מצרכים להכנת מתכון לזנגולה
- כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
- חצי כף (5 ג’) שמרים יבשים
- שקית סוכר וניל (או כף סוכר + 3 טיפות תמצית וניל)
- כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים (*יש לערבב מים חמים עם מים קרים)
סירופ סוכר:
- כוס (240 מ”ל) מים
- כף מיץ לימון
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- 3 כפות דבש או מייפל
איך מכינים מתכון לזנגולה?
- מערבבים את החומרים בקערה בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך כ-40 דקות.
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מערבבים בפינג’ן או סיר קטן: כוס מים, כף מיץ לימון, חצי כוס סוכר ו-3 כפות דבש או מייפל. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומערבבים עד להמסת הסוכר. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר מעט.
- מערבבים את הבצק וממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל עבה) או בקבוק לחיץ בתערובת הבצק.
- מחממים סיר קטן עם שמן (בגובה 2 ס”מ לפחות) וכשהשמן חם, מזלפים צורה של ספירלה (גם אם לא יוצא בדיוק ספירלה- הטעם הוא מה שחשוב :-) ). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומיד לאחר מכן טובלים בסירופ הסוכר טבילה קצרה ומהירה (אם תטבלו יותר מידי זמן הבצק יירטב ויאבד מהפריכות שלו). מעבירים לצלחת (המלצה שלי – לאחר הטבילה להניח על רשת כדי ששאריות הסירופ לא יצטברו בתחתית הצלחת וירטיבו את הבצק המטוגן).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
25 תגובות
כניסה
25 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

