מצרכים להכנת עוגיות שוקולד לבן
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- 3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר
- 50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 3 כפות (30 מ”ל) שמן
- 1 ביצה
לזיגוג מעל:
- 70 גרם שוקולד לבן קצוץ גס + חצי כפית שמן
איך מכינים עוגיות שוקולד לבן?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים בקערה את כל החומרים (למעט הזיגוג) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה הפוכה (בקוטר של כ-7 ס”מ) ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.
- מכינים זיגוג שוקולד לבן: מניחים בקערית 70 גרם שוקולד לבן וחצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל העוגיות.
- *אם רוצים לזרז את התקשות השוקולד הלבן אפשר להכניס את העוגיות למקרר למשך כ-10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
- *שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
66 תגובות
כניסה
66 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

