מצרכים להכנת ניוקי גבינות ובטטה
- 500 גרם ניוקי קנוי (ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן)
- בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנטנות
- 2 שיני שום כתושות
- מיכל (250 ג’) שמנת לבישול (או שמנת מתוקה)
- רבע כוס חלב
- 2 כפות מלאות גבינת שמנת
- רבע-שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
- 1-2 כפות עירית קצוצה
לפיזור מעל:
- גבינת גרנה פדנו או פרמז’ן
איך מכינים ניוקי גבינות ובטטה?
- מכינים את הניוקי בהתאם להוראות שעל גבי האריזה, מעבירים למסננת ומזלפים מעל מעט שמן זית.
- מחממים מחבת עם כף שמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק) ומטגנים את קוביות הבטטה במשך כ-10 דקות, עד לריכוך (אש בינונית נמוכה, רצוי לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
- מוסיפים שום כתוש ומערבבים כחצי דקה.
- מוזגים למחבת שמנת לבישול, חלב וגבינת שמנת ומערבבים במשך כ-2 דקות (אש בינונית-גבוהה).
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הניוקי המבושל ומערבבים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה ומגרדים גבינת גרנה פדנו/פרמזן.
- מומלץ להוסיף את הניוקי לרוטב סמוך להגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
23 תגובות
כניסה
23 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

