זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות
מס’ מנות: 25-30 כדורים
סוג: פרווה
מצרכים:
800 גרם פרחי כרובית טריה או משקית קפואה
1 בצל קטן קלוף חתוך גס
1 שן שום קצוצה
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית/קנולה
שליש כוס פירורי לחם
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: 2/3 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
-אם משתמשים בכרובית טרייה יש לבשל אותה לפני במים: ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10-12 דקות עד לריכוך (עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית). מעבירים למסננת.
אם מכינים מכרובית משקית קפואה- מספיק לשים כדקה בקערית עם מים רותחים ולסנן.
-מניחים במעבד מזון את פרחי הכרובית, הבצל והשום וטוחנים עד למרקם גרגירי קטן. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, שמן, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפיה בנדיבות.
-יוצרים כדורים בקוטר של 3-4 ס”מ ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר האפיה המשומן (הערה: במידה והתערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת).
-מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך 35 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
-מוצאים מהתנור ומניחים לכדורים להתקרר לטמפ’ החדר.
*מומלץ להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.
תודה ענקית על כל המתכונים המצויינים!!!
הכנתי את המתכון הזה יחד עם חביתיות קישואים ובטטה בתנור (מתכונים מצויינים שלך) ויצא טעים מאד אשתי נהנתה מאד!
אשמח לדעת למה הכדורים נהיו קצת שטוחים באפיה?
מצורף תמונה
קודם כל הכל נראה מעולה🙂
לגבי הכדורים, יכול להיות שהתערובת היתה רכה ולא יציבה מספיק. להבא אפשר להוסיף פירורי לחם.
איזה רוטב/חברה של צילי מתוק את ממליצה? יש הבדלים גדולים בטעם בין החברות השונות.
תודה רבה
היי
זה לגמרי ענין של טעם, ממליצה להתנסות בכמה חברות עד שתמצאי את האהובה עליך.
היי תודה אפרת
יש לי שאלה אפשר להחליף את הכרובית בברוקלי?
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה לך על האתר זה פשוט חלק אדיר בארוחות שלי
היי
אפשר(:
תודה על המילים הטובות😊
אפשר להוסיף קוטג’/גבינה צהובה או מלוחה בכדי להפוך לחלבי?
אפשר להוסיף גבינה צהובה או מלוחה.
יצא מעולה!!!! כל כך טעים!! תודה על עוד מתכון מעולה.
הוספתי שומשום לציפוי – ממש שידרג את המרקם.
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי עם קוואקר ללא גלוטן במקום פירורי לחם
יצא יאאאמי
(הולך טוב עם המרק עגבניות..)
תודה על האתר המדהים
מצורפת תמונה
נראה טעים ומזמין מאד!
תודה אביגיל😊
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
שלום, האם אפשר לוותר על הבצל?
היי ליאת,
הבצל מאד מוסיף, אבל אפשר לוותר עליו.
תודה על עוד מתכון מעולה!. 🙂 השתמשתי בשאריות קמח מצה מפסח, כדי לשים בתערובת ולצפות הכדורים. יצא ממש טעים. תוספת טובה לסלט עם גבינה בולגרית וחמוציות. מומלץ בחום.
כיף לשמוע! תודה על השיתוף שרון❤
שלום, האם מתאים להוסיף גבינה מגוררת לתערובת?
כן.
תודה אפרת
אני מאוד אוהבת כרובית, מבשלת, מטגנת, מקרימה, נסיתי את המתכון הזה התאהבתי
שוב תודה יצא מעולה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שולמית
הי, ערב טוב ותודה (שוב ושוב ושוב – מלנתלפי פעמים) על האתר המדהים שלך!!
האם אפשר למעוך את הכרובית המבושלת למעין פירה, ואז ליצור את הכדורים, או שחייבים לקצוץ?
(מודה שאני שואלת, רק אם לא מצאתי מענה בתגובות הקודמות)
בתודה מראש 🙂
כן אפשר 🙂
שלום, רציתי לשאול האם אפשר לטגן את הכדורים?
בברכה
כן אפשר. חשוב רק שהם יהיו יציבים כדי שלא יתפרקו בטיגון.
היי. אם אין לי מעבד מזון יש דרך אחרת?
אולי אפשר לקצוץ את הכרובית עם סכין ממש ממש דק.
לדעתי גם יהיה כדאי לבשל תפו”א בינוני ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת. זה עשוי לסייע לאיחוד החומרים בנוסף ל-2 הביצים שיש להוסיף.
היי
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בפתיתי כרובית של חברת סנפרוסט כפי שהם? (בלי לעבד או לקצוץ בנוסף לאיך שהם מגיעים באריזה)
תודה מראש, אור.
אני חושבת שכן.
מתכון מעולה טעים מאוד.
אפשר לשים במקום הצ׳ילי המתוק רוטב “פאד טאי”
תודה איתמר 🙂
הי אפרת יקרה,
נראה מתכון נהדר
האם לדעתך אפשר להקפיא?
לדעתי כן.
שבוע נפלא 🙂
מכורה למתכונים באתר הזה ! הולכת להכין היום לארוחת שישי 😉
מעולה 🙂
תודה יוליה.
אני בטוח עושה אותו היום, כל הכבוד אפרת! המתכון נראה מעולה וטעים! אני יחזור לעדכן… ☺️
תודה צוף, מחכה לעדכון איך יצא 😉
שבוע נפלא
היי אפרת,
האם יש תחליף לפירורי לחם (בגלל הפחמימות) למתכון הזה?
תודה!
היי ערן,
במקרה הזה אין לי רעיון לתחליף שייתן את אותה תוצאה.
כדורי הכרובית יצאו נפלא
לעבור לצמחונות קצת קשה עם התחליף, אני צריכה חזותיות בצלחת וכדורי הכרובית הם ממש כמו קציצות לכל דבר
תודה רבה רבה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי. הכנתי היום. לצערי התערובת יצאה בלתי יציבה ולכן לא יכולתי לגלגל לכדורים כמו בתמונות שלך. לכן, יצרתי ריבועים בלתי שווים. איפה ובמה טעיתי? עוד ביצה? עוד פירורי לחם?
תודה
היי אורי,
אני מבינה שהתערובת התפרקה כשניסית ליצור כדורים?
טחנת את הכרובית במעבד מזון עד למרקם גרגירי דק? אם כן אז כנראה שהיתה חסרה ביצה נוספת שתדביק את החומרים. גם תוספת של 1-2 כפות פירורי לחם עשויה היתה לעזור לאיחוד החומרים.
היי אפרת. בוודאי שטחנתי את הכרובית במעבד מזון. העיסה אכן התפרקה. הוספתי עוד פירורי לחם ולא עזר. יתכן וביצה נוספת הייתה מסייעת.
תודה
היי אורי,
הוספתי כרגע הערה לגבי זה במתכון.
תודה
שלום אפרת
ראיתי. כל הכבוד ותודה
הי שלום רציתי לשאול אם אפשר לעשות אותם בטיגון
כן, אפשר.
עשיתי את הכדורי טראפלס שוקלד היה ממש טעים.
אפשר להכין את הנ”ל גם מכרוב?
היי שרית,
שמחה שהטארפלס יצא טעים 🙂
לא בטוחה לגבי כרוב אבל אפשר להכין עם ברוקולי.
הי אם אין לי מעבד מזון בבית יש אפשרות להכין את כדורי הכרובית? אם כן- כיצד? הם נראים ממש טוב!
תודה
היי ניצן,
יכול להיות שאפשר לקצוץ את הכרובית עם סכין ממש ממש דק.
לדעתי גם יהיה כדאי לבשל תפו”א בינוני ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת. זה עשוי לסייע לאיחוד החומרים בנוסף ל-2 הביצים שיש להוסיף.
בהצלחה 🙂
היי,
נראה לך שזה יחזיק בלי ביצים? (מטעמי טבעונות)
היי גלית,
אני חושבת שאפשר לשלב בתערובת הכרובית בסביבות כוס וחצי פירה (תפו”א מבושל מעורך לפירה) וזה בעצם אמור לתפוס בעצם את התערובת של הכרובית.
היי מצטרפת לשאלה שלה…קראתי את התשובה , אשמח לדעת אם ניתן לשים משו אחר במקום תפוח אדמה ..
היי… איך יצא ? הכנת בסוף עם פירה ,?
ראיתי את המוצרים של בודק גם ברמי לוי. שווה לבדוק במקפיאים בכל סופר
בוקר טוב,
איך שומרים? ולכמה זמן?
תודה
היי גילה,
ניתן לשמור במקרר, בתוך קופסה סגורה, עד 3 ימים.
לפני ההגשה יש לחמם בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 7-10 דקות.
היי,
אלו בדיוק הסגנון של קציצות ירק שחיפשתי! במיוחד שהן אפויות…
שאלה- אני ממש לא אוהבת פטרוזיליה, ויש לה טעם דומיננטי ומורגש.
האם אפשר להוריד אותה? אפשר להחליף אותה בירוק אחר? אם כן איזה?
היי ענבל,
בכדורי הכרובית אין פטרוזיליה. אולי התכוונת לקציצות הירק? אם כן, את יכולה לוותר על הפטרוזיליה.
יום מקסים 🙂
ערב טוב
מטעמי כשרות אנחנו לא אוכלים כרובית
יש לך רעיון לירק אחר במקום? המתכון ממש נראה מצויין לתוספת של ארוחת צהריים
תודה
היי שלי,
אפשר להכין כדורי פירה מתפו”א. אפשר לשלב גם בטטה כדי להוסיף טעם.
יום מקסים 🙂
היי, יש כרובית וברוקולי קפואים של חברת בודק (bodek) הם נקיים מתולעים. תמצאי אותם במקפיאים של חנויות למגזר הדתי- חרדי כמו אושר עד. אגב המתכון נראה ממש מגרה. אני כנראה ינסה אותו:)
תודה יפה 🙂