מצרכים להכנת מאפינס גלידה
תבנית מאפינס מסיליקון
- 1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ”ל (לפרווה ניתן להשתמש בקצפת צמחית)
- 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או מים קרים)
- 200 גרם שוקולד חלב או מריר
- 2 כפות שמן קנולה
איך מכינים מאפינס גלידה?
- מניחים בקערה 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות עד שהשוקולד מתרכך. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (הערה: חשוב שהקערה תהיה יבשה לגמרי. טיפה של מים עלולה לגרום לשוקולד להתקשות).
- מניחים בתחתית כל שקע כפית מלאה מתערובת השוקולד בצורה כזאת שתכסה את כל התחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת קרם הגלידה.
- מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ובעזרת כף ממלאים כל שקע בקרם (את הקרם יוצקים מעל תחתית השוקולד). מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה לפחות, עד שהקרם מתייצב או קופא.
- ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן באותו אופן שהמסנו בהתחלה. מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ויוצקים בצורה אחידה מעל לשכבת הקרם.
- מכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות או עד שהמאפינס קופאים לגמרי (מומלץ להכין יום לפני ההגשה). מחלצים בעדינות את המאפינס מהתבנית על-ידי לחיצה על תחתית התבנית ומניחים במגש או צלחת. מגישים מיד או עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא.
באותו אופן אפשר להכין “ביסוני גלידה” בתבנית שקעים קטנים מסיליקון (פרלינים) רק שאת מילוי השוקולד מכינים באופן הבא- ממלאים את השקעים עד הסוף בשוקולד מומס. הופכים את התבנית לתוך קערת השוקולד ואז כל עודפי השוקולד נשפכים חזרה לקערה ונוצרת שכבה דקה וחלולה של שוקולד בצורת השקע.
כך נראית תבנית פרלינים מסיליקון:
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
195 תגובות
כניסה
195 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

