שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22-27 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 דף פילו

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף דבש

1 כף גדושה סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).

-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ’ החדר.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).

-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.

 

בצק פילו ממולא באגוזים, בצק פילו במילוי מתוק

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי אורזכדורי אורז
שטרודל תפוחים מבצק פילו שטרודל תפוחים מבצק פילו

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גבי (07:23 3.09.2021)

לא יעזור תמיד חוזרת למתכונים שלך כל כך פשוט קל והכי הכי ….. תודה !
ולשאלה האם ניתן להכין מראש להקפיא לפני אפיה ליומיים שלושה???

מתכונים ב-10 דקות (10:28 3.09.2021)

היי, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לא ממליצה להקפיא, פילו מאבד את המרקם המקורי אחרי ההפשרה.
אם אין ברירה את יכולה להקפיא, ולאחר הפשרה כמה שעות על השיש להכניס לתנור לכ-5 דקות על 180 מעלות. זה יעזור להחזיר את הפריכות.

תמר (18:26 28.01.2021)

יצא טעים בטרוף!!!!
כולם התלקקו על זה, חבל שלא עשיתי כמות כפולה.
אין על המכונים שלך, גם קלים וגם טעימים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 28.01.2021)

שמחה שיצא טעים ❤️

אנונימי (09:25 12.04.2021)

כמה יוצא מדף פילו אחד?

מתכונים ב-10 דקות (09:46 12.04.2021)

היי,
יוצא כ-10 יחידות:)

אסנת (23:31 26.01.2021)

נראה לך שאפשר להוסיף פירות יבשים?

מתכונים ב-10 דקות (07:29 27.01.2021)

בטח שאפשר😃 בטוחה שיצא מצויין לט״ו בשבט.

נטלי (09:49 2.12.2020)

מתכון מעולה!!! יצא כל כך טעים
כל המתכונים שלך מדהימים והכי חשוב, ההסברים הברורים שמנגישים את המטבח לכולם. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:31 2.12.2020)

תודה נטלי 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️

נעה (20:32 16.10.2020)

וואו זה טעים. גם לא מתוק מדי. בדיוק כמו שצריך. אני חושבת שלצד גלידה וניל זה יהיה מדהים!

נעה (11:20 17.10.2020)

ורק רציתי להוסיף שאחרי לילה במקרר- וואו זה מדהים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 17.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה נעה

לאה מקס (00:15 29.09.2020)

האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 29.09.2020)

שימי כף שמן.

אני (14:35 10.07.2020)

שלום, אפשר להשתמש בעלי סיגר במקום פילו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:05 10.07.2020)

לא ניסיתי למרות שזה אמור לעבוד.

נעמה (14:56 2.07.2020)

הי אפרת. מה את ממליצה להכין? את המתכון הזה או את הדומה לו? (עוגיות מבצק פילו)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 2.07.2020)

שניהם טעימים. בעוגיות מבצק פילו יש קקאו שנותן קצת טעם שוקולדי אז תחליטי לפי הטעם שבא לך 🙂

גבי (08:17 27.05.2020)

הי, תודה על המתכון.. במה אני יכול להמיר את הדבש ( רגישות לפרוקטוז- גם לא סילאן ולא מייפל).. מה הכמויות לחבילה של 500 גר’

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 27.05.2020)

אפשר לשים כף נוספת של סוכר.
קשה לי להעריך את הכמות ל500 גרם. אני ממליצה להכפיל כמויות לפי מס’ הדפים שתרצה להשתמש בהם.
חג שמח 🙂

גבי (10:46 27.05.2020)

תודה רבה רבה

הילה (09:17 4.08.2019)

היי, האם אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות לאחר כמה ימים? אם כן, האם להפשיר ואז לאפות או ישר מהמקפיא?
או שעדיף לאפות ולהקפיא לאחר האפיה? זה ישמר טרי לכמה ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 4.08.2019)

היי הילה,
אפשר לאפות ולהקפיא.
אם זה כמה ימים אז אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.

טלי (14:13 28.11.2018)

היי אפרת,
האם מתאים למרוח במקום מחמאה ממרח תמרים?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 28.11.2018)

אפשר לשים כמות של כף ממרח תמרים.

טלי (20:38 28.11.2018)

זה ממש דף אחד בלי לקפל? זה קצת עדין מידי ונקרע.
לכן עשיתי בסוף דף כפול. יצא מעולה. וחתכתי לפני האפיה בהמלצה של אחד הגולשים.

תודה רבה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 28.11.2018)

זה כדי שהשכבה של הפילו לא תהיה עבה ומורגשת מידי.
בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂

המלכה (23:09 5.09.2018)

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 6.09.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שעם בצק פילו זה יוצא יותר קראנצ’י ופריך.

מוריה (12:50 18.08.2017)

היי
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה פרוה ואין לי מחמאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 18.08.2017)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים כף שמן.

עדי (10:20 16.05.2017)

היי, מישהי ניסתה אולי להוסיף גם צימוקים?

מתכונים ב-10 דקות (10:26 16.05.2017)

צימוקים יכולים להשתלב טוב אבל כדאי לשים כמות קטנה.

אורטל (02:38 2.10.2016)

היי אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך
שאלה – האם המילוי הנ״ל אמור להספיק לכל דפי הפילו בחבילה של קג? אם מסובר לשמור את העלים אז עדיף להשתמש בכל הדפים לא?
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות (08:25 2.10.2016)

היי אורטל,
המילוי מספיק לדף פילו אחד.
דפי פילו לא כדאי להחזיר להקפאה לאחר הפשרה ולכן מומלץ לקנות מראש כמות קטנה ולהשתמש בכל הדפים.
מצרפת לינק לרעיונות למתכונים עם בצק פילו.
בצק פילו הוא דק ונטול שומן לעומת בצק עלים שהוא מאוד עבה ושומני (זה הבצק שעושים ממנו בורקסים).
בהצלחה ושנה טובה 🙂

יעל (17:26 29.07.2016)

שלום מתכונים נהדרים… במה אפשר להחליף את החמאה והמחמאה? והאם סוכר לבן יהיה טוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:41 29.07.2016)

היי יעל,
במקום חמאה/מחמאה אני מניחה שאפשר לשים כף שמן קנולה. ואין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום חום.
שבת שלום 🙂

danni (23:19 23.05.2016)

קודם כל תודה על האתר ועל המתכונים, גיליתי אותו היום כשחיפשתי עוגיות שומשום, יצא מעולה דרך אגב…

הכי פשוט לחתוך בצק פילו לפני האפייה עם סכין ואפילו עם מספריים ככה הוא לא נשבר כמו לאחר האפייה.

אני מכין שבלולי פילו במילוי גבינות בסגנון של שבלולים טורקים או יוונים וזה נוח גם כן, פשוט יש להתרגל לעבוד עם הבצק.

מתכונים ב-10 דקות (23:26 23.05.2016)

מעולה, תודה על העדכון והשיתוף 🙂

מרסל גפן (23:12 2.07.2015)

האין לאחר הכנת העוגיות אפשר להקפיא אותם

מתכונים ב-10 דקות (23:52 2.07.2015)

היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

הדסה (10:58 25.06.2015)

יופי של מתכונים עם בצק פילו. בשבילי זו התנסות חדשה לחלוטין. איך משתמשים ב מספר עלים ולא בחבילה השלימה? מפשירים הכל – ואחר כך? האם אפשר ליצור שבלולים ממולאים בגבינה? מתי לחתוך לשבלולים? הפילו יכול לשמש תחליף לבצק עלים?
אודה לכם מאד אם התשובה תגיע למייל שלי.
בברכה
הדסה

מתכונים ב-10 דקות (13:36 25.06.2015)

היי הדסה,
החסרון בשימוש בדפי פילו הוא שאי אפשר להקפיא את הדפים לא ההפשרה (זה גם רשום בהוראות היצרן) לכן עדיף לקנות את החבילה הכי קטנה שיש (מבחינת גרמים) ובשאריות הדפים אפשר להכין מתכונים אחרים (לכל המתכונים שניתן להכין מעלי פילו – לחצי כאן)
הפילו לא תמיד יכול לשמש תחליף לבצק עלים מאחר והמרקם של הבצקים שונה לגמרי. בצק העלים בעל מרקם של בצק בורקס ובצק פילו בעל מרקם של סיגר/אגרול. לכן שבלולים יותר מתאים להכין מבצק עלים ולא מבצק פילו. מבצק פילו אפשר להכין סיגרים ממולאים בגבינות.
דפי הפילו הם מאוד עדינים וצריך להשתמש בהם בצורה מסוימת אבל ברגע שעולים על הטריק, זה קל 😉
אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה עם עלי פילו אני ממליצה לך לקרוא את הדף המצורף – איך להשתמש בדפי פילו.
לבקשתך- שלחתי את התשובה גם למייל 🙂
בהצלחה ויום נפלא!

שירן (16:16 4.03.2015)

כשאני חותכת את הרולדה לאחר האפייה כל הבצק מתפורר. . מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (16:29 4.03.2015)

הי שירן,
כן, זה נורמלי שזה מתפורר. העלים דקים ועדינים ולאחר אפיה הם מתפוררים (ראי גם בתמונה).
תנסי להחליף סכין, אולי זה יתפורר פחות.

לירז (11:39 15.01.2015)

תודה על התשובה המהירה!

לירז (10:41 15.01.2015)

בוקר טוב!
המתכון נראה מצוין!
אני רוצה להשתמש בכמה דפי פילו.
אם אפשיר את כל החבילה האם היא נשמרת במקרר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:00 15.01.2015)

היי לירז,
כן, את יכולה לשמור את שאר הדפים במקרר 2-4 ימים, בתנאי שאת משאירה אותם עטופים בנייר ובנוסף עוטפת אותם היטב במגבת לחה (תרטיבי מגבת נקייה במים ותסחטי היטב).

מעיין (03:22 9.10.2014)

ואוווו תודה רבה על המתכון , אני בדרך כלל לא טובה באפייה ויצא לי ממש טעים … וקל ! חג שמח;))

מתכונים ב-10 דקות (09:54 9.10.2014)

היי מעיין,
אני שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

שלומית (12:55 7.10.2014)

הי,
תכננתי לעשות את הקינוח הזה לפני מספר ימים ולא הספקתי, ובינתיים הפשרתי את הבצק פילו במקרר….
השאלה – האם הבצק פילו מתקלקל?
הקצוות קצת התייבשו אבל אולי ניתן לחתוך אותם ולהמשיך בעבודה?

מתכונים ב-10 דקות (13:06 7.10.2014)

היי שלומית,
אם רק הקצוות התייבשו ניתן לחתוך אותן ולהשתמש בחלקים הלחים.
יום נפלא 🙂

עדנה (00:34 7.09.2014)

האם חצי כוס מכל סוג אגוזים. או הכל ביחד חצי כוס?

מתכונים ב-10 דקות (09:39 7.09.2014)

הי עדנה,
הכוונה סה”כ חצי כוס- שכל סוגי האגוזים יחד יהיו חצי כוס.
שבוע נעים 🙂

שרית (09:16 19.06.2014)

הי
האגוזים- קלויים או טבעיים?
איך שומרים לאחר ההכנה?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (09:41 19.06.2014)

הי שרית,
אפשר להשתמש גם בטבעיים וגם בקלויים (עדיף כמובן טבעיים).
שומרים בתוך קופסא אטומה במקרר. מגישים בטמפ’ החדר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.