מצרכים להכנת חיתוכיות ריבה ופירורים
לתחתית:
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- שקית (10 ג’) סוכר וניל
- כף (12.5 ג’) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- חצי כוס (120 מ”ל) שמן
- 2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי:
- כוס ריבה בטעם שאוהבים
לקראמבל:
- ¾ כוס קמח לבן, חצי כוס אגוזים טחונים, 2 כפות סוכר, רבע כוס שמן
איך מכינים חיתוכיות ריבה ופירורים?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.
- מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מים בהדרגה ולפי מידת הצורך). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם.
- בינתיים מערבבים את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית.
- לאחר 12 דקות מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים את התנור דולק ומכוונים ל-170 מעלות).
הפעל טיימר (12 דק’)+טיימר פועל
- מצננים מעט את הבצק ומורחים בנדיבות מעל ריבה. מפזרים את הפירורים באופן אחיד ומחזירים לתנור החם (170 מעלות). אופים במשך 22-25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.
הפעל טיימר (22 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים ומניחים בצד לקירור מוחלט. לאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס”מ.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
276 תגובות
כניסה
276 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

