מצרכים להכנת עוגיות תפוז
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- חצי כוס (100 ג’) סוכר (*מי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפשר להסתפק בשליש כוס סוכר)
- שליש כוס (65 ג’) שמן
- גרידת תפוז שלם (כ-2 כפות קליפת תפוז מגורדת בפומפיה דקה)
- 1 ביצה
- 1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי
איך מכינים עוגיות תפוז?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
- פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס”מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו). קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- *שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
104 תגובות
כניסה
104 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

