מצרכים להכנת עוגיות מקמח חומוס
- כוס (140 ג’) קמח חומוס
- חצי כוס (70 ג’) קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *מי שאינו רגיש לגלוטן- ניתן להמיר בקמח לבן רגיל
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- 3-4 כפות (כ-45 ג’) סוכר (לפי המתיקות שאתם אוהבים)
- שליש כוס (65 ג’) שמן קנולה
- 1-3 כפות מים (לפי הצורך)
- *שוקולד צ’יפס לקישוט
איך מכינים עוגיות מקמח חומוס?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים בקערה: קמח חומוס, קמח קונדיטור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים (תחילה בעזרת כף ולאחר מכן עם הידיים). אם מתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה- אין להוסיף מים. אם מתקבל בצק יבש או פירורי יש להוסיף כל פעם כף מים אחת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
- יוצרים כדורים בקוטר של כ 2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעיגולים בקוטר של כ-6 ס”מ. מניחים את העוגיות במרווחים.
- מניחים מעל כל עוגיה 4-5 יחידות שוקולד צ’יפס ומהדקים לבצק בעזרת האצבעות.
- אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות ומתקשות לאחר קירור).
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
33 תגובות
כניסה
33 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

