www.10dakot.co.il

עוגת גבינה באסקית

עוגת גבינה באסקית - עוגת גבינה שחומה בחלק העליון ופאדג'ית ורכה מבפנים. מכינים אותה בצ'יק ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים והיא כל כך טעימה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
עוגת גבינה באסקית
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

45-50 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת עוגת גבינה באסקית

תבנית עגולה רגילה בקוטר 20 (גובה 7 ס”מ) 
  • 3 ביצים גדולות
  • חצי כוס (100 ג’) סוכר
  • שקית סוכר וניל (10 ג’)
  • מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ”ל)
  • 400 גרם גבינת שמנת 25%-30% *מומלץ להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההכנה
  • 2 כפות קמח לבן או קורנפלור

איך מכינים עוגת גבינה באסקית?

  1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמנת מתוקה וגבינת שמנת ומערבבים. בסוף מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 (אם זו תבנית נשלפת מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה כדי שהבלילה לא תנזל מהחריצים). יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה משחימה בחלק העליון ומעט רוטטת מבפנים (יש להניח את העוגה על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה ולאפות בחום עליון ותחתון).
  4. לאחר האפיה, מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור באופן חלקי. משאירים את העוגה בתנור במשך כ-5 דקות (היא תצנח קצת וזה בסדר). לאחר מכן, מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר על השיש. לאחר שהתקררה, עוטפים אותה ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות לפני ההגשה.
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני. 
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

בניגוד לעוגות גבינה קלאסיות, הסוד טמון בטמפרטורת האפייה הגבוהה שיוצרת את הניגודיות המושלמת הזו. המתכון מגיע מחבל הבאסק בספרד (מכאן השם), והדבר הכי מדהים בו? אין צורך במיקסר, אין צורך בהפרדת ביצים, אין בסיס ביסקוויטים, רק עוגת גבינה טהורה ומושלמת!

זו אחת מעוגות הגבינה המושלמות לשבועות שאני מכינה בכל שנה, והמשפחה שלי כבר מחכה לה בקוצר רוח!

  • הסוד למרקם נימוח בעוגת גבינה באסקית: מי שאוהב את המרקם יותר פאדג’י ונמס (כמוני!) מוזמן להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולהגיש אותה בטמפרטורת החדר. זה משנה את המרקם לגמרי!
  • עוגה גדולה יותר: אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 ס”מ. אלה הכמויות:
    5 ביצים M
    150 גרם סוכר (¾ כוס)
    15 גרם סוכר וניל (שקית וחצי)
    375 מ”ל שמנת מתוקה 32% או 38%
    600 גרם גבינת שמנת 25%-30%
    3 כפות קמח לבן או קורנפלור
    זמן אפיה 50-60 דקות. ממליצה להשאיר אותה בתנור עם דלת סגורה למשך 40 דקות לאחר האפיה.
  • טיפ לשדרוג: אני לפעמים מוסיפה קליפת לימון מגוררת לבלילה, או כף ליקר תפוזים – זה פשוט מעלה את העוגה לרמה אחרת:)
  • סימן לעוגה מוכנה: העוגה מוכנה כשהיא שחומה יפה למעלה, אבל עדיין רוטטת קלות במרכז כשמנענעים את התבנית. אל תדאגו – היא תתייצב בקירור.
  • שחרור מהתבנית: אל תשחררו את העוגה מהתבנית מיד! תנו לה להתקרר לחלוטין, ורק אז שחררו בעדינות. אם היא נדבקת, העבירו סכין דקה לאורך הדפנות.

אני בטוחה שניסיתם כבר המון עוגות לשבועות, אבל זו הולכת להיות הכוכבת האמיתית של החג:)

אז יאללה, קדימה למטבח, ותיהנו מכל ביס! ❤️

אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

שאלות נפוצות על עוגת גבינה באסקית

בהחלט! פשוט החליפו את הקמח הרגיל בקורנפלור או בקמח ללא גלוטן לאפייה.

הקמח בעוגה הזו הוא רק לייצוב, אז ההחלפה עובדת מצוין. יש לי חברה צליאקית שאומרת שהגרסה ללא גלוטן אפילו יותר טובה כי המרקם עוד יותר קרמי.

העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים, והטעם שלה אפילו משתבח אחרי יום-יומיים!

אישית, אני מעדיפה אותה אחרי לילה במקרר – הטעמים מתמזגים והמרקם מתייצב בצורה מושלמת. אם נשאר לכם (וזה נס אם נשאר!), פשוט כסו היטב בניילון נצמד למניעת ספיחת ריחות מהמקרר.

רק אם אין לכם ברירה. 

עוגות גבינה אפויות נוטות לשנות את מרקמן לאחר הפשרה.

לא צריך להקציף את הביצים! זה אחד היתרונות הגדולים של העוגה – פשוט לערבב הכל יחד. אין צורך באבקת אפייה כי אנחנו לא רוצים שהעוגה תתפח – המרקם הצפוף והקרמי הוא מה שעושה אותה מושלמת!

זה מה שאני הכי אוהבת בעוגה הזו – היא פשוט לא יכולה להיכשל! בלי הקצפות מסובכות, בלי הפרדת ביצים, בלי שלבים מורכבים. פשוט לערבב ולאפות!

בהחלט! אפשר גם בתבנית מרובעת באותו נפח, או בכוסות מאפינס לגרסאות אישיות!

לתבניות אישיות, הקטינו את זמן האפייה לכ-25-30 דקות. בדקו עם קיסם – אם הוא יוצא עם מעט בלילה לחה, העוגות מוכנות!

זו אחת מעוגות הגבינה הכי טעימות שתכינו! היא משלבת את כל מה שאנחנו אוהבים – קרמיות של עוגת גבינה לא אפויה, עם טעם עשיר של עוגה אפויה, ועם הקראסט השחום והטעים שמתקבל בטמפרטורה הגבוהה.

וכמובן – הקלות המטורפת! 10 דקות עבודה והיא בתנור. אני תמיד מכינה את העוגה כשחברים מודיעים ברגע האחרון שהם מגיעים, או כשאני צריכה קינוח מרשים לשבת בבוקר (ואז מכינה מראש ביום שישי).

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
187 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

187 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות