מצרכים להכנת סמבוסק חומוס
- בצק פיצה קנוי (מצונן ומרודד) – כ-450 ג’
- כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים – 150 ג’
- בצל גדול קצוץ
- כפית שום כתושה
- תיבול
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- ביצה טרופה להברשה
איך מכינים סמבוסק חומוס?
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים גרגירי חומוס ושום כתוש וטוחנים למרקם גרגירי. מתבלים את התערובת בכמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).
- מניחים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה (קוטר כ-7 ס”מ). מניחים במרכז כל עיגול כפית מתערובת החומוס, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת שיני המזלג.
- מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*במקום להשתמש בבצק פיצה קנוי ניתן להכין את הבצק לבד לפי המתכון הזה- אמפנדס בשר (בצק עם שמרים) או לפי המתכון הזה – כיסונים במילוי פטריות (בצק ללא שמרים).
טיפ להכנה מושלמת:סמבוסק חומוס הוא מאפה נהדר שתלוי באיכות מילוי החומוס שבתוכו. לתוצאה מעולה, נסו להשתמש במתכון מהיר לחומוס ביתי כבסיס למילוי. הכינו כמות גדולה יותר – חלק למילוי הסמבוסק וחלק להגשה כממרח לצד המאפים החמים. מתכון פשוט לחומוס ב-10 דקות הוא הפתרון המושלם כשרוצים חומוס טעים בזמן קצר. הוסיפו למילוי הסמבוסק מעט בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה קצוצה לשדרוג הטעם. איך להכין חומוס מקופסת שימורים? בקלות ובמהירות, לתוצאה טעימה במיוחד!
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
41 תגובות
כניסה
41 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

