שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)

שליש כוס עדשים שחורות (*מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות חצי שעה לפני)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בטטה בתנורבטטה בתנור
טורטיה במילוי גבינות טורטיה במילוי גבינות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפרתי (08:03 21.04.2021)

הי אפרת
אפשרי לשים אפונה משקית קפואה? ואם כן איזה ירקות להוריד

מתכונים ב-10 דקות (08:40 21.04.2021)

היי אפרתי,
הייתי מורידה את העדשים ומוסיפה כחצי כוס אפונה קפואה. אין שינוי בשאר המתכון🙂

אפרתי (12:37 21.04.2021)

מעולה תודה רבה לך.באיזה שלב להוסיף את האפונה? בעצם יש לי אפונה וגזר ביחד משקית קפואה ,אז אפשר לשים כוס של זה ולהוריד את הגזר במתכון? 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:25 21.04.2021)

אפשר, תוסיפי יחד עם האורז:)

איילת (16:08 8.01.2021)

הי אפרת, הכנתי את האורז. במקום עדשים שחורות שמתי ירוקות. יצא מושלם! דרך אגב, שמתי קצת יותר מיים מהכמות המומלצת, והאורז יצא פריך ומבושל כהלכה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:43 9.01.2021)

איזה כיף 🙂 שמחה לקרוא שיצא מוצלח איילת
שבוע נפלא🌸

עליזה (13:56 27.08.2020)

היי אפרת, תודה על המתכונים הטעימים!
1.אם אני מכינה עם עדשים אדומות צריך להשרות אותם לפני?,כמה להשים?
2.אפשר להשים כוסברה יבשה?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 27.08.2020)

היי עליזה,
מספיק לשטוף את העדשים היטב במים. אין צורך להשרות.
אפשר לשים אותה כמות אבל קחי בחשבון שעדשים אדומות מתפרקות בבישול והופכות למחית.
אפשר לשים כפית שטוחה כוסברה יבשה.

עליזה (00:15 28.08.2020)

תודה:)

דנה (10:28 7.08.2020)

היי אפרת, האם אפשר להכין עם אורז מלא בסמטי?
תודה! 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 7.08.2020)

כן.

רינת (13:56 29.07.2020)

איך אני מכפילה כמויות ב1.5? רוצה כוס וחצי אורז מלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.07.2020)

היי רינת,
כדאי להכפיל ב1.5 את כל יתר הכמויות, כולל התיבול.
יש לשים 3+1/3 (שלוש כוסות + שליש כוס) מים.

מירל (17:51 1.07.2020)

וואו יצא מושלם מושלם מושלם !!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 1.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מירל

מיכל (17:37 4.01.2020)

הי,פער ראשונה שמבשלת אורז מלא.. התיבול מטריד אותי קצת.. חצי כפית כמון? לא הרבה? האם אפשר להוסיף או להחליף את התיבול באבקת מרק עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 4.01.2020)

זה לא הרבה אבל אם את לא אוהבת כמון אפשר לשים אבקת מרק במקום.

נאוה (15:16 25.10.2019)

השריתי אורז מלא ועדשים ירוקות במשך חצי שעה והיתר לפי המרשם חוץ מכוסברה שמתי פטרוזיליה ויצא נהדר, תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 25.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נאוה

אסתי (20:39 3.10.2019)

הי, אפשר גם עם עדשים ירוקות משקית? האם צריך להשרות?
וגם אם אני רוצה כמות כפולה, האם אפשר פשוט להכפיל כמויות, או שיש משהו שמשתנה ביחס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 3.10.2019)

אם אלה עדשים ירוקות יבשות אז כדאי להשרות כשעה לפחות ואח”כ לבשל אותן במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
אפשר להכפיל כמויות.

ספיר (10:02 24.08.2018)

היי,
אין צורך לבשל לפני את העדשי והאורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 24.08.2018)

לא, אבל יש צורך להשרות את העדשים חצי שעה לפחות.

שלומית (13:22 6.08.2018)

היי אפרת את נהדרת ותודה רבה לך על המתכונים.יש לי שתי שאלות.
1.אפשר עם אורז לבן
2.הכנתי ויצאה לי כמות ענקית,האם אפשר להקפיא חלק מהאורז.
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 6.08.2018)

היי שלומית,
1. אפשר להכין עם אורז לבן ולשים כוס וחצי. כמות המים ויתר החומרים אינם משתנים. רק לגבי מלח אני ממליצה לשים כפית רגילה ולא גדושה.
2. אפשר להקפיא.
יום מקסים 🙂

אורן (18:00 24.07.2018)

היי, אפשר להנבית את העדשים השחורות לפני? הבישול נשאר אותו דבר? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 24.07.2018)

כן אפשר.
אין שינוי בבישול.

רחלי (21:54 15.07.2018)

הי
איזה עוד ירקות אפשר לשים?
או להחליף לירקות אחרים?
פחות בא לי גזר וגמבה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 15.07.2018)

על איזה ירקות חשבת?
את יכולה להכין גם בלי הירקות.

ורד (03:50 14.03.2018)

שלום רב
במה אפשר להחליף כוסברה ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:31 14.03.2018)

אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
יום מקסים 🌷

לולה (23:30 23.12.2017)

אפשר לא לשים גמבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 24.12.2017)

כן אפשר.

אבי (10:53 15.09.2017)

?האם אפשר לעשות עם אורז אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 15.09.2017)

כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן. כמות המים נשארת אותו דבר.
שנה טובה 🙂

אסתר (09:46 17.08.2017)

היי רחלי . מתכוונת לעדשים כתומות? לדעתי אי אפשר כיוון שבבישול כתומות הופכות למחית.
כל שאר סוגי העדשים יש לבשל היטב עד לריכוך ורק אז ניתן לשלב בבישול האורז

רחלי (17:35 1.08.2017)

יש לי אורז מלא שנמצא במקרר כבר מלא זמן….
הבעיה שאין לי להשיג עדשים שחורות.
מה אפשר במקום?
יש לי אפונה, עדשים כתומות, ירוקות…..

תודה רבה לך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 1.08.2017)

היי רחלי,
האמת שהכל יכול להתאים. אני ממליצה לשים מה שיש לך משקית קפואה. אם יש לך אפונה קפואה שימי כוס אחת. אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה שימי 3/4 כוס.
אם יש לך רק קטניות יבשות יש לבשל אותן קודם במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.

רחלי (19:43 9.08.2017)

שלום אפרת,
תודה ענקית על הממתכון!
בסופו של דבר הייתי סופר ומצאתי עדשים שחורות!
הכנתי ויצאה כמות גדולה מאד!!!
אני מנסה להתחיל לאכול בריא, אז זה הצעד הראשון!
תודה לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 9.08.2017)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

יהודית (11:23 27.07.2017)

אפשר גם עם עדשים אדומות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 27.07.2017)

אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהעדשים האדומות מתפרקות בבישול.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.