מצרכים להכנת עוגיות פרצופים
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן או כוסמין מלא
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- שליש כוס (65 ג’) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- שליש כוס (80 מ”ל) שמן
- חצי כפית תמצית וניל
לקישוט:
- 50 גרם שוקולד מריר, סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן.
איך מכינים עוגיות פרצופים?
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.
- פורשים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ. קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (ניתן לקרוץ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה).
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית. מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים. מערבבים עד לתערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד). השוקולד מתקשה לאחר קירור.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
250 תגובות
כניסה
250 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














