www.10dakot.co.il

עוגת גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה אפויה עשירה ומפנקת עם שוקולד לבן

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
עוגת גבינה ושוקולד לבן
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

62 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת עוגת גבינה ושוקולד לבן

  • תבנית עגולה 24 או תבנית חד פעמית מקרטון 22.5

לתחתית:

  • כוס ושליש (187 ג’) קמח רגיל
  • כף גדושה (9 ג’) אבקת סוכר
  • חלמון ביצה (הצהוב)
  • שליש כוס (66 ג’) שמן
  • *לגרסה ללא גלוטן: לערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק עם 100 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).

עוגת גבינה ושוקולד לבן:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 250 גרם גבינת שמנת 25% (*ניתן להשתמש בגבינת פילדלפיה או נפוליאון)
  • חצי כוס (100 ג’) סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות (30 ג’) קורנפלור

ציפוי גנאש שוקולד לבן:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה

איך מכינים עוגת גבינה ושוקולד לבן?

הכנת התחתית:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 22.5 או 24 ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).
    הפעל טיימר (12 דק’)
    +
    טיימר פועל
  2. הכנת עוגת גבינה ושוקולד לבן:
  3. מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
  4. מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הגבינות עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
  5. יוצקים את התערובת מעל התחתית האפויה, מנמיכים את הטמפ’ ל-170 מעלות ומכניסים למרכז התנור למשך 50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט בשוליים, רוטטת אך יציבה.
    הפעל טיימר (50 דק’)
    +
    טיימר פועל
  6. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לגמרי ומשאירים את העוגה בתנור במשך 5 דקות. מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר.

    הכנת ציפוי גנאש שוקולד לבן:

  7. מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט ויוצקים על העוגה לאחר שהתקררה.
  8. עוטפים את העוגה בנייר כסף ושומרים במקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
255 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

255 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות