מצרכים להכנת עוגיות עבאדי
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- חצי כוס (65 ג’) שומשום
- תבלינים לפי הטעם (אפשר לוותר): כפית אבקת שום/ 1-2 כפיות זעתר/ כפית פפריקה חריפה/ כף קצח/ שליש כפית פלפל שחור.
- 1 כפית מלח (בין שטוחה לרגילה)
- חצי כוס (120 מ”ל) שמן קנולה
- חצי כוס (120 מ”ל) מי סודה מוגזים (*למי שאין ראו הערה למטה)
לציפוי:
- מעט שמן
איך מכינים עוגיות עבאדי?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ואח”כ ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
- תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול (לא מומלץ לעשות את העוגיות עבות מידי).
- מניחים על נייר אפייה. מברישים את החלק העליון במעט שמן, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*אם הבצק יבש – ניתן להוסיף מעט מים. אם דביק- ניתן להוסיף מעט קמח.
*מי הסודה משפרים את המרקם של העוגיות אבל למי שאין יכול לשים חצי כוס מים חמימים (לא רותחים). אבקת סודה לשתיה פחות מתאימה במקרה הזה.*לעוגיות עבאדי במרקם פריך ונימוח יותר לחצו כאן – כעכים מלוחים.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
193 תגובות
כניסה
193 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

