מצרכים להכנת גלילות חצילים
- תבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית עגולה 22 או תבנית מרובעת קטנה
- 1 חציל גדול וארוך
מלית גבינות:
- 4 כפות גבינה לבנה
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
- כף מלאה גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)
- 3 כפות גבינת פטה/ בולגרית מפוררת
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל שחור
רוטב עגבניות:
- 3/4 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף שמן זית
- שן שום כתושה
- חצי כפית סוכר, מלח ופלפל שחור
- *הערה: ניתן להשתמש במקום ברוטב פסטה קנוי או מוכן.
איך מכינים גלילות חצילים?
הכנת החצילים:
- פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ3/4 ס”מ.
- ניתן לאפות או לטגן:
- טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
- אפיה: מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- לאחר 20 דקות הופכים את הפרוסות צד במשך 10 דקות עד שהפרוסות מזהיבות.
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים על כל פרוסה ככף שטוחה מהמלית ומגלגלים לגלילה.
- הכנת רוטב העגבניות: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
- משכיבים את הגלילות הממולאות בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
127 תגובות
כניסה
127 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

