www.10dakot.co.il

מתכון לניוקי

איך מכינים ניוקי? מתכון לניוקי ביתי במרקם מושלם כמו עננים.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן בישול/אפייה

2-3 דקות

כשר מסוג

מצרכים

  • 1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים
  • 2-3 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמן זית או חלמון ביצה (הצהוב)
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. מעבירים לצלחת ומנגבים את תפוחי האדמה עם נייר סופג.
  2. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות וכשהם עדיין חמים (אבל לא מאוד) מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).
  3. מוסיפים 2 כוסות קמח, שמן זית/חלמון ומלח ומעבדים את המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט קפיצי. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות. אם הבצק דביק מידי -יש להוסיף עוד קמח. חשוב לעבוד מהר כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לדביקים.
  4. מחלקים ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.
  5. בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.
  6. מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב (יש להכין את הרוטב לפני בישול הניוקי).
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות

טיפים והערות

רעיונות לרוטב לניוקי: רוטב שמנתרוטב רוזהרוטב חמאה ומרווה 
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
19 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

19 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות