מצרכים להכנת עוגיות ספירלה
בצק בטעם וניל:
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- 6 כפות (75 ג’) סוכר
- 25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ בחדר (מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
- 4 כפות (32 ג’) שמן
- כפית (5 ג’) תמצית וניל
- 1 ביצה
- 2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)
בצק בטעם שוקולד:
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- 2 כפות (20 ג’) אבקת שוקולית
- כף שטוחה (7 ג’) אבקת קקאו
- 6 כפות (75 ג’) סוכר
- 25 גרם חמאה/נטורינה רכה בטמפ’ בחדר(מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
- 4 כפות (32 ג’) שמן
- 1 ביצה
- 2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)
איך מכינים עוגיות ספירלה?
- מערבבים בקערה את חומרי בצק הוניל עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח”כ לשים מעט בעזרת הידיים).
- חוזרים על הפעולה בקערה נפרדת עם חומרי הבצק בטעם השוקולד.
- פורשים שני ניירות אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך משומן, מרדדים עליהם את הבצקים, כל אחד בנפרד, למלבן בעובי של כחצי ס”מ (אם הבצק נדבק למערוך כדאי לפרוש מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעליו את הבצק).
- הופכים את הבצק הבהיר על הכהה ומסירים את נייר האפיה. מגלגלים בעדינות את שני הבצקים לרולדה (יש לגלגל מהחלק הקצר יותר של המלבן).
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות או למקפיא למשך כחצי שעה.
- לאחר שהרולדה התייצבה בקירור, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים בעזרת סכין לעוגיות דקות בעובי של חצי ס”מ.
- מניחים את העוגיות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות בקצוות. מוצאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות ממשיכות להתקשות לאחר קירור).הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
195 תגובות
כניסה
195 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














