www.10dakot.co.il

מתכון למופלטה

מתכון למופלטה לסיום החג ולחגיגת מימונה ביתית:) בצק דקיק בציפוי מתוק של חמאה ודבש.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מתכון למופלטה
מס׳ מנות

15 מופלטות קטנות

כשר מסוג

מצרכים להכנת מתכון למופלטה

  • 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כף מלאה סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
  • חצי כוס שמן

הגשה

  • חמאה, דבש, סירופ מייפל, ממרח שוקולד

איך מכינים מתכון למופלטה?

מומלץ לצפות בסרטון ההכנה בתחתית המתכון!

  1. מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח ומים חמימים ומערבבים עד שמתחיל להתגבש בצק. לשים את הבצק עם הידיים במשך כ-2 דקות (ניתן לשמן את הידיים) ומחזירים לקערה (אמור להתקבל בצק אחיד ורך). מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.
  2. מסירים את המגבת ושופכים על הבצק כרבע כוס שמן. יוצרים כדורים מהבצק בקוטר של כ-3.5 ס”מ ומניחים בתבנית חד פעמית. שופכים מעל הכדורים רבע כוס שמן.
  3. גוזרים שני עיגולים מניירות אפיה בקוטר המחבת (השתמשתי במחבת בינונית בקוטר 24 ס”מ).
  4. מניחים כדור בצק בין שני ניירות האפיה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לכל הצדדים עד לקבלת צורת עיגול דק (לא נורא אם הבצק נקרע).
  5. מחממים מחבת על להבה בינונית (אין צורך לשמן את המחבת) ומניחים את עיגול הבצק על המחבת (מסירים את נייר האפיה העליון ושמים במחבת כאשר החלק של הבצק כלפי מטה ואז מסירים נייר האפיה שנותר).
  6. לאחר שהבצק מזהיב בחלק התחתון הופכים אותו צד. מניחים מעליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. כך ממשיכים ליצור שכבות של בצק אחת מעל השניה.
  7. לאחר שהגענו ל 7-8 מופלטות, מעבירים את ערימת המופלטות לנייר כסף/אלומיניום וסוגרים (אפשר גם להעביר לצלחת ולכסות במגבת).
  8. מורחים מעל המופלטה חמאה, דבש או מייפל ומגלגלים.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*שימו לב שרק את המופלטה הראשונה מטגנים משני הצדדים. לאחר מכן מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול). כשהערימה מגיעה ל7-8 שכבות, מוציאים לצלחת או לנייר אפיה ומתחילים ערמה חדשה.
*בזמן שמופלטה אחת במחבת מכינים את הבצק לשכבה הבאה. מופלטה מתכון, מתכון למופלטה מרוקאית, מתכון למופלטה קלה

אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
54 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

54 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות