מצרכים להכנת חביתת חומוס
- חצי בצל בינוני קצוץ
- 3-4 פטריות טריות קצוצות
- חצי כוס קמח חומוס
- שליש כפית אבקת אפיה
- חצי כוס מים
- שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים חביתת חומוס?
- מחממים מחבת קטנה (בקוטר 22-24 ס”מ) עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.
- במקביל, מערבבים בקערית חצי כוס קמח חומוס עם שליש כפית אבקת אפיה. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים (אם יש גושים מומלץ לסנן את התערובת). מוסיפים לקערית את הבצל והפטריות ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. יוצקים את הבלילה למחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. הופכים בעזרת תרווד את החביתה צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מעבירים לצלחת ומניחים לחביתה להתקרר כמה דקות.
- *הערה חשובה: החביתה נוטה להדבק למחבת לכן יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
רעיון להגשה מושלמת:
חביתת חומוס היא מנה מעולה לארוחת בוקר או ערב קלה, והיא תהיה עוד יותר טעימה כשמגישים לצדה ממרח חומוס קרמי. התיבול העדין של החביתה משתלב נהדר עם עומק הטעמים של הממרח הביתי. אם נשארו לכם גרגירי חומוס, מתכון מהיר להכנת חומוס שלנו מוכן תוך 10 דקות בלבד. הגישו את השניים יחד עם פיתה חמה, עגבניות טריות ומלפפון חתוך לארוחה מזינה ומשביעה שכולה סביב אותו מרכיב מופלא – החומוס!
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
42 תגובות
כניסה
42 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

