זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית בגודל 21X31 או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
3 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
כוס ורבע (300 מ”ל) מיץ תפוזים או מים
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
כוס (90 ג’) קוקוס טחון
2/3 כוס (80 ג’) אגוזי מלך טחונים
100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
לציפוי (לא חובה): 2 כפות (16 ג’) שמן, 2 כפות (20 מ”ל) מים, 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 21X31 או 2 תבניות אינגליש קייק.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים.
-מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות. מוסיפים קוקוס, אגוזים טחונים ושוקולד מגורד ומערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי על מנת שלא לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (אם זו תבנית אינגליש קייק) או 40-45 דקות (אם זו תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.
–הכנת הציפוי: מניחים בקערה 2 כפות שמן, 2 כפות מים וקוביות שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל במשך כמה שניות עד להמסה. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי
אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח תפו”א או לקורנפלור?
אם כן מה עדיף?
תודה
לא מומלץ.
אפשר לשים קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל.
עוגה טעימה מאוד,
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים❤️
שלום אפרת
לא קשור למתכון הזה…
אני מחפשת מתכון מסויים שלך באתר ולא מוצאת…תוכלי לעזור לי למצוא אותו?
זכור לי שהיה פרווה ואני השתמשתי באופציה לחלבי עם שוקולד חלב במקום מריר, אני חושבת שהוא היה עם ביסקוויטים, עוגה בחושה כזאת, לא בראוניז, באינגליש קייק, הבלילה היתה דלילה יחסית ויצאה עוגה רכה וממש טעימה (זה לא סימן טוב…כי כל העוגות שלך יוצאות טעימות😉) ולא מצליחה להיזכר מעבר לזה….
היי שילת,
אולי זאת העוגה- עוגת שכבות בחושה?
לא 🙁
היא היתה כהה ושוקולדית יותר… ורק בלילה אחת בקערה אחת… אולי שמתי את הבסקוויטים במקום אגוזים?!
מה עוד את זוכרת שהיה בעוגה? קקאו? שוקולית? קפה? אגוזים?
את השוקולד המסת בתוך תערובת העוגה או שקצצת אותו ושמת במצב מוצק?
יש מצב שקקאו או שוקולית…
השוקולד היה מומס בתוך העוגה…
ותודה רבה על העזרה…לא מובן מאליו… רק אם זה ממש לא מטריח אותך….
אולי זה המתכון? עוגת שוקולד עם קרם
או זה? עוגת שוקולד וקוקוס אולי שמת ביסקוויטים במקום הקוקוס?
יש מצב…אנסה…
תודה רבה!
לא כל כך מוצלח העוגה לא מתוקה אפילו יוצאת מר בגלל האגוזים 😕
כמה סוכר רשמת ובאיזה כוס השתמשת?
יחד עם השוקולד המריר 3/4 כוס אמור להספיק.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
שלום
אני רוצה להכין עכשיו בפסח
במה אפשר להמיר את הקמח הרגיל? בקמח מצה או קמח שקדים או קמח תפו”א? (ולא בקמח תופח כשר לפסח)
תודה רבה מראש
היי שרית,
לא בטוחה שייצא מוצלח עם הקמחים האלה.
ממליצה לך לבחור עוגה מכאן- עוגות לפסח
חג שמח:)
אפשר בלי אגוזים?
כן אפשר:)
עוגת שלמותתתתתתתתתתתת
אהבתי ממש
קלה וטעימה
תודה טובי💛
היי האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
כן אפשר.
הכנתי את זה, ויצא מממממממממממממממממממוצלח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
צצליצה לכל אחת, מתכון קל וטעים ומשובח!
שווה, שווה, שווה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת 🙂
טחנתי את האגוזים בנינגה ויצא ממש ממש דק על גבול הקמח, אפשר להשתמש בזה? לא ישנה את המרקם?
היי
זה עלול מעט לשנות את המרקם אבל עדיין יצא מוצלח.
לילה טוב אפרת ,איפה את ממליצה לאחסן את העוגה בימים כאלה? לא בא לי שתתקלקל מהר…
היי,
תמיד כשמעוניינים לאחסן עוגה למשך כמה ימים כדאי לשמור במקרר(:
ביצים גדולות זה L או XL?
ביצים גדולות=L.
חייב להקציף את הבייצים?
הכוונה להקצפה ידנית- עם מטרפה או עם כף.
שלום אפרת. האם אפשר לצפות בקרם שעשוי מפודינג וניל, שמנת וחלב?
היי,
אפשר לצפות בקצפת(:
היי
האם אפשר להכין את העוגה יומים קודם ולאחסן במקרר?
היי מאיה,
אפשר(: חשוב לאחסן את העוגה כשהיא עטופה היטב.
כמה זה קריטי אם הכנתי בלי תמצית וניל?
לא קריטי, זה יצא בסדר גם בלי תמצית וניל(:
הכנתי ציפוי שוקולד משוקולד מריר וקצפת צמחית. איפה לשמור את העוגה? במקרר או על השיש? שהציפוי לא יתקלקל
היי הודיה,
יש לשמור במקרר, ביחוד בקיץ(:
היי אפרת. אפשר להמיר את מיץ התפוזים במיץ תפוחים? או שעדיף מים אם אין לי מיץ תפוזים? חייבת את העוגה למחר בבוקר והחנויות כבר סגורות אצלינו..
היי,
אני לא בטוחה עד כמה מיץ תפוחים ישתלב בטעם…
עדיף לשים חלב או מים מעורבבים עם כף מיץ לימון😊
אפרת האלופה שבזכותה אני אופה
האם אפשר להמיר ל80 אחוז כוסמין?
כן, אפשר 🙂
עוגה נפלאה, אוורירית ועדינה. קראתי לפני את התגובות והופתעתי מכך שלא כתבו על המתיקות הנמוכה בעוגה – ככה אוהבים אצלנו אז היה מושלם. אני חושבת שלמי שאוהב מתוק מומלץ להוסיף סוכר
היי נועם,
תודה רבה שמחה לשמוע שאהבת❤️
היי אפרת, פעם ראשונה, מה הסיבה שהעוגה מתבקעת למעלה
היי משה זה בסדר 🙂
זה קורה בעוגות שהן בחושות בד”כ
איך הטעם? 😊
מעולה
הכי חשוב 🙂
שלום בכמה ביצים צריך להשתמש אם יש לי רק גודל M?
תודה
תשתמשי ב5 ביצים M
האם ניתן להכין עם קמח תמי ללא גלוטן שמתאים למאפים? האם ניתן להמיר את הסוכר בתחליף?
זה אמור לעבוד עם קמח תמי.
על איזה תחליף סוכר חשבת?
על סוויטנגו או שקיות סוכרזית /סוכרלוז?
אפשרי. רק מבחינת מינון אני לא יודעת לומר מינון מדויק.
תודה רבה לך. מה שנשאר לי זה לשים ולטעום נכון? האם הטעם לפני האפיה הוא בעצם הטעם אחרי האפיה?
פחות או יותר.. לאחר האפייה הטעמים טובים וחזקים יותר כמובן
אפרת היי
האם ניתן לגוון או להחליף בין אגוזי מלך לאגוזי פקאן?
אין שבוע כמעט שאני לא מכין משהו מהאתר שלך.
חזק וברוך / יישר כח (מחקי את המיותר)
בטח 🙂 אפשר לשלב או להחליף..
תודה רבה לך יעקב 🌸
היי אפרת.
אין לי כרגע אגוזים טחונים. אפשר להוסיף עוד קוקוס?
לא הייתי מוותרת על האגוזים במתכון הזה,
תוכלי להכין במקום עוגת שוקולד וקוקוס
עוגה מספר 1 נאכלת באותו רגע שמוציאים מהתנור מתכון אליפות!!!
תודה רחל! 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸❤️
האגוזי מלך הכוונה לקנות אבקה כזו טחונה או לשבור/לטחון בבית? כאילו, כמה טחון זה צריך להיות? D:
הייי גלי 🙂
בעיקרון איך שתרצי!
תוכלי לשבור בבית ולהשתמש בחתיכות שהן קצת יותר גדולות ויותר מורגשות בעוגה,
או לקנות אגוזים טחונים לפירורים קטנים
זה בעיקר עניין של טעם 🙂
אפשרי עם קמח מלא במקום לבן?
תוכלי לשלב קמח לבן עם הקמח המלא ( יותר מומלץ )
אבל אם אין אז אפשר בלי אבל קחי בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה וכבדה.
עוגה מאלפת!!!!! כל מילה מיותרת
טעימה רכה ואוורירית גם בלי הציפוי.
תודה רבה רבה
תודה הדס!
כיף לקרוא שאהבת❤️
היי אפרת
יצאה לי בלילה ממש נוזלית, ככה זה צריך להיות?
באיזו גודל כוס השתמשת?
כוס מדידה
יש כל מיני גדלים כל כוס מדידה. את יודעת מה הנפח של הכוס?
איך העוגה יצאה לאחר האפיה?
בכל אופן יצאה עוגה ממש טעימה. שמתי אגוזים גרוסים, במקום טחונים, כנראה זה מה שגרם לזה להיות דליל יותר.
שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
יש “ רק “מידה אחת לכוסות מדידה אוניברסליות , רק הכוסות שאתם משתמשים משום מה כמו חד פעמית קרה או חמה הן במידות שונות .
עוגה פצצה!! טעימה בטירוף!! ועשירה בטעמים!!מומלצת בחום!!
תודה רחל 🙂
היי אפרת(: הייתי רוצה לשים כמה שפחות סוכר, מהי הכמות שאת ממליצה? תודה!
ממליצה לשים לפחות חצי כוס סוכר (הכמות היא ל2 תבניות אינגליש קייק).
יצא ממש טעים!! תודה רבה!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת יקרה! הכנתי ויצא מממש טעים, ב”ה.
תודה רבה לך, ברוכה תיהי.
שבת שלום ומבורך.
שמחה שיצא טעים!
תודה אבישג ושבת שלום ❤️
אם אני רוצה לוותר על הקוקוס פשוט להשמיט או להוסיף משהו אחר במקום?
אפשר להשמיט.
האם אפשר לצפות בשוקולד ונעל שקדים מלובנים?
כן.
היי אפרת
דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים, נהנים מכל אחד
יש לי שאלה בקשר לעוגה, האם אפשר להשתמש באגוזים גרוסים ולא טחונים (חתיכות קטנות של אגוזים)? והאם המים שבציפוי העוגה לא ישרפו את השוקולד כשאני אחמם אותו במקרוגל?
כן, אפשר להשתמש באגוזים גרוסים.
יש לחמם כמה שניות ואז אין בעיה.
היי אפרת היכן מומלץ לשמור לאחר אפייה ?
מומלץ לעטוף היטב ולשמור על השיש.
הכנתי ונורא אהבנו
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרתוש שאלה דחופה כי העוגה כבר בתנור:) נגמר השוקולד אבל עדיין רוצה להכין ציפוי- יש בבית אבקת קקאו וממרח שוקולד פרה
ראי את הציפוי השלישי מקקאו בלינק המצורף – ציפוי שוקולד לעוגה.
יצא ממש ממש טעים ❤️ תבורכי 🙏
נראה מעולה 😍
תודה לך, מה הכמויות לתבנית אינגליש 1?
כמויות לתבנית אינגליש קייק חד”פ:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
שני שליש מיץ תפוזים או מים
3/4 כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
חצי כוס קוקוס טחון
שליש כוס אגוזי מלך טחונים
50 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
תודה
ושאלת המשך הפעם גירדתי את השוקולד, אבל כדי לחסוך זמן להבא אפשר לרסק אותו במעבד מזון קטן?
כן אפשר.
לפני שבועיים הכנתי עוגת שוקולד עם אגוזים ואבקת אפיה, (זה מה שאני זוכרת) הייתה מעולה!! אני רוצה להכין שוב ולא מוצאת אותה 🙁
היי ימימה,
זאת היתה עוגת שוקולד בחושה עם קקאו שיש בה גם אגוזים? את זוכרת איזה עוד מרכיבים היו בעוגה?
העוגה הכי טעימה בעולם ממכרת פשוט!!! אני כל הזמן מכינה אותה ומתעלפת מחדש!! אפרת אין עלייך מדהימה!!
תודה מיה ❤️
עוגה מושלמת! הכנתי אתמול בערב, בדיוק הטעם שחיפשתי וכל המשרד התלהב גם 🙂
ושאלה- יש דרך להפוך את גירוד השוקולד לפשוט ומהיר יותר? אני מאבדת סבלנות עם משימות כאלה.. יעבוד לדעתך אם אקצוץ אותו דק?
תודה, יפעת
היי יפעת,
שמחה שיצא טעים.
אני מסכימה איתך לגבי הגירוד. אפשר לקצוץ דק.
האמת שפעם אחרונה שהכנתי גירדתי רק חצי חבילה ואת החצי השני קצצתי דק, מאותה סיבה 🙂
היי אפרת, לא יכולה שלא להתחיל בכמה שהאתר שלך נראה מעולה! העיצוב החדש פשוט מושלם! תתחדשי 🙂
אשמח ממש אם תוכלי לרשום לי כמויות לתבנית מלבנית גדולה 32*25.
תודה רבה! מוריה
תודה מוריה ❤️
כמויות לתבנית בגודל 25X32:
4 ביצים גדולות (L או XL) או 5 ביצים קטנות (S או M)
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע שמן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים או מים
2+1/4 כוסות קמח לבן
3 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי קוקוס טחון
כוס אגוזי מלך טחונים
150 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
לציפוי (לא חובה): 3 כפות שמן, 3 כפות מים, 150 גרם שוקולד מריר
*מאחר וזו כמות גדולה חשוב להקפיד לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמחים כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
שלום, באיזה מצב בתנור צריך לאפות? מצב 1: 2 פסים למטה למעלה
2: כמו בראשון אבל עם מאוורר באמצע
שני פסים עליון ותחתון.
מתכון מושלםםם
קל וטעים מאדד
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת. מתכונים נהדרים. האם אפשר במקום אגוזים טחונים לשים שקדים טחונים?
כן אפשר.
האם אפשר להוסיף תפוח מגורד?
מניחה שכן.
הכנתי את העוגה ללא ציפוי מלמעלה ויצא מעולה.
תודה.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת, העוגה כבר בתנור אבל שכחתי לשים את השוקולד המגורד…. מה לעשות?
לא נורא. תכיני ציפוי שוקולד.
תודה על המענה המהיר… אין לי כזו יש אופציה אחרת? כוס שתיה חמה אולי ?
אז עדיף להשתמש בכוס לשתיה חמה. כוס חד פעמית לשתיה קרה אמורה להיות בנפח של 180 מ”ל. כוס חד פעמית לשתיה חמה אמורה להיות בנפח 250 מ”ל שזה יותר קרוב לנפח הדרוש.
היי אני יכולה להשתמש בכוס פלסטיק לשתיה קרה?
היי גבי,
כוס חד פעמית היא קטנה מידי. יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
הי, נראה מעולה, הולכת לנסות להכין מחר. האם הכוונה היא להקצפה במיקסר או שאין בעיה להקציף ולערבב ידנית עם מזלג?
עדיף במיקסר. אם אין לך תכיני ידנית.
היי , שכחתי להוסיף שמן והעוגות בתנור.. עד כמה קריטי?
היי ענת,
אני מניחה שהעוגה יצאה יבשה?
הי אפרת. שילוב של אגוזים, שוקולד וקוקוס יוצא מושלם!!!! גם עם ערבוב במטרפה בלי הקצפה יוצאת מדהימה- רכה וטעימה. פשוט, קל וטעים. המון תודה לך על אתר מקסים
תודה אורנה 🌷
היי. יש לי ביצים בגודל M האם בכל זאת לשים שלוש או עדיף להוסיף עוד אחת ?
עדיף לשים 4 ביצים.
אני בדרך כלל אוהבת יותר עוגות ‘קרמיות’ אבל היא יצאה ממש מעולה!!
רק משום מה היא מאוד התפוררה, את יודעת אולי להצביע על מה עשיתי לא נכון?
היי שרון,
אם העוגה התפוררה זה קשור בביצים. שמת 3 ביצים גדולות?
הי, הכנתי את העוגה הזאת לשבת והיא מעולה!! אבל עכשיו אין לי אגוזים האם זה מתאים בלי?
עדיף להכין אותה עם אגוזים. יש עוד מלא עוגות טעימות אחרות שתוכלי להכין 🙂
מצרפת לינק לעוגות בחושות.
היי אפרת,
אפשר בבקשה לקבל כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
בנוסף, ראיתי בתגובות שהוצע לעשות ציפוי גנאש שוקולד. האם זה במקום הציפוי שכתוב במתכון? איך מכינים ציפוי גנאש? (לא בקיאה כלל בענייני ציפויים…)
תודה רבה,
מיכל
היי מיכל,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
שני שליש מיץ תפוזים או מים
3/4 כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
חצי כוס קוקוס טחון
שליש כוס אגוזי מלך טחונים
50 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
ציפוי גנאש: 50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית – לשים בקערה ולהמיס 15-20 שניות במיקרוגל. לערבב עד לתערובת חלקה.
תודה רבה!
לגבי הנוזלים- אין לי מיץ תפוזים. האם עדיף לשים חלב על פני מים? (או אולי חצי וחצי?)
שבת שלום,
מיכל
במקרה הזה נראה לי שעדיף מים.
שבת שלום 🙂
שלטם!
תוכלי לתת לי בבקשה כמויות לתבנית עגולה 24?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
היי שפרה,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים גדולות
כוס (200 ג’) סוכר
כוס (200 ג’) שמן
כפית תמצית וניל
כוס ושני שליש מיץ תפוזים או מים
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
2.5 כפיות (15 ג’) אבקת אפיה
כוס ושליש קוקוס טחון
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
125 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
ציפוי נשאר כמו במתכון.
שלום,
האם מומלץ להמיר את הנוזלים בחלב קוקוס(7%) להעשרת הטעם?
לא רוצה שהיא תצא כבדה..
תודה!
לדעתי חלב קוקוס יהפוך את המרקם למעט כבד יותר. עדיף מיץ.
הי.
ניתן להשתמש בשוקולד חלבי?גם לציפוי וגם לבפנים?
תודה
עוד כמה שאלות…
*ניתן להשתמש בקמח שיפון *ובמקום הקוקוס-קמח קוקוס?
*אם משתמשים בשמן קוקוס, צריך להפחית מהכמות?
ודבר אחרון…*ניתן להכפיל כמויות כדי להכין 3 אינגליש קייק?
אשמח למענה בבקשה.
תודה רבה רבה
קמח שיפון לא מומלץ.
לגבי קמח קוקוס, לדעתי הוא סופח יותר נוזלים מקוקוס טחון רגיל ולכן לא הייתי ממליצה.
שימי שני שליש כוס שמן קוקוס מומס.
ל-3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות יש להכפיל כמויות ב1.5:
4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות
כוס ורבע סוכר
כוס שמן קוקוס מומס
כפית וחצי תמצית וניל
1+3/4 כוסות מיץ תפוזים או מים
2+1/4 כוסות קמח לבן
3 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי קוקוס טחון
כוס אגוזי מלך טחונים
150 גרם שוקולד מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
לציפוי (לא חובה): 3 כפות שמן, 3 כפות מים, 150 גרם שוקולד
כן אפשר.
היי, אפשר לוותר על הקוקוס? להחליף במשהו אחר?
פשר לוותר על הקוקוס.
תודה 🙂
שלום,
ראשית תודה לך על מתכונים קלים,מהירים טעימים ומוצלחים!!!
יש לי 3 שאלות ברשותך…
אני יכול להמיר את השוקולד המריר ב – 100 גרם שוקולד צ’יפס?
וקראתי במתכון שרשמת לשים את הקמח לערבב מעט ואז להוסיף את הקוקוס, אגוזים טחונים ושוקולד מריר, לא רצוי קודם לשים אותם ורק בסוף את הקמח ולערבב מעט שהעוגה תצא אוורירית? (אני יודע שכמעט בכל עוגה מוסיפים את הקמח בסוף)
כי אם אשים קודם כפי שרשמת (קודם את הקמח)ואז את הקוקוס וכו… יצא לי לעאבב שוב ואז הקמח יתערבב הרבה
ולאחר שהעוגה יצאה מהתנור לאחר כמן זנן את ממליצה לכסות אותה?
תודה רבה לך על הסבלנות ועל התגובות שאת מגיבה לכל אחד ואחת.
היי יוסי,
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס אבל עדיף שוקולד מגורד מאחר והוא יוצר אחידות במרקם העוגה והוא גם לא שוקע במהלך האפיה כמו שוקולד צ’יפס.
לגבי סדר הערבוב, זה נכון שאת הקמח מומלץ להוסיף בסוף אבל כשיש מרכיבים כמו אגוזים, קוקוס ושוקולד שהוא לא מומס כדאי להוסיף אותם בסוף כדי שלא ישקעו. לאחר שמוסיפים אותם הערבוב צריך להיות ממש קליל (5-10 שניות) ואז המרקם לא נפגע.
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מומלץ להמתין 5 דקות ואז לעטוף אותה.
בהצלחה 🙂
היי אפרת
העוגה יצאה מוצלחת ביותר
הכנתי לשבת אבל נאכלה כבר היום..
שבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה אילנה ושבת שלום
וואווו עוגה ממש טעיייימה!!! איך אני אוהבת את הטעם של השוקולד, הקוקוס והאגוזים ביחד! מושלם!
עשיתי ציפוי של גנאש ומעל עוד קוקוס.
ממליצה!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והמוצלחים 🙂
שבת שלום ומבורך.
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🌺
שלום אפרת! יש לי פצפוצי שוקולד זה מתאים לעוגה הזאת? ועשיתי עוגה אחרת שלך עם פצפוצי שולד קימחתי אותם ובכל זאת כולם נפלו לי לתחתית באפיה..מה לעשות כדי שלא יקרה שוב?
היי הודיה,
אפשר להשתמש בפצפוצי אורז אבל אני חייבת לציין שזה יוצא שונה מאשר שימוש בשוקולד מגורד שכן, השוקולד המגורד יוצר אחידות במרקם.
אם בכל זאת את מכינה עם פצפוצי שוקולד אז כדאי גם לקמח אותם וגם להוסיף שליש כמות לבלילה, שליש כמות לאחר שיצקת לתבנית מחצית מהבלילה ושליש כמות לפזר מעל.
שבת שלום 🙂
העוגה נשמעת טובה.
הולכת להכין.
שאלה בנוגע לציפוי אם ממיסים ריץ ושוקולד מריר הציפוי יהיה יותר טעים או שזה פחות מתאים לעוגה?
היי שירה,
ציפוי גנאש בהחלט יכול להעשיר את הטעם. אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם שליש כוס ריץ’.
ערב טוב אפרת
הכנתי הערב את העוגה ויצא מעולה!!!
הורדתי קצת מכמות הסוכר והשמן.טחנתי את הקוקוס,שוקולד ואגוזים ביחד והשתמשתי בקמח טופח.
יצאה עוגה אוורירית,לא מתוקה מידיי וטעימהההה 😄
תודה רבה ושבוע טוב 🌷
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ועל התמונה.
שבוע נפלא🌺
שלום
יצא פשוט פצצה
עשיתי 2 כמויות
ושמתי רק כוס אגוזים וחבילת שוקולד ויצא מושלם
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי ושבת שלום
מה מומלץ יותר לשים? מיץ תפוזים או מים?
ולגבי הציפוי, חייבים לשים את השמן בנוסף למים? מה קורה אם שמים רק מים?
עדיף מיץ.
לגבי הציפוי, אפשר לוותר על השמן ולשים 3-4 כפות מים סה”כ. הציפוי ייצא פשוט יותר דליל.
היי אפרת תודה על המתכונים המוצלחים!!
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין במקום לבן?
לדעתי כן.
החלפתי..
יצא מצויין!!! טרפנו את שתי התבניות ב3 ימים!! (רק בעלי ואני)
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
!soooo yummy
!thank-you
I’m glad you like it! Thanks
שלום,
רציתי לדעת אם חייבים להקציף את הביצים והסוכר?
תודה רבה!
היי גפן,
לא חייב אבל רצוי.
אפרת,
איזה כיף שאת משתפת אותנו במתכונים לעוגות בחושות כל כך קלות להכנה וכל כך רכות וטעימות 🙂
הכנתי את העוגה בלי להקציף, בעזרת מטרפה ידנית ובלי ציפוי
השילוב של אגוזים,שוקולד וקוקוס פשוט מושלם
תודה לך
בוקר טוב אפרת,
תודה על המתכון.
האם יש צורך לקמח את האגוזים והשוקולד לפני הוספה לבלילה?
תודה רבה
טליה
היי טליה,
את השוקולד אין צורך (כי הוא מגורד) אבל את האגוזים אפשר לקמח.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
אתמול בערב דפדפתי באתר שלך וראיתי את העוגה הזאת, היא נראת פצצה שפשוט החלטתי לקום ולהכין אותה למרות שלא תכננתי בכלל לאפות…
אני חייבת לציין שהיה שווה, היא יצא מושלמת ברמות! היא טעימה, קלה להכנה ומהירה.
אני חדשה באתר ומאד נהנת.
ממליצה בחום!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה ויום מקסים!
עוגה ממש טעימה ומוצלחת!
רק כדי להדגיש את ההערה לגבי גירוד השוקולד מראש…
הדגשתי, תודה 🙂
היי הכנתי היום ויצא מעולה 😊 ולא הקצפתי את הביצים עירבתי הכל יחד.. ויצא בכל זאת אורירי ..תודה על המתכון אני מכינה הרבה מתכונים שלך .. שבת שלום💐
מצוין 🙂
תודה יפה ושבת שלום
היי!
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר.
תודה על המתכון יצא טעים מאוד!!
כולם ליקקו אצבעות!!
חג שמח !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אני לא כל כך מנוסה בלהכין עוגות
מה בדיוק אני עושה עם החלבון ומה אני עושה עם החלמון
אז הגעת לאתר הנכון 🙂
אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים פשוט שברי את הביצים כמו שהן לקערה וערבבי עם הסוכר ואז עם יתר החומרים לפי הסדר הרשום.
בהצלחה וחג שמח
היי,
אני מעוניינת להבין, האם לאחר שאני מקציםה את הביצים אני מוסיפה את השמן, מיץ תפוזים וכו׳
לקערה עם הקצף ומערבבת ידנית??
תודה רבה
את יכולה להמשיך להקציף עם המיקסר גם את יתר החומרים, פשוט ההקצפה תהיה קצרה יותר.
בוקר טוב,
אפיתי את העוגה היום בבוקר.
מחר אני נוסעת אתה כמה שעות.
ביום שבת בערב יאכלו את העוגה.
יש לי כמה שאלות:
עד הנסיעה מחר איך לשמור את העוגה?
האם לנסיעה לשים את העוגה בצידנית עם קרחומים?
איך לשמור אחר כך את העוגה עד שבת בערב?
האם לעטוף את העוגה בניילון נצמד? נייר כסף? גם וגם? האם לעטוף רק אחרי שהעוגה התקררה?
המון תודה!!!!
היי שמרית,
לאחר שהעוגה מתקררת את יכולה לעטוף אותה היטב בניילון נצמד והיא תישמר עד מוצ”ש. אין בעיה. אין צורך לשים בצידנית עם קרח. העוגה נשמרת מחוץ למקרר.
חתימה טובה 🙂
היי. תוכלי לרשום לי את הכמויות לפי גרמים בבקשה?
היי אורטל,
אלה הכמויות:
3 ביצים L
150 גרם סוכר
150 גרם שמן
כפית תמצית וניל
300 מ”ל מיץ תפוזים או מים
210 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפיה
100 גרם קוקוס טחון
80 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
עוגה מוצלחת מאוד. כמו תמיד… מתכונים מנצחים. תודה לך!
תודה הדס 🙂
היי
בתבנית מלבנית העוגה יוצאת גבוהה?
תודה
היא יוצאת בגובה סביר.
הכנתי לשבת, יצאה נהדרת ממש!
הצטערתי שלא הכנתי עוד כמות….
תודה!
תודה יהודית, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, ראשית תודה על האתר הנפלא שמשמש אותי בקביעות,
שנית, האם אפשר לוותר על האגוזים?
היי רחלי,
אפשר לוותר על האגוזים. העוגה עלולה לצאת מעט יותר נמוכה.
המשך יום מקסים 🙂
בס”ד
אפרת שלום,
מה שלומך?
תודה! עוגה מוצלחת מאוד. קיבלתי המון מחמאות…
כעת מכינה שוב למארחים בשבת , בטעות שמתי שקית אבקת אפיה. האם העוגה נהרסה?
שבת מבורכת!!!
אביטל
זה בסדר 🙂
שבת שלום!
עוגה הורסת!!!!
קיבלה מחמאות מכל מי שטעם אותה, כולם ביקשו מתכון
אני רוצה הפעם לעשות בתבנית של 26
אשמח בבקשה לדעת מה הכמויות
ואם יש לי ביצים בגודל מדיום,אז כמה לשים ואם אפשר גם בבקשה לציין גם כמות אם אלו ביצים במידה לארג’
תודה רבה על האתר המדהים הזה
עשייה מבורכת
היי נתי,
שמחה שהעוגה יוצאת מוצלחת 🙂
כמויות לתבנית 26:
4 ביצים גדולות (L או XL) או 5 ביצים קטנות (S או M)
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע שמן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות פחות 3 כפות מיץ תפוזים או מים
2+1/4 כוסות קמח לבן
3 כפיות אבקת אפיה
כוס וחצי קוקוס טחון
כוס אגוזי מלך טחונים
150 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה (*יש לגרד לפני ההכנה)
לציפוי (לא חובה): 3 כפות שמן, 3 כפות מים, 150 גרם שוקולד מריר
*מאחר וזו כמות גדולה חשוב להקפיד לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמחים כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
יום מקסים
תודה רבה מקסימה
שבת שלום
שלום אפרת חש לך אתר נהדר ומקסים ! האם ניתן לשלוח תשובות לשאלותינו גם במייל על מנת שלא נצטרך לגלול כל פעם ולראות האם קיבלנו תשובה?
נוסף על כך ובקשר למתכון – האם לערבבסוגר וביצים לבד למשך 2 דק? רק אחכ מוסיפים השאר??תודה ושב”ש
היי אביחי,
אבדוק את העניין.
כן, לערבב בנפרד ביצים וסוכר כ-2 דקות ואח”כ להוסיף את שאר המצרכים.
שבת שלום 🙂
היי אפשר לשים פחות קוקוס ויותר אגוזים אם כן באיזה יחס?
היי אתי,
אפשר לשים 3/4 כוס אגוזים וחצי כוס קוקוס.
תודה על המתכונים המיוחדים.
האם אפשר לשים שוקולד חלבי במקום מריר? האם אפשר מים במקום מיץ תפוזים? אודה למענה בדחיפות. תודה
הודיה
כן לשתי השאלות.
הי..אני רוצה להכין את העוגה לסוף הצום. אין לי כרגע שוקולד..האם סירופ שוקולד יעשה את העבודה?
היי מיכל,
את יכולה לשים חצי מכמות הבלילה, לזלף סירופ שוקולד (בסביבות 3-4 כפות) ואז לכסות במחצית הבלילה שנותרה ולאפות.
היי.רוצה לאפות לסוף הצום.האם אפשר להחליף את האגוזים בבוטנים טחונים?
נראה לי שכן.
כמה פשוטה – ככה טעימה
תודה רינה, שמחה שאהבת 🙂
יצא טעים מאוד! תודה רבה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלי ושבת שלום
ואגב, השתמשתי בערבוב אגוזי מלך, אגוזי פקאן ושקדים ויצא ממש טעים!
מעולה 🙂
הי. ממש רוצה לעשות את העוגה אבל אינלי שוקולד בכלל..אפשר לוותר?אולי להשים קקאו?זה עדיין ישאר טעים או שכבר כדאי לעשות מתכון אחר?
ועוד משהו יש לי קמח קוקוס ויש לי ממש קצת קוקוס טחון(משהו כמו רבע כוס חד”פ)לשלב בינהם או שקמח קוקוס זה טוב בפני עצמו?
תודה רבה 🙂
היי שיר,
הקקאו יצבע את כל העוגה ויהפוך אותה לעוגת שוקולד. לגבי קמח קוקוס הוא שונה מקוקוס טחון רגיל ויכול גם לשנות את המרקם. אז אולי עדיף להשאיר את המתכון הזה להזדמנות אחרת ולהכין משהו אחר 🙂
חחח 🙂 באסה…אבל אדע לפעם הבאה
תודה רבה ולילה טוב
היי אפשר להשתמש במיץ סוג אחר מתפוזים? פסיפלורה ואננס? אשכוליות? לימוןנענע?
לדעתי עדיף לשים מים (יש מספיק טעם בעוגה).
ואם בכל זאת אז לימונענע נשמע הכי מתאים.
הי הכנתי כעת את העוגה עם הציפוי נראית מדהים מתי מכסים אותה ? וביום כזה חם איפה עדיף לשמור אותה?
היי,
אפשר לכסות את העוגה כשהיא חמימה אבל לא חמה מאוד.
עדיף לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל בבית. בגלל שחם אז מומלץ להכניס אותה למקרר לאחר יממה-יממה וחצי.
שבת שלום 🙂
הי תודה רבה על האתר רציתי לשאול האם העוגה יוצאת מוצלחת וטעימה באופן וודאי והאם שווה לנסות או שיש מתכונים יותר מומלצים?!
היי שפרה,
אם פועלים לפי ההוראות אין סיבה שהעוגה לא תצליח 🙂
בלי קשר, כמובן שיש עוד המון מתכונים טעימים, השאלה איזה עוגה בא לך להכין.
תודה על המתכון העוגה היתה נהדרת וטעימה, הציפוי החזיק מעמד למרות היום החם. הולכת לאמץ אותו כציפוי לעוגות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת שלום
אני רוצה להכין את העוגה למחר לסיום קורס של בתי, הטקס יהיה בחוץ ומחר יהיה מאוד חם. מתלבטת האם הציפוי יחזיק בתוך צדנית שעתיים שלוש או האם להקפיא את העוגה או אולי לוותר ולשים אבקת סוכר או ציפוי אחר, מה את מציעה?
היי אתי,
לא אמורה להיות בעיה עם הציפוי כי הוא לא עשוי משמנת או משהו דומה.
שלום אפרת היקרה:)האם ניתן להמיר את השמן שבציפוי לעוגה בחמאה?אם כן,מהו היחס?
כן בטח, אפשר לשים 10-15 גרם חמאה.
יום מקסים 🙂
היי אני מעריצה שרופה של האתר שלך אבל אני טבעונית והרבה מהמתכונים שאני רוצה להכין הם עם ביצים כמו המתכון הזה . יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום הביצים ?
תודה
היי אורית,
הכנתי מדריך לתחליפי ביצים. אני ממליצה בתור התחלה להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת ובמקום ביצה וחצי הייתי מנסה לשים בננה קטנה-בינונית מעוכה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
תודה רבה.
האם הקצפה של 7 דקות תפגע במירקם של העוגה?
תודה
היי רונית,
אני לא חושבת שהקצפה ארוכה תפגע בעוגה אבל אין צורך בהקצפה כזאת ארוכה. מספיק להקציף 2-3 דקות.
יום נפלא 🙂
תודה רבה. האם הקצפת יתר, כמו 7 דקות תפגע במרקם העוגה?
תודה
לדעתי לא.
תודה רבה. הכנתי ויצא מאוד טעיםם 🙂
הי אפרת,
האם הקצפת הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות צריכה להיות לקבלת קצף בהיר? אם כן, באיזו מהירות?
תודה רבה
היי רונית,
יש להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה.
עוגה מעולה!!! יצאה ממש טעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
היי אפרת, שתי שאלות:
1. האם ניתן להשתמש בקמח לבן תופח? אם כן באיזו כמות?
2. חשבתי להוסיף לתערובת כפית שטוחה קפה נמס כדי להפוך אותה לעוגת אגוזים-שוקולד-קפה, השאלה האם זה עלול להתנגש עם המיץ תפוזים? או שזה לא מקלקל?
היי לילך,
1. אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח תופח. מומלץ להוסיף לו כשליש כפית אבקת אפיה ולערבב.
2. לדעתי את יכולה להוסיף כפית שטוחה אבקת נס קפה. שימי חצי כמות מים וחצי כמות מיץ תפוזים (סה”כ כוס ורבע).
איזה מתכון כיפי וטעים!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין? אם כן,יש צורך להוסיף נוזלים?
תודה רבה!!
כן, אפשר להמיר בקמח כוסמין. אין צורך להוסיף נוזלים.
המשך יום מקסים 🙂
עוגה מעולה. עשיתי אותה כבר פעמיים. מתכון מעולה, תודה רבה
תודה הדר, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
שלום ותודה על המתכון
האם ניתן לעבוד ללא מיקסר? (הקצפת הביצים)
כן, אפשר.
תודה רבה (:
היי,
תודה רבה על המתכון המדהים!
העוגה יצאה מאוד טעימה.
כולם במשפחה נהנו.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על המתכון! העוגה יצאה מעולה!
הכנתי עם מים וללא ציפוי. הדעות היו חלוקות אם צריך ציפוי או לא.
תודה חיה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא
היי אפרת
הכנתי בערב שבת עם הילדים ב-2 תבניות.
אחד לנו ואחד לשכנה הטובה.
יצא ממש טוב, טעים ומכובד.
והעיקר-מהיר וקל להכנה
תודה
ושבוע טוב
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה מלכי ושבוע נפלא
היי
הכנתי את העוגה יצא מעולה שילבתי חצי קמח מלא חצי קמח רגיל הפחתתי מהסוכר שמתי רק חצי כשהעוגה התקררה פיזרתי אבקת סוכר
את האגוזים ריסקתי אבל לא לגמרי כך שמרגישים אותם מתכון מעולה ממליצה
הכנתי אותה בתבנית עגולה חד פעמית
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב
היי, הכנתי היום ללא הקוקוס (לא אוהבים אצלנו) ויצא נפלא! תודה רבה
תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂
היי.
עוגה מעולה פשוטה וטובה מאוד עשיתי עם שתי תבניות אינגליש יצה מעולה
תודה על כל המתכונים הנהדרים.
שבת שלום
תודה איציק, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
העוגה יצאה מעולה
תודה רבה
שבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקטור ושבת שלום
שלום אפרת
א. האם אפשרי מיץ תות-בננה ולא תפוזים? [כי זה מה יש לי בבית]
ב. האם אפשר להמיס את הציפוי בבישול בסיר? [אין לי מיקרוגל]
תודה על הכל
היי מירי,
עדיף לשים מים (תות בננה פחות מתאים).
אפשר להמיס על הגז על הלהבה והאש הכי נמוכה. לעקוב כל הזמן שלא יישרף.
שבת שלום 🙂
והאם מתאים לבלילה במקום שוקולד מגורד
שוקולד צ’יפס
היי מירי
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס אבל עדיף שוקולד מגורד מאחר והוא יוצר אחידות במרקם העוגה.
שבת שלום 🙂
כייף לקבל מתכונים חדשים בהאימל רציתי לדעת בא לי לעשות את העוגה עכשיו חסר לי תפוזים במה אפשר להחליף
אבל שלא יפגע במרקם של העוגה
תודה
היי אורנה,
אפשר להכין גם עם מים וזה ייצא טעים.
הייי….שמי עדי ואני מעריצה של האתר שלך.
מכינה המון מתכונים שלך.
לגבי העוגה הבחושה יש משהו אחר במקום קוקוס ??
לא אוהבים אצלי.
תודה.
היי עדי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לדעתי את יכולה לוותר על הקוקוס ולשים עוד רבע כוס קמח במקום.