www.10dakot.co.il

מוסקה חצילים

לאור בקשות רבות, החלטתי לפרסם מתכון למוסקה חצילים, למרות שההכנה חורגת מ-10 דקות שכבות חצילים עם בשר טחון ורוטב עגבניות - מנה מומלצת להגשה בכל אירוח בשרי.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מוסקה חצילים
כשר מסוג

מצרכים להכנת מוסקה חצילים

תבנית פיירקס מלבנית קטנה בגודל 15X30
  • 2 חצילים גדולים מאורכים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3-4 שיני שום כתושות/קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • שליש כוס כוסברה קצוצה

תיבול לרוטב:

  • כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור
  • עגבנייה גדולה חתוכה לפרוסות דקות
  • רבע כפית תבלין אורגנו/ בזיליקום
  • מעט מלח ופלפל שחור

איך מכינים מוסקה חצילים?

הכנת החצילים:

  1. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד 1 ס”מ. מפזרים עליהם מלח ומניחים בצד לפחות חצי שעה עד שהחצילים מפרישים נוזלים. שוטפים את פרוסות החצילים ומנגבים היטב (זה בכדי להוציא את המרירות מהחצילים).
  2. משמנים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן הופכים את החצילים צד ומשאירים 15 דקות נוספות.

    רוטב עגבניות ובשר טחון:

  3. מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, רסק ומערבבים היטב.
  4. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים כדקה נוספת ומסירים מהאש.

    סידור המנה:

  5. משמנים את התבנית.
  6. מסדרים שליש מפרוסות החציל בתחתית (באופן שיכסו את התחתית). מעל משטחים חצי מכמות רוטב הבשר הטחון.
  7. מעל מסדרים שליש מפרוסות החצילים, מעל משטחים את מחצית הרוטב שנותר ובסוף מניחים שוב חצילים.
  8. משמנים פרוסות עגבנייה בשמן זית ומניחים אותן מעל החצילים. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור בעזרת המלחייה  ורבע כפית תבלין אורגנו/בזיליקום.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 35-40 דקות.
    הפעל טיימר (35 דק’)
    +
    טיימר פועל
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*אפשר להכין בתבנית מאלומיניום חד”פ בגודל 22X31 ולהגדיל כמויות: 3 חצילים, בצל בינוני, 750 גרם בשר טחון, 600 גרם עגבניות מרוסקות, כף וחצי רסק עגבניות, חצי כוס כוסברה קצוצה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור.  
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
104 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

104 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות