מצרכים להכנת עוגיות שוקולד טבעוניות
- כוס (140 ג’) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
- חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים
- חצי כפית (3 ג’) אבקת קקאו
- חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
- 50 גרם שוקולד מריר
- רבע כוס ( 50 ג’) שמן
- כף (16 ג’) טחינה גולמית
- 2 כפות מלאות (40 ג’) מייפל או סילאן (*שימו לב שסילאן פחות מתוק ממייפל)
- רבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ גס (50 ג’)
איך מכינים עוגיות שוקולד טבעוניות?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר ורבע כוס שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה גולמית ומייפל/סילאן ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אגוזים טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתיה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם במקרה התערובת יוצאת פירורית/מתפרקת, יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).
- יוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס”מ. מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-6 ס”מ (אם הבצק דביק יש לעבוד עם ידיים רטובות). מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לעוגיות.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ונעשות פריכות לאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר).
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
230 תגובות
כניסה
230 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

