זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
כף (20 ג’) דבש
שליש (66 ג’) כוס שמן
רבע כוס (60 מ”ל) תה או מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
2 אגסים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את החומרים (בעזרת מטרפה או כף) לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*מניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הי אפרת! יש לי שפע של דובדבנים טריים. איזו עוגה כדאי להכין איתם? העוגה הזאת תתאים? ואם כן, כמה דובדבנים לשים? תודה! מיכל
היי מיכל,
נראה לי שהעוגה הזאת אמורה להתאים- עוגה בחושה עם פירות יער.
העוגה הכי טעימה שאכלנו
כולל עוגות שקונים בחוץ
עוגה עסיסית ומאסטר שף
תודה לאפרת על הכל
איזה כיף לשמוע!
תודה נטלי❤️
עוגה נדירה! תודה
נראה מעולה! שמחה שנהנית מהמתכון😊
הי אפרת, מכינה פעם שנייה את העוגה הנפלאה הזו, הפעם עם אפרסקים. רציתי לשאול- אפשר להקפיא אותה? תודה מיכל
היי
אפשר להקפיא (למרות שהעוגה במיטבה ללא הקפאה בגלל הפרי שבה).
הי,
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש ?
היי
אפשר(:
הי אפרת, עוגה מעולה!!
אני רוצה להכין בתבנית 24, להכפיל כמויות פשוט? מיכל
היי מיכל,
לתבנית 24- להכפיל כמויות פי 2.
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
הי אפרת, איזה פירות אחרים יכולים להתאים במקום האגסים? מה עם אפרסקים או נקטרינה? תודה מיכל
היי,
אפשר להשתמש בתפוחים/אפרסקים/שזיפים ועוד…
הכנתי עם אפרסקים, קמח כוסמין ושיפון, שמן זרעי ענבים ויצא מעולה!!!
רוצה להכין שוב, ויש לי הרבה תאנים טריות. האם יכול להתאים? ואם כן- להוריד את הקליפה? וכמה לשים?
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להשתמש בתאנים חתוכות, אין צורך להסיר את הקליפה- רק להסיר את הגבעול ולחתוך.
2-3 תאנים יספיקו.
העוגה מעולה .הוספתי למתכון הנוכחי רבע כוס שקדים טחונים
ומעל שמתי שקדים טחונים עם סוכר חום.אפייה 180 מעלות 35 דקות
תודה שחזרת לעדכן❤️
מכינה את העוגה בפעם השנייה, פעם קודמת הוצאתי אחרי 50 דקות והיה עדיין לא מוכן בלמטה. כרגע (בפעם השנייה) זה מעל שעה ועשר דקות בתנור, ועדיין לא מוכן עד הסוף. מציינת שהתנור שלי חדש כך שאני לא חושבת שזו הבעיה.
אשמח לשמוע עצות, כי אני באמת אוהבת אגסים וחבל לי שזה לא יוצא..
היי,
שעה ועשר דקות זה המון זמן. כשאת אומרת שהעוגה לא אפויה- האם את בודקת עם שיפוד ויוצא רטוב?
קחי בחשבון שהעוגה אמורה לצאת מעט לחה ועסיסית.
האם את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ומדייקת בכמויות?
משתמשת בתבנית אינגליש קייק או יותר קטנה? זה עשוי להאריך את משך האפייה.
יכול להיות שאת חותכת את האגסים ומשהה אותם מעט לפני השימוש (הם מפרישים נוזלים שגורמים לכך שהעוגה לא נאפית)?
האם את מחממת את התנור מראש על 180 מעלות?
היי
תודה על המענה הזריז!
אני משתמשת בכוס מדידה ובתבנית כפי שציינת. אכן בדקתי וזה יצא כל הזמן רטוב (בגלל זה השארתי את זה עוד ועוד בפנים). אני לא חושבת שלחה מכוון לכך שהלמטה של העוגה ישאר בהיר בעוד הלמעלה בצבע המתאים (מה שהיה לי בפעם הראשונה שהכנתי כשהוצאתי אחרי 50 דקות).
את התנור אני מחממת לפני ומכניסה רק כשהוא מגיע לטמפרטורה הנכונה. האם את אומרת שצריך לחכות במשך זמן מסוים שהוא על הטמפרטורה הזו ורק אז להכניס?
אני לא יודעת איזה תנור יש לך, אבל באופן כללי צריך לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני הכנסת העוגה.
אגב, באיזה תכנית את אופה? יש להשתמש בתכנית קו עליון ותחתון.
שכחתי לשאול:רוצה להוסיף אגוזים טחונים.כמה כדאי לשים – חשבתי על חצי כוס לכמות כפולה.
אפשר לשים בין חצי ל3/4 כוס אגוזים לכמות הכפולה.
אפרת המקסימה!רוצה להכין כמות כפולה בשתי אינגליש חד פעמי.מה כמות החומרים שצריך?חשוב לי שתצא עסיסית.מכינה כעוגת תפוחים.שמה לאינגליש אחת 3 תפוחים קטנטנים.תודה רבה!
היי שרון,
לכמות כפולה תכפילי את כל הכמויות פי 2. אין בעיה להשתמש ב-3 תפוחונים במקום 2 אגסים(:
שבת שלום!
נראה מושלם. האם אפשר לשלב חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל.
היי ירדנה,
אני חושבת שאפשר(:
היי
האם אפשר לגרס את האגסים או רק לחתוך אותם לקוביות ???
היי,
אפשר גם לגרד את האגסים, פשוט הם יהיו פחות מורגשים בכל ביס:)
היו לי אגסים קשים. חתכתי בסלייסר לקוביות קטנות והכנסתי למיקורגל לשתי דקות. הכנתי לפי ההוראות. יצא מצוין!!!!!!! תודה רבה!!!
שמחה לשמוע:) תודה על השיתוף ויום מקסים😊
היי אפרת, מאד אוהבת את המתכונים שלך!
ממליצה לאפות אותה על טורבו או חום עליון תחתון? תודה
תודה נעה 🙂
תוכנית רגילה, חום עליון תחתון
היי אפרת, מה הכמות ל3 אגסים?
תודה!
היי עדי,
את יכולה להכפיל כמויות ב1.5 ולהכין בתבניות מאפינס או בתבנית עגולה בקוטר 20.
2 ביצים
חצי כוס סוכר
כף וחצי דבש
חצי כוס שמן
שליש כוס תה או מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
3 אגסים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס וחצי קמח תופח
3/4 כפית אבקת קינמון
3 כפות קוקוס טחון
תודה רבה!
הי אפרת יקרה,
יש לי אגסים קשים, האם ניתן להשתמש בהם בעוגה, או לוותר?
תודה רבה
ושבת שלום🌷
אני חושבת שאת יכולה לבשל אותם קצת במחבת עם כמה כפות מים כדי שיתרככו (עם מכסה).
שבת שלום 🌺
הי, חפשתי מתכון טוב לעוגת אגסים וראיתי את המתכון הזה עשיתי ויצא מדהים וקל להכנה.תודה לך אלופה.
היי הודיה,
שמחה לקרוא שנהנת ♥
שיהיה לך המשך יום מקסים
מעולה תודה
מהמם 🙂
תודה ישראלה
יצאה עוגה ממש טעימה ץודה על כל המתכונים הטובים ❤
תודה צופנת 🙂
אפרת המקסימה! הכנתי את הבלילה ללא הקוקוס והקינמון ושפכתי אותה מעל אגסים פרוסים בתבנית. לאחר האפיה הרטבתי את העוגה עם מי סוכר ולאחר צינון הפכתי אותה על צלחת. הטעם יצא מושלם! קירמלתי מעליה סוכר דמררה עם ברנר-הבצק אליפות! תודה רבה ושבת שלום 🙂
מהמם 😍
תודה מרין ושבת שלום!
היי אפרת,
מחכה שהיא תתקרר
אבל יש לה ריח מושלם
והיא נראת מושלם.
תודה 😊
מהמם 🙂
הי אפרת,
האם יש דרך לעשות את העוגה כשל\”פ עם קמח תופח לפסח?
זו העוגה הקבועה והאהובה שלנו בימים רגילים
תודה ולילה טוב,
גילת
היי גילת,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל מניסיון בעוגות אחרות, לפעמים קמח תופח לפסח יכול לגרום למרקם פחות מוצלח, קצת צמיגי.
חג שמח 🌺
הכנתי בלי קינמון כי פחות אוהבים אצלנו ועם תפוח נאשי (תפוח אגס) ויצא מדהים!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי מראש כמות כפולה. ערבבתי כוס קמח מלא וכוס קמח שיפון מלא עם שקית מלאה אבקת אפיה. יצא מושלם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת
היי אפרת,
אני יכולה להמיר לקמח כוסמין מלא?
אם אני רוצה רק דבש ללא סוכר מה הכמות ?
תודה.
חג שמח ושנה טובה
כן אפשר.
שימי סה”כ שליש כוס דבש.
היי אפרת,
מה דעתך להוסיף קראמבל בעוגה הזו כמו בתפוחים ניתן.?
באותו האופן שרשמת בעוגת התפוחים? תודה
כן.
היי אפרת,
גם בעוגה הזו ניתן לעטוף בניילון נצמד לאחר היציאה מהתנור או שלא?תודה
כן. זה רלוונטי לכל עוגה בחושה.
היי אפרת,
מה דעתך ניתן להוסיף אגוזי המלך קצוצים ?
תודה ושבת שלום
אפשר בהחלט.
שבת שלום 🙂
הי אפשר לשים רסק בננה ותפוחים במקום הביצה? תודה
לא יודעת, לא ניסיתי אבל כדאי לבחור אחד מהם כדי שלא ייצא דחוס מידי.
הכנתי עם כוסמין ויצאה מעולה.רכה..ואוורירית!! תודה על מתכון נפלא. העוגה חוסלה עוד באותו יום!
אני מעוניינת להכין שוב אך נשאר לי רק אגס אחד.. אפשר להמיר את האגס השני באפרסמון? זה מה שנשאר לי..
תודה 🙂
היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להכין בשילוב אפרסמון אבל נראה לי שאפשר.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
שלום אפרת
יש לי 4 אגסים רכים. אם אני רוצה להכין חצי מהם מאפינס וחצי עוגה
אז פשוט להכפיל כמויות יתר החומרים ?
כן, תכפילי את כל הכמויות ב-2.
הכנתי ויצאו מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון נהדר! כבר עשיתי אותו פעמיים.
פעם אחת עם אגסים ופעם שניה עם אגסים תפוחים ושזיפים.
פשוט אליפות!
מעולה 🙂
תודה שימרית
הי,
יש לך אחלה אתר!
אני רוצה להכין את העוגה עם שזיפים. כרגע הם קשים וכנראה גם חמוצים. עדיף לנסות לגרד/לקצוץ במקוצץ מכני או לבשל במים?
תודה!
היי תהילה,
יש מתכון לעוגת שזיפים מעולה.
אפשר לחתוך את השזיפים ולבשל קצת במחבת עם שליש כוס מים ולהוסיף 2-3 כפות סוכר.
אפרת יקרה שלום!
א. אם אפשר להשתמש במתכון זה בשמן קוקוס ואם כן כיצד זו פעם ראשונה שאשתמש הוא מוצק אז איך מוסיפים וכמה?
ב.אם אפשר בבקשה מתכון לעוגה לבנה בהירה כבסיס לעוגת יום הולדת. מעדיפה בלי מיץ . אשמח למתכון תודה רבה.
שבת שלום!!!
אם אפשר בבקשה תגובה גם למייל.
האתר שלך מקסים ותודה על היחס!
היי דבורה,
1. אפשר להשתמש בשמן קוקוס ולשים שליש כוס שמן קוקוס מומס (ניתן להמיס את השמן במיקרו או על אש הכי נמוכה).
2. מצרפת מתכון לעוגת וניל.
שלחתי גם תגובה למייל.
שבת שלום 🙂
תודה רבה!מה זמן אפייה?
זמן האפיה לא אמור להשתנות.
אפשר לשים חצי כוס קוואקר וחצי כוס קמח?רוצה שיהיה בריא יותר
אפרת המקסימה!יוצאים 6-8 מאפינס?מה זמן אפייה?
היי שרון,
אם אלה מאפינס גדולים אז כן. אם אלה הקטנים יכולים לצאת גם 10 מאפינס.
אני חושבת שכדאי לשים 3/4 כוס קמח + שליש כוס קוואקר + כפית מלאה אבקת אפיה.
יו איזה עוגה מושלמת!!! עשיתי כמות ענקית לגמור את כל האגסים המכווצ’צ’ים ולא מתחרטת לרגע!!
פתרון מושלם! תודה על המתכון המהממם😄😄😄
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב,
הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
עשיתי כמה שינויים: שמתי סטיביה במקום סוכר ודבש (לצערי – אני לא יכולה לצרוך סוכר), שמתי 2 ביצים, שמתי מים במקום התה, שמתי קמח כוסמין וויתרתי על הקוקוס.
את הקינמון לא עירבבתי בעיסה, פיזרתי מעל לפני האפייה.
נשמע מצוין 🙂
תודה ושבוע נפלא!
אם אני משתמשת בקמח רגיל לא תופח.
כמה אבקת אפייה לשים?
כפית אבקת אפיה.
העוגה בתנור הריח משכר
הוספתי קצת פצפןצי שוקולד חום בשביל הילדים
מעולה 🙂
חייבת לפרגן – עוגה סוף הדרך !!! רכה, לחה, טעימה, מושלמת !
החלפתי את הדבש במייפל ועשיתי למעלה ציפוי גנאש – ליקקו את האצבעות !
תודה רבה על האתר הכי טוב שנתקלתי בו 🙂
תודה רבה מוהר! 🌺
כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
הי,
הכנתי את העוגה השבוע והיא מעולה!
השתמשתי במים במקום תה/תפוזים, במייפל במקום דבש (תינוקת בת 11 חודשים שמאוד אוהבת את העוגה הזו), ובקמח כוסמין מלא.
בקיצור, יצא מעולה ובריאותי 🙂
תודה על מתכונים מוצלחים
גילת
נשמע מצוין 🙂
תודה גילת והמשך יום מקסים.
האם העוגה נשמרת בהקפאה?
כן.
הי אפרת!
האם ניתן להשתמש באגסים שבושלו במים?
כמו כן, אם לא אוהבים קוקוס היית ממליצה פשוט להשמיט מהמתכון או לשים משהו במקום?
וגם- יש להמתיק את התה?
תודה 🙂
היי מאיה,
לגבי האגסים, נראה לי שכן.
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
אין צורך להמתיק את התה.
שבוע טוב 🙂
מתכון מעולה!!
אפשר גם להמיר בכל פרי…
אני המרתי בתפוחים, ואפילו באפרסמון!!!
יצא מעולה
תודה אופיר 🙂
עוגה מעולה!!! יצאה טעימה מאוד וחוסלה מיד
תודה על המתכון.
תודה שרי 🌺
קמח תופח ללא גלוטן גם בסדר?
כן אפשר.
תודה רבה על מתכון נפלא!
יצא רך ולח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון!
האם יהיה הבדל משמעותי בטעם בין תה למיץ תפוזים? מה עדיף מבין השניים?
אין הבדל משמעותי מאחר וזאת כמות קטנה.
היי.ֿהאם אפשר להשתמש בתבנית מאפינס? או לחלופין בתבנית “20? אין לי אינגליש קייק בבית
אם כן, האם זמן האפייה משתנה?
תודה
כן נועה, אפשר להכין בתבנית עגולה 20 או בתבניות מאפינס.
אם את מכינה בתבנית מאפינס זמן האפיה עשוי להתקצר ל20-25 דקות.
מתכון מעולה!! תודה רבה אפרת 🙂
הכנו בלי קוקוס כי אנחנו לא אוהבים, יצאה עוגה טעימה ועסיסית. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עוגה מעולה!!!
מומלצת בחום
תודה רבה:)
תודה, שמחה שאהבת 🙂
היי צהריים טובים!
אני רוצה להכין את עוגת האגסים וצריך ביצה גדול ויש לי רק ביצים M קטנות אז לשים 2?
כן, כדאי לשים 2 ביצים M.
היי, אשמח לדעת האם אפשר להמיר את התה/ מיץ תפווזים בחלב?
כן, אפשר.
מה ניתן לשים בעוגה במקום תה או מיץ תפוזים? איזה נוזל אחר יכול להיות תחליף?
מיץ תפוחים ואם אין אז מים.
שאלה לגבי התה במתכון: האם הכוונה לתה שמכינים מתמצית(תיון) והאם הוא צריך להיות קר?
תודה.
כן והוא יכול להיות חמים (רק לא רותח).
אפרת המקסימה הכנתי אתמול במיוחד לסבתא שלי והעוגה יצאה טעימה,רכה ועסיסית!גירדתי 2 תפוחים קטנים והפחתתי קצת מכמות הסוכר והשמן ויצאה טעימה כל כך.מושלמת ליד כוס תה חם.מאמצת את המתכון ותודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שרון ושבוע נפלא 🙂
תודה!אפשר לגרד היום את התפוח ולהכין את העוגה מחר בצהריים?
פחות מומלץ כי התפוח עשוי להשחיר עד מחר.
בוקר טוב אפרת רוצה להכין עם תפוח עץ פינק ליידי קשה גדול כדאי לגרר אותו או מספיק לחתוך לקוביות קטנטנות?גם עם תה העוגה תצא רכה ועסיסית (אין לי מיץ תפוזים)?יש לי ביצים L מספיק לשים אחת?
היי שרון,
לדעתי עדיף לגרד בפומפיה גסה.
העוגה תצא טובה גם עם תה. כעקרון מספיקה ביצה אחת אבל אם את רוצה שהעוגה תצא יותר רכה ועסיסית שימי 2 ביצים.
אין לי דבש אפשר לשים סילאן או סוכר חום?אין לי מיץ תפוזים לשים תה חמים אחרי שמכינים ממים רותחים ותיון?
היי שרון,
שימי סוכר חום ותה חמים (לא רותח) כמו שמכינים רגיל.
עשיתי, אהבו, תודה רבה לך!
יש לי שאלה בעניין אחר: אני רוצה להכין רוטב שזיפים למרינדה של עוף,
יש לך מושג מה יש שם, (ברטבים מוכנים) חוץ משזיפים? אפילו בהשערה.
תודה רבה ושבת שלום לך ולכולם!
היי דבי,
את מתכוונת ברוטב שזיפים מוכן קנוי, כן? אם כן יש שם מחית שזיפים, מלח, קצת סוכר. לא אמור להיות יותר מידי.
שבת שלום!
היי יקרה,
הבת שלי מתחת לגיל שנה ואסור דבש בגיל הזה.
להמיר בסילאן?
יש לי סילאן ללא תוספת סוכר.
איזו כמות?
ואם לא, איזה כמות סוכר? עדיף סוכר חום?
היי עדינה,
אם יש לך סירופ מייפל אז עדיף. אם לא, שימי כף סוכר חום או לבן.
שבת שלום 🙂
שלום!
אפשר להמיר את הדבש לסוכר?
אם יש לך סירופ מייפל מומלץ לשים במקום הדבש. אם לא, שימי סוכר.
האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש? כמה דבש לשים? שליש כוס?
היי רחלי,
לא מומלץ להמיר את כל הכמות אלא רק חלק. ממליצה להשאיר 2 כפות סוכר והשאר להשלים בדבש.
הי, תודה על מתכונים מעולים! שאלה- אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים? ואם כן- מה הכמות?
תודה!
היי אפרת,
שמן ניתן להמיר ברסק תפוחים באותו יחס. ממליצה להשתמש בלפחות רבע כוס שמן והשאר להשלים ברסק תפוחים.
סליחה, קצת מאד דחוף, העוגה בתנור!
לשים באמצע התנור או מפלס תחתון.
תודה רבה לך!
באמצע.
בהצלחה 🙂
נשמע טעים, כמה זמן אפיה זה אם אני שמה בתבנית מאפינס? אפשר להחליף חצי מהקמח בקמח מלא?
היי שירי,
זמן האפיה יתקצר ל20-25 דקות. אפשר להמיר מחצית מהכמות בקמח מלא.
הי אפרת!
שוב אני והשאלות שלי.
האגסים לא רכים! מה אני אשמה?!
מרגישים את החתיכות או שזה רק נותן טעם וחיות.
(יש אצלי מי שלא יואכל ממש אגס)
תודה תודה ושוב תודה!
את בטח לא אשמה 🙂
כשהאגסים קשים אז הם יותר מורגשים בעוגה. את יכולה לגרד אותם בפומפיה גסה או לטגן אותם קצת במחבת עד שהם מעט מתרככים.
היי, אם יש לי רק אגס אחד עם איזה פרי ניתן יהיה לשלב אותו? באיזה תבלין ניתן להחליף את הקינמון, אולי הל ?
תפוח קטן יכול להיות מצוין (מומלץ לתוך לקוביות ממש קטנות או לגרד בפומפיה גסה).
אפשר פשוט לוותר על הקינמון (למרות שהוא מוסיף טעם).
האם ניתן להחליף את האגסים בתפוחים?
כן נעמי, אפשר. מומלץ לקצוץ קטן מאוד את התפוחים או לגרד בפומפיה גסה.
בוקר טוב. תודה רבה לך על האתר והמתכונים הנפלאים. יש לי שאלה – במה אפשר להחליף קוקוס? אולי באגוזים? ואם אני רוצה להחליף שמן בחמאה, אז כמה לשים? תודה!
היי אולגה,
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס בכלל או להוסיף אגוזים קצוצים.
את יכולה לשים 75 גרם חמאה מומסת.
יום נפלא 🙂