מצרכים להכנת סינייה
לטחינה:
- שליש כוס טחינה גולמית
- שליש כוס מים קרים
- 3 כפות מיץ לימון
- שן שום כתושה
- שליש כפית מלח
לקציצת הבשר:
- 350 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף לבשר 20% שומן כבש, בקשו מהקצב)
- בצל גדול קצוץ דק או מגורד
- רבע כפית אבקת קינמון
- שליש כפית כמון
- כפית שטוחה מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לקישוט מעל:
- פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קצוצות
איך מכינים סינייה?
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית: טחינה גולמית, מים, שום, מיץ לימון ומלח.
- בקערה נפרדת מערבבים: בשר טחון, בצל קצוץ, אבקת קינמון, כמון, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית מלבנית קטנה (בגודל 17*27) ומשטחים באופן אחיד (התערובת אמורה להיות נמוכה).
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור (אם הבשר הפריש נוזלים במהלך האפיה יש לשפוך אותם), שופכים את הטחינה מעל הבשר, מחזירים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ועגבניות קצוצות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
26 תגובות
כניסה
26 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

