זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 71-76 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית קטנה 18X29 או תבנית עגולה 22
מצרכים:
500 גרם בצק פילאס או בצק עלים
1 בצל קטן קצוץ
1 חציל בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ1 ס”מ)
חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות
עגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 שן שום שמנה קצוצה
רבע כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
להברשה וציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כפית מים
לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את החצילים, השום ורבע כוס מים רותחים, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהחצילים מתרככים.
-מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-משמנים קלות את התבנית בשמן וחותכים את בצק העלים לגודל התבנית כולל הדפנות. מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות בתחתית ובדפנות.
-יוצקים מעל הבצק את תערובת החצילים ומשטחים לגובה אחיד.
-חותכים מהבצק רצועות בעובי של כ-2 ס”מ ומניחים על המלית לאורך ולרוחב (משאירים רווח גלוי של כ-2 ס”מ בין רצועה לרצועה).
-מערבבים חלמון ביצה+כפית מים ומברישים את הרצועות בחלק העליון.
-מכניסים לתנור (שחומם מראש ל190 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
*ניתן להכין את התערובת יום-יומיים לפני וביום ההגשה למלא בבצק עלים לאפות.
אם נשארו לכם שאריות של בצק עלים אפשר להכין מקלות קינמון.
היי אפרת, האם אפשר לשים בטטה במקום הגמבה והעגבנייה? תודה רבה! 🙂
כן:)
היי אפרת לא מצאתי תשובה לגבי הוספת גבינה למאפה בצק פילאס עם חצילים איזה
גבינות וכמה
תודה
היי
להוסיף 200 גרם בולגרית מפוררת, 200 גרם גבינה צהובה מגורדת ו-4-5 כפות גבינה לבנה.
אפשר לדעתך להכין גם כמאפינס אישיים?
זה יכול אולי לפתור את בעיית הפירוק בחיתוך
היי,
אפשר לקרוץ עיגולים בקוטר של תבניות המאפינס שיש לך ולהכין בתבניות.
נראה מצוין….
נראה לך יהיה טוב בהקפאה?
היי תמר,
כן, נשמר בהקפאה. כדאי לחמם כמה דקות לפני ההגשה לאחר הפשרה בחוץ.😊
האם לדעתך אפשר להוסיף גבינה ואם כן איזו את ממליצה ומה והכמות?
תודה רבה
אפשר לשים כ¾ כוס קוביות קטנות של גבינה קשה כמו בולגרית או פטה ו/או ¾ כוס גבינה צהובה/מוצרלה/גאודה מגורדת.
הי אפרת,
האם אפשר להכין ולחמם על פלטת שבת?
תודה על אתר מדהים, ועל הנגישות שלך 🙂
כן אפשר.
יש לך טיפפ איך לוודא שיתחמם טוב אבל לא יישרף?
אפשר להכין בתבנית חד”פ מאלומיניום ולהניח אותה ישירות על הפלטה. כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף ומומלץ להוציא את המאפה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני כדי שיגיע לטמפ’ החדר לפני החימום.
איך אפשר לשלב גבינה במתכון- במקום חצילים…?
את מתכוונת לשלב גבינות יחד עם תערובת הגמבה והעגבניה?
אני חושבת שאפשר לשים קוביות קטנות של גבינה קשה כמו בולגרית או פטה.
לא מצליחה להוריד את המתכון הזה…מישהי יודעת למה?
מה הכוונה להוריד? להדפיס?
כן
כשאת לוחצת על אייקון ההדפסה מה את מקבלת? או שזה לא מגיב?
באיזה דפדפן את גולשת?
הצלחתי היום…תודה.
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום חצילים? חוץ מבשר….
אפשר לשים קישואים אם את אוהבת.
היי,אם אני רוצה בזמן שאני חותכת שהמאפה לא יתפרק..אני צריכה להוסיף לכל התערובת ביצים?בזמן הבישול במחבת?אם כן..כמה?
אפשר להוסיף ביצה לתערובת לאחר הבישול במחבת. כדאי לצנן קודם את התערובת לפני שמוסיפים את הביצה.
אם אני מכינה את התערובת יומיים לפני האפייה בתנור, התערבות תתמצק? או שעדיף עדיין להוסיף ביצה כדי שהבלילה תיהיה יותר יציבה?
היי משי,
אם את מכינה יומיים לפני האפייה את עדיין יכולה להוסיף ביצה כדי שהתערובת תתייצב, אך רק ביום האפייה- לא לשמור במקרר תערובת המכילה ביצים.
אני יכולה להכין את מקלות הקינמון עם בצק פילאס? אם לא, אז מה אני יכולה לעשות עם השאריות?
כן אפשר.
הי, הכנתי אתמול עם בצק פילאס ויצא מעולה! אפיתי את התחתית עשר דקות קודם. יצא מצוין מבחינת הטעם, אבל כל העסק לא היה ממש דבוק יחד. בעיקר הבצק מלמעלה כאילו לא החזיק את כל המאפה. אני לא רוצה להוסיף ביצים כדי לא לקלקל את הטעם. רעיון אחר לפעם הבאה? אגב, הקינוח היה קראמבל התפוחים שלך שהתחסל וקצר מחמאות רבות!
היי ורד,
שמחה שיצא טעים 🙂
המאפה לא יוצא יציב ואמור להתפרק מעט בחיתוך.
יצא מעולה
תודה חגית 🙂
צריך להשאיר את החצילים במלח לפני הבישול כדי להוציא את המרירות?
חג שמח
היי מיקי,
כדי להפטר ממרירות החציל מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
חג שמח 🌺
בוקר טוב.
אפשר להשתמש בחציל קלוי ולא חתוך קוביות כזה שמוכרים בסופרים בצנצנת זכוכית?
כן אפשר.
היי, האם אפשר לגלגל את המלית בתוך הבצק שיצא כמו רולדה? אני נוהגת לעשות עם בצק כזה רולדת בשר טחון, ובא לי לגוון עם מלית חצילים כפי שאת מציעה במתכון זה.
תודה
כרמלית
כן אפשר בהחלט.
היי אפרת, איך לשנות את הכמויות אם אני עושה בתבנית בינונית 21*27 ס”מ?
תודה!
תכיני אותן כמויות. קחי בחשבון שזה לא אמור לצאת גבוה בכל מקרה.
תודה!
היי , נראה נהדר, חייבת תשובה דחוף האם לאפות טורבו או חימום של עליון תחתון
חימום עליון ותחתון.
היי, בחלק הראשון של המתכון… אחרי שמזהיבים את הבצל.. רשום להוסיף עגבניה וגמבה ולבשל… אני מניחה שצריך להוסיף מים . (או שאני טועה…?) כמה מים צריך להוסיף?? תודה
היי מיכל,
אם את משתמשת במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק בדר”כ אין צורך להוסיף מים. אם את משתמשת במחבת עם ציפוי אחר או שבמקרה את רואה שזה מתייבש אז כדאי להוסיף כרבע כוס מים.
יום מקסים 🙂
מתכון טעים ומוצלח
תודה אורלי 🙂
היי,האם צריך לקלף את החציל?
כן, מומלץ.
אפיתי 10 דקות אפיה עיוורת ואחר כך הוספתי את המילוי כמו שהדרכת אותי ויצא מעולה.תודה
שמחה שיצא מוצלח.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
היי אפרת, תיכננתי לעשות את זה מאז שהעלית את המתכון, וסוף סוף מקווים לנסות היום בעז”ה.
אפשר לעשות את זה עם מלאווח?
פשוט יצאתי מקודם לקניות ומשום מה חשבתי שהמתכון עם מלאווח אז זה מה שקניתי.
עוד שאלה,
מבשלים את כל התערובת במחבת?
תודה מראש
שרה
היי שרה,
אפשר להכין עם מלוואח למרות שלדעתי עם בצק עלים או פילאס יוצא יותר מוצלח.
את התערובת יש לבשל במחבת או סיר.
בהצלחה 🙂
שלום אפרת!
כמו שהבטחתי אני מעדכנת:
פשטידה מהממת!!! טעימה, ויפה והעיקר… לא קשה!!!
אין מילים!
אלפי תודות על כל המתכונים
שרה וברכי
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי עם בצק פילס טורקי והיה טעים מאוד אבל…דק מאוד שהיה קשה להוציא מהתבנית .הבצק בתחתית ניראה לא אפוי ולא קריספי כמו החלק העליון והקצוות שהיו עשויות נהדר.האם נה שרואים בתמונה זה מבצק עלים?אפיתי בחלק התחתון שח התנור וב 190 מעלות ו50 דקות …מבקשת התיחסות כי זה באמת טעים אבל כשפורסים חתיכה זה לא יציב.ניראה חי שהתחתית דקה.תודה
היי ענת,
בצק פילאס הוא קצת יותר דק מבצק עלים. אם את רוצה שכבה עבה יותר מומלץ פעם הבאה שתשתמשי בבצק עלים רגיל.
החלק התחתון לא יכול להיות קריספי מאחר ומונחת עליו מלית שמרטיבה אותו ולכן הוא מרגיש כאילו לא אפוי. יכול להיות שכדאי להכניס את התחתית לאפיה של 15-20 דקות לפני שיוצקים לתוכה את המלית (כך הבצק יוכל להאפות בנפרד).
בתמונה זה דווקא מבצק פילאס.
מקווה שפעם הבאה התחתית תצא מוצלחת יותר 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה.הפילס שאת השתמשת הוא טורקי?איזה סוג את משתמשת?כי אצלך זה ניראה מהמם שלי לא היה יציב יש לי ארוח גדול ואני עושה ניסיונות שלא יהיה פשלות.המון תודה☺
אני חושבת שזה היה בצק פילאס טורקי של שלושת האופים.
אולי לא שימנת את התבנית מספיק?
בכל מקרה, ממליצה לך לנסות את השיטה של אפית הבצק קודם בנפרד ואז להוסיף את המלית ולהמשיך לאפות. קחי בחשבון שהבצק בתחתית בכל מקרה לא ייצא פריך כמו בחלק העליון.
שוב תודה על המהירות האם גם את עשית אפיה מוקדמת ?ניראה לי אקבל את ההמלצה שלך לאפיה מוקדמת של התחתית.בכל מיקרה זה היה טעים אש
במתכון הזה ספציפי לא עשיתי אפיה מוקדמת אבל יצא לי לעשות במתכון דומה וזה עזר קצת.
היי נראה טוב, יש לי שאלה: האם צריך לטגן את החצילים לפני שמוסיפים את המים? כי כתבת שם להוסיף את החצילים עם המים והשום, אין צורך בטיגון לפני המים של שניהם?
היי דניאל,
אפשר לטגן את החצילים והשום כדקה בנפרד ואז להוסיף את המים.
את בצק העלים מרדדים קודם?
לא רונה, אין צורך.
היי, המתכון נראה טוב!!!!
אם אוסיף לזה קוביות גבינה מלוחה זה יתאים?
יתאים מאוד 🙂
שבת שלום
אין צורך להפשיר את הבצק עלים לפני ?
היי דנה,
יש להפשיר לילה במקרר או כשעתיים בחוץ.
היי,
האם לדעתך אפשר להוסיף לתערובת גם בשר טחון ?
היי הודיה,
אפשר. את הבשר הטחון הייתי ממליצה לטגן בנפרד לכמה דקות (עד שמשנה צבע) ולהוסיף בסוף לתערובת החצילים, לתבל ולערבב 1-2 דקות.
הכנתי את הבצק עלים במילוי חצילים יצא נהדר טעים ומשביע , קל להכנה מתאים לאירוח.
פשוט נהדר ממליצה מכל הלב.
תודה יוכבד, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
האם אפשר להכין יומיים קודם ולשמור בקירור או בהקפאה? יוצא טוב אחרי הקפאה? או שחייבים שיהיה טרי?
כן חנה, אפשר להכין מראש ולשמור עטוף במקרר (עדיף מאשר להקפיא).
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
האם יש אופציה לבצק אחר חוץ מבצק עלים ובצק פילו?
היי צילה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר גם להכין את זה עם בצק הכיסונים (לחצי כאן למתכון).
שנה טובה 🙂
אין לי בצק עלים
האם זה מתאים גם לבצק אחר?
היי ענת,
אפשר להכין גם מבצק פילו באותו אופן כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי פטריות.
אפשר להוסיף לבלילה פטריות?
בטח, האמת ששקלתי בעצמי לעשות זאת 🙂
האם ניתן להוסיף ביצים כדי שהתערובת “תחזיק מעמד”? מה דעתך?
היי אודיה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. זה בהנחה ורוצים שהתערובת בפנים לא תתפרק בחיתוך.
האם צריך לקלף את החציל?
כן אהובה, יש לקלף את החציל.
חג שמח ושנה טובה 🙂
וואו…
נראה מושלם…
אצלי מה שרק קשור לחצילים נכנס ראשון לחוברת המתכונים.
שמחה שאהבת 😉