מצרכים להכנת מרק לפת
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 לפתות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס”מ (*העדיפו תמיד לקנות בינוניות-קטנות מאחר שהגדולות פחות טעימות)
- 1 תפוח אדמה בינוני קלוף, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
- גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)
- שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 6 כוסות מים רותחים
תיבול:
- כפית וחצי מלח, כפית מלאה אבקת מרק, שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור
איך מכינים מרק לפת?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את הלפת, תפוח אדמה, סלרי ועלי פטרוזיליה ומוזגים מים רותחים. מתבלים בכפית וחצי מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שהירקות מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג בירקות).
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק. מחזירים את הסיר לגז, מתבלים בכמון, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים. משאירים כ-5 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
31 תגובות
כניסה
31 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

