זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 59 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קלוף קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 קישוא בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
כוס שעועית מש (מומלץ להשרות כשעתיים לפחות לפני ההכנה)
חצי כוס גריסי פנינה (שטופים היטב ומסוננים)
7-8 כוסות מים רותחים
חצי כוס עלי פטרוזליה קצוצים
תיבול: שליש כפית כורכום, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הגזר והקישוא ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
-מוסיפים את שעועית המש, גריסי הפנינה ומים רותחים (מומלץ להתחיל מ-7 כוסות מים ולהוסיף כוס נוספת בסוף הבישול, לפי הסמיכות הרצויה).
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר שהמרק רתח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.
-מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור. מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- סלט שעועית ובצל |
- מרק אפונה יבשה |
- מרק כתום עם עדשים |
- מרק שום חלבי
אפשר לא לשים קישוא?
היי
אפשר. ניתן לשים במקום ירק אחר שאוהבים.
הי אפרת, תודה על המתכונים הנפלאים והקלים!
אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר(:
הי,
האם אפשר לוותר על ההשריה של השעועית או לחילופין להשרות חצי שעה במים רותחים?
כדאי להשרות לפחות חצי שעה אם אין זמן(:
יצא מרק ממש טעים ומוצלח!! כל כבוד מאד מעריכים
שמחה שאהבתם את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף!
שלום, מה אומרת על להוסיף תירס?
ומה אפשר להוריד\ להוסיף כדי לקבל מתכון יותר מושלם איתו
היי,
מציעה לך להכין את המתכון למרק תירס, אפשר להוסיף לו שעועית מש אם רוצים.
מאוד אוהבת מרקים עם גריסי פנינה הבעיה שהם סופגים מהר את המים ואז זה הופך לתבשיל אחרי כמה שעות ולא מרק,האם לבשל את הגריסי פנינה בנפרד?או שהמרק הזה זה לא מסמיך?
היי,
בישול בנפרד של הגריסים לא ימנע את התנפחותם משום שזה קורה בעקבות שהייה במרק.
אין דרך למנוע את ספיגת המים, אך בכל מקרה הגריסים לא מתנפחים מדי וזה לא פוגע במרקם או בטעם המרק.
בסוף הכנתי בנפרד
החלפתי בשמיר את הפטרוזיליה ושמתי חצי כפית מרק עוף בנוסף ורק 7 כוסות מים שמנות
יצא פשוט מושלם! מי ידע שממרק שלא מכיל בשר יכול להיות כזה טעים
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😍
אפרת הי, בטעות הפכתי בין הכמויות של המש והגריסים ובכל זאת יצא ממש ממש טעים 🙂 אהבנו את השילוב של שניהם.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
תודה רבה על המתכונים!
חוזרת לאתר שלך שוב ושוב ואף פעם לא התאכזבתי:-)
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הפטרוזיליה, אני באמצע להכין את המרק וגיליתי שאין לי ואין לי גם במה להחליף
תודה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה(:
מה אפשר לשים במקום הגריסים? אפשר לוותר על הכורכום?
היי דנה,
אפשר להמיר את הגריסים בחצי כוס אורז או בשליש כוס קינואה לקראת סוף הבישול (כרבע שעה לפני), ואפשר לוותר על הכורכום.
אפשר להחליף את הקישוא בירק אחר ?
היי,
אפשר לוותר על הקישוא או להחליף בכל ירק אחר שאוהבים (תפו”א, בטטה, דלעת…)
היי אפרת
כבר על האש.
יש צורך לערבב לאחר הרתיחה ?
כלומר במשך 45 דקות?
או שלא הכרחי?
תודה מראש ושבוע טוב.
היי עינת,
אין צורך לערבב כל הזמן, כדאי לערבב פעמיים-שלוש במהלך הבישול.
המשך שבוע מקסים❤
אפרת יש לי שאלה אפשר להוסיף למרק גם אטריות ואבקת מרק עוף אשמח לתשובתך בהקדם האפשרי תודה רבה
היי שלהבת,
אפשר להוסיף אבקת מרק.
אפשר גם להוסיף אטריות אבל אז המרק יהיה סמיך בגלל הירקות, הגריסים והשעועית שבמרק🙂
היי אפרת
בלי השום אפשר?
תודה על המענה מראש.
היי,
אפשר לוותר על השום.
הי אפרת, לא הספקתי להכין אתמול את המרק והמש נשאר בהשרייה יממה. אפשר עדיין להכין ממנו את המרק? תודה!
כן, אין בעיה.
מאיפו קונים שעועית מש?
תודה
היי אהובה,
ניתן למצוא כמעט בכל סופר או בחנויות תבלינים.
הי אפרת, המרק מדהים!!! עוד מתכון מושלם שלך!! תודה רבה!!
היי הדסה
נראה מדהים 😍
שמחה שאהבתם, המון בתאבון 🙂
——————
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
כתבת הדסה בטעות, אבל אני לימור.. אני מכינה בחצי שנה האחרונה הרבה מתכונים שלך, וכולם אליפות! מודה לך מאד!
אלופה! מתכון מעולה💖
אתר מושלם.
בתמונה עדיין על הגז:)
תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה יקרה
האם אפשר לשלב כוס שעועית מש עם כוס שעועית לבנה קפואה?
כן אפשר.
היי אפרת,
אני רוצה לציין שכל מה שאני מכינה מהאתר שלך פשוט יוצא טעים!!
תודה😋
שמחה לשמוע 🙂
תודה אודליה
תודה רבה רבה !!!!
יצא פשוט מעדן !!!!
אין על האתר שלך,
הכל כל כך ברור ופשוט להכנה
ו- הכי חשוב טעים במיוחד !!!
אין עליך !!!!!
תודה רחל ❤️
שלום אפרת, אני מאוד אוהבת את האתר שלך (:
לגבי הגריסים, האם יש אפשרות להחליף אותם במשהו אחר במקום ? קינואה אולי אורז ? אם כן, לבשל ואז להוסיף ?
ומה דעתך על הוספת בטטה ?
היי שיר,
אפשר לוותר על הגריסים בכלל או להוסיף כשליש כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת (לא מבושלת).
אפשר להוסיף קוביות קטנות של בטטה.
במקום הגריסים, זאת אומרת
כן, למה לא 🙂
היי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה. אני חושבת הפעם לגוון ולהוסיף אטריות. מה דעתך?
שעועית מש – סורי שאני לא יודעת מה זה, אפשר להמיר בשעועית קפואה/משומרת?
אפשר. עדיף שעועית קפואה.
שלום
הכנו ליציאת הצום – ויצא ממש ממש טעים מזין ומיוחד !
תודה
שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
תודה יעקב
הי אפרת,
זה מתכון מעולה שאני עושה אותו המון.
נעלם לי הדף שהדפסתי וניסיתי להדפיס היום שוב אך פורמט ההדפסה השתנה.
האם יש אפשרות להדפיס ללא התמונה כפי שהיה ניתן להדפיס בעבר?
תודה,
כרמית
היי כרמית,
באפשרות ההדפסה מעל המתכון, ברגע שאת לוחצת על התמונה היא נמחקת ואז אפשר להדפיס בלי התמונה.
היי אפרת
האם זה משנה לכסות את הסיר או לא עוד לפני שהמרק רתח?
כי רשמת לכסות אחרי הרתיחה
לא משנה.
היי אפרת
הנבטתי מש ,
חשבתי שאולי כדי להרויח את הויטמינים של הירקות (ידוע שבישול ארוך מפחית מהערך התזונתי של הירקות) אולי כדאי קודם לרכך את גריסי הפנינה(שלב ב) ואחר כך להוסיף את הגזר הקישוא והשאר כולל המש וכך הבישול הירקות יהיה יותר קצר מה דעתך כדאי או שזה מסבך ?
תודה מראש.
כן, אפשרי.
יצא לי ממש טעים. עשיתי עם מש שהנבטתי, מומלץ!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי
האם אפשרי להשתמש בגריסים במקום גריסי פנינה?
כן, אפשר.
שלום. האם ניתן להחליף את המש בשעועית לבנה מושרה?
אפשר אבל בגלל שלשעועית לבנה לוקח המון זמן להתבשל (להבדיל משעועית מש) אז אני ממליצה קודם לבשל אותה בנפרד במים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להשתמש בה למתכון הזה.
יצא טעים ומחמם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מאור.
מתאים להוסיף גרונות הודו?
כן, זה יכול להוסיף טעם.
יקירתי ! אחד המתכונים המצויינים למרק!
בהחלט נכנס למועדפים !
תודה!!!
תודה קריסטינה, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!
קודם כל תודה רבה על האתר המדהים הזה! לוקחת ממנו כמעט את כל המתכונים שלי בבית.
רציתי לשאול האם אפשרי במקום גריסי פנינה לשים בורגול? אם כן, כמה? מתי צריך לשים אותו? והאם להשרות אותו לפני כן במים חמים/ קרים או רק לשטוף?
תודה רבה
היי ליטל,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
את יכולה לשים כשליש כוס בורגול. לא חובה להשרות אותו לפני. מספיק לשטוף מתחת לברז ולסנן.
מומלץ להוסיף אותו כחצי שעה לפני סוף הבישול.
יום נפלא
חיפשתי מתכוני מש והגעתי לאתר המגוון שלך.תודה!
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
אשמח , תודה רבה
ערב טוב! סליחה שמנדנדת האם יש לך כבר מתכון למרק מיסו (אם אפשר עם פטריות שיטקי +אצות ) המליצו לנו על מרק זה (בריא וכו וכו ) יש לי את כל הפרודוקטים ,וכמו כן המתכונים שלך קלים וברורים לכן מעדיפה את המתכון שלך תודה רבה רבה
היי תמי,
מחמיא לי שאת מעדיפה מתכון שלי אבל אני לא יכולה להבטיח מתי אני אכין לכן אם יש לך כבר את המצרכים חבל שתחכי.
זה מתכון שפחות מתאים לקונספט של האתר בגלל המרכיבים שלו שפחות זמינים. בכל מקרה, אם אני אכין ואחליט לא לפרסם באתר, אשלח לך את המתכון למייל.
הכנתי, לא היה לי פיטרוזליה .
הוספתי בטטה מתוקה וכפית גדושה מרק עוף.
יצא מעולה !! תודה רבה !
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא
היי,
תודה רבה על המתכונים שלך. אני מאוד נעזרת בהם.
הכנתי את המרק לשבת והמרק יצא טפל.
פעלתי לגמרי לפי המתכון. איזה תבלין ניתן להוסיף ? אני רוצה שציין שאנחנו לא אוהבחם אוכל חריף בגלל.
תודה רבה
היי נועה,
יכול להיות שהיה חסר מלח. אפשר גם להוסיף כפית גדושה אבקת מרק וזה יוסיף טעם.
תודה על המתכון!!! האם יש לך מתכון למרק מיסו (משחתי) תודה מראש
היי טלי,
אין לי מתכון. מקווה להעלות בהמשך.. 🙂
במה אפשר להחליף את הגריסים? מסתבר שבעלי ממש לא אוהב…אבל מאש אוהב מאוד
היי ג’ן,
אפשר לוותר על הגריסים.
אם אתם אוהבים אפשר להוסיף חצי כוס אורז כרבע שעה לפני סוף הבישול.
רק להגיד שניסיתי עם כוסמת בגלל אורח עם צליאק, ויצא מעולה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ההסבר ברור, המתכון קל להכנה והתוצאה – טעימה.
תודה.
תודה 🙂
יום נפלא
ביום שישי הכנתי את עוגת הקינמון הבחושה עשיתי הכל כפול לשתי תבניות עוגה פשוט מעולה.
הכנתי גם את הירקות הכתומים יצה מעולה.
וגולת הכותרת היום הכנתי את המרק אני בדרך כלל לא מכין מרקים ופעם ראשונה נתקלתי עם שעועית מש מרק מהמם אשמח לקבל עוד מתכונים דומים.
תודה רבה על כל המתכונים שלך אני עושה מהם המון.
שבוע טוב
שמחה לשמוע 🙂
תודה איציק ושבוע נפלא
מנה ראשונה בשולחן השבת הקטן, של ושל אישי שיחיה. מחמם, משביע וטעים. מעולם לא טעמתי השעועית הזו, אבל היא בהחלט טעימה ולא כבדה בבטן כמו הלבנה, או האדומה. כדי לקצר תהליכים, הוספתי בצל מטוגן יבש לאחר הוספת הנוזלים ותבלין פטרוזיליה יבשה, שעשתה למרק צבע ירוק מלבב. הבעל שלי חושב שאני שפית דלוקס, הוא לא יודע שיש לי כמה שליפים :-). העוף עם פפריקה בתנור שלך, כיכב כמנה עיקרית ושדרגתי עם קצת שום, תבלין גריל ופטריות שלמות מקופסה שניצלו בבישול.
תודה אפרת. רק אמן אמיתי, יכול לאלתר ארוחות כה טעימות, עם מרכיבים פשוטים ולא רבים. שבת שלום.
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה שרון.
לכבוד שבת הכנתי מאכלים מכאן: המרק מש – יצא נפלא. עוגת קנמון – נפלאה. הריח המתפשט בבית היה כל כך מחמם וטוב. בתנור העוגה תפחה מאד, ובסיום האפיה הוצאתי, כיסיתי, ובכל זאת – לאט לאט צנחה. למה? 🙁 וכן קציצות ברוקולי שלך. בקיצור, השבת את מולכת אצלנו בשולחן!
שבת שלום
היי פנינה,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
יכול להיות שהעוגה לא היתה מוכנה לגמרי כשהוצאת אותה מהתנור או שאולי התנור שלך חזק יחסית?
שבת שלום!
תודה על עוד מתכון מדהים. קניתי שעועית מש. היו שני סוגים ירוק ואדום ולא הייתי בטוחה ואמרו בחנות שהירוק יותר פופולרי… בכל מקרה להשרות שעתיים יספיק? מה קורה לשעועית מש אחרי שעתיים בשונה משמעועית אחרת?
היי שלומית,
נכון, הכוונה לשעועית מש הירוקה עם פס לבן קטן.
להבדיל מסוגים אחרים של שעועית, שעועית מש לא חובה להשרות בכלל וגם זמן הבישול שלה קצר משמעותית משעועית אחרת. ההשריה של השעתיים היא מומלצת אבל אפשר גם לוותר עליה כי היא קלה יותר לעיכול מסוגי שעועית אחרים.
בוקר טוב וכל הכבוד על המתכונים החדשים שאת מפרסמת עבורינו כל הזמן… האם יש אפשרות להכין את המרק בגירסה ללא גלוטן? תודה רבה
היי,
אפשר פשוט לוותר על הגריסים, אולי יהיה צורך בעקבות זאת לשים קצת פחות מים (תתחילי ב-6 כוסות). לקראת סוף הבישול (כ-15 דקות אחרונות) אפשר להוסיף כחצי כוס אורז.
יום נפלא 🙂