מצרכים להכנת זיתים מבושלים
- 3 כפות שמן זית
- קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים לאחר סינון (=2 כוסות)
- בצל בינוני קצוץ
- עגבניה גדולה מגורדת
- 2 שיני שום קצוצות/ כתושות
- 3 כפות רסק עגבניות
- כף שטוחה דבש/ סילאן
- כוס מים רותחים
- תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח,פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים זיתים מבושלים?
- מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר קטן עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. ממליחים מעט ומבשלים כ 3-4 דקות.
- מוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן וכוס מים רותחים ומערבבים. מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
הערה:
לזיתים יש טעם מעט מר שלא כולם אוהבים. כדי להפחית את המרירות, לפני שמכינים את התבשיל, ניתן להכניס את הזיתים (ללא הנוזלים) לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן. אם הזיתים עדיין מרים לטעמכם, ניתן לחזור על הפעולה פעם נוספת.גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
209 תגובות
כניסה
209 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

