’) קמח לבן
- כפית גדושה אבקת אפיה
- חצי כפית אבקת סודה לשתיה
- רבע כוס (30 ג’) קוקוס
איך מכינים עוגת טחינה טבעונית?
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את המרכיבים הרטובים: שמן, מיץ, טחינה וחומץ. מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת.
- מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת במרקם מעט סמיך).
- מניחים מנג’טים מנייר בתוך תבנית מאפינס ויוצקים את התערובת לתוך המנג’טים. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי כדי שתתייצב.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*העוגה מאוד מתפוררת אבל טעימה.
*מאחר והעוגה מתפוררת בחיתוך אני ממליצה להכין אותה בתבניות מאפינס ולא בתבנית אחת.*לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים במקרה הזה מאחר והעוגה גם ככה יוצאת קצת דחוסה.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
28 תגובות
כניסה
28 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

