מצרכים להכנת כדורי בשר ברוטב
לתערובת הקציצות:
- 500 גרם בשר הודו או בקר טחון (אפשר גם לשלב הודו ובקר)
- ביצה
- 2 כפות גדושות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן ניתן לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח אורז)
- בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
רוטב עגבניות:
- 2 שיני שום קצוצות
- עגבניה גדולה מגורדת
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים רותחים
- כף סילאן
- כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס”מ
איך מכינים כדורי בשר ברוטב?
הכנת רוטב לקציצות:
- מחממים סיר (רצוי רחב) עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום כחצי דקה (בלי שיישרף). מוסיפים את העגבניה המגורדת ומבשלים עם מכסה כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים עד להכנת תערובת הקציצות.
הכנת תערובת הקציצות:
- מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד לתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל - לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם תפוחי האדמה, באופן כזה שיתכסו ברוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
547 תגובות
כניסה
547 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

