מצרכים להכנת מתכון לכנאפה
מחבת בקוטר 26-28 ס”מ
- 80 גרם חמאה
- 250 גרם שערות קדאיף
- 250 גבינת ריקוטה (או 200 גרם ריקוטה + 50 גרם גבינת עיזים)
לסירופ:
- כוס מים
- שליש כוס סוכר
איך מכינים מתכון לכנאפה?
הכנת הסירופ:
- שופכים לסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה (כשיש בועות קטנות). מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד.
הכנת הכנאפה:
- ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרוגל.
- משמנים תחתית של מחבת עם 3 כפות חמאה מומסת, מבלי להדליק עדיין את האש (יש להשתמש במחבת בקוטר 26-28 עם ציפוי שאינו נדבק).
- מערבבים את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ומפרידים את השערות תוך כדי בעזרת האצבעות.
- מפזרים חצי מכמות שערות הקדאיף באופן אחיד בתחתית המחבת ומחממים את המחבת על אש בינונית.
- מורחים באמצעות כף את הגבינה באופן אחיד על שיערות הקדאיף ומפזרים מעל הגבינה את יתר שערות הקדאיף.
- מכסים את המחבת ומטגנים במשך כ-7 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה קצת והופכת להיות מעט פריכה.
- הופכים את הכנאפה (ניתן להיעזר בצלחת כדי להפוך ולהחזיר למחבת), מכסים ומטגנים את הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות.
- מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסירופ באופן אחיד.
- מומלץ לאכול חם.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
48 תגובות
כניסה
48 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














