מצרכים להכנת אורז מוקפץ עם טופו
- 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות סויה + כף סילאן
- 3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
- 2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות (כ-160 גרם)
- 2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה (כוס ושליש = כ-120 גרם)
- 2 ביצים
- 2 כוסות אורז מבושל
תיבול:
- 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, כף רוטב צ’ילי מתוק (לא חובה)
איך מכינים אורז מוקפץ עם טופו?
- מערבבים בקערה את הטופו עם 2 כפות רוטב סויה וכף סילאן ושמים בצד.
- מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך כדקה.
- מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים כרוב וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 5 דקות, עד שהכרוב מאבד מנפחו ומתרכך.
- בעזרת כף עץ מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ובצד השני שוברים 2 ביצים. מערבבים אותן ברצף עד שהן מתבשלות. לאחר שהן הפכו ל”מקושקשת” מערבבים אותן עם יתר התערובת.
- מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל ואת החלק הירוק של הבצל ומתבלים בסויה, סילאן ורוטב צ’ילי מתוק. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
70 תגובות
70 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

