1. קונים תמונת בצק סוכר -תמונה אכילה ניתן להשיג בחנויות למוצרי בישול ואפיה, קונדיטוריות וכדו’. בצק הסוכר מגיע בדר”כ בגודל דף A4. ניתן לרכוש תמונה מוכנה מודפסת ויש חנויות בהן אפשר לבחור תמונה ממחשב, להוסיף עליה כיתוב ולהדפיס אותה במקום.
אחסון ושמירת בצק הסוכר עד להדבקה: את דף הסוכר מומלץ לשמור במקום מוצל קריר ויבש כמו ארון מטבח (אין לשמור במקרר).
2. עוגת בסיס – יש להכין עוגה בחושה מכל סוג בגודל 32X25 (תבנית מלבנית בינונית).
*ממליצה להכין לפי המתכון המצורף- עוגת שוקולד , ולהכפיל כמויות ב 1.5:
4 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
2.5 כוסות מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
6 כפות קקאו (*אפשר לשלב חצי כמות אבקת שוקולית)
3. משטח עוגה ישר ואחיד: לאחר שהעוגה מוכנה – אם היא סדוקה, עם בקע או בטן – יש להפוך אותה בזהירות כאשר החלק עם הבטן יהיה תחתון והחלק העליון יהיה בעל משטח אחיד וישר.
*טיפ: כדי שיהיה ניתן להפוך את העוגה בקלות – מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה ובגמר האפיה להעזר בקצוות הנייר כדי להפוך את העוגה.
4. הכנת ציפוי: יש להכין ציפוי לעוגה שעליו יודבק דף הסוכר. מומלץ להכין ציפוי שוקולד (ראו גנאש שוקולד). לא מומלץ להכין ציפוי שדורש קירור במקרר.
5. הדבקת בצק הסוכר: בעזרת ידיים נקיות ויבשות – מסירים בזהירות את שקף הפלסטיק מהבצק ומניחים את הדף האכיל במרכז העוגה (מעל הציפוי) כאשר הצד המודפס כלפי מעלה.
הערות:
-אם העוגה קטנה – ניתן לגזור את דף הסוכר בעזרת מספריים כדי להתאימו לגודל העוגה.
-מומלץ להשתמש בדף הסוכר סמוך למועד האירוע ועדיף כשעתיים לפני ההגשה על מנת שהדף יספיק להתמזג עם העוגה מאחר וככל שעובר זמן התמונה סופגת לחות.
-לאחר הדבקת הדף רצוי שלא להכניס את העוגה למקרר (זה עלול לפגוע בצבעים).
*טיפ: אם זו עוגה שלוקחים לגן/בי”ס – עדיף להכין את העוגה והציפוי יום לפני ובבוקר להדביק את דף בצק הסוכר.
6. קישוט העוגה מסביב– אם נשאר מקום מסביב לתמונה ניתן לקשט את העוגה בעזרת סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, ממתקי שוקולד. ניתן גם להכין קרם קצפת (שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל/שוקולד: מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה) ובעזרת שקית זילוף ניתן ליצור מסגרת/ דוגמאות מסביב לתמונה.
היי, אני מכינה עוגה עם דף סוכר וקצפת ליום הולדת של אחי, אני יודעת שאסור לשים עוגה עם דף סוכר במקרר אבל גם אסור להשאיר קצפת מחוץ למקרר וזה יקח לפחות שעה עד שנגיש את העוגה מהרגע ששמתי את הקצפת. האם הקצפת תחזיק?
היי עלמה,
אם הכנת ציפוי שוקולד מקצפת אין בעיה לשמור בחוץ כמה שעות, אפילו לילה.
היי
תודה על האתר והמתכונים המושלמים! אנחנו לקוחות קבועים כאן…
למרות שהפכתי את העוגה, היא יצאה עם מעט בטן… ציפיתי בגנאש ומחר בבוקר מתכננת לשים דף סוכר.. השאלה אם הוא לא יצא מקומט ככה?
תודה רבה מראש!!!
היי הדס,
היא יצאה עם בטן בתחתית או בחלק העליון?
בחלק התחתון….
במקרה כזה אפשר לחתוך קצת את ה”גבעה” וליישר את התחתית (גם ככה אף אחד לא רואה את החלק התחתון).
היי אפרת, האם המתכון לציפוי שוקולד : חבילת שוקולד מריר (100 גרם) 20 גרם חמאה/ נטורינה 3 כפות מים רותחים לאחר ששופכים על העוגה צריך להכניס למקרר? אם כן אז שעתיים לפני הנחת הדף סוכר והסוכריות מסביב להוציא את זה ושמביאים לגן להגיד להם להכניס למקרר שוב? או שזה יכול להחזיק כמה שעות בחוץ בלי מקרר? תודה!
אין צורך להכניס בכלל למקרר.
עשיתי עוגה עם קצפת והדבקתי על זה דף אכיל, אני צריכה את העוגה למחר בצבריים, אפשר להשאיר את העוגה מחוץ למקרר למשך כל הלילה? או להכניס עם הדף והקצפת למקרר ולהוציא בבוקר?
אשמח למענה תודה רבה רבה!
את הקצפת ממש הקצפת או שהכנת ציפוי עם הקצפת? אם זה ציפוי אין בעיה לשמור בחוץ.
לא מומלץ להכניס דף אכיל למקרר.
להבא יש להדביק את הדף באותו יום, פחות מומלץ יום לפני.
היי בתבנית של 30*40 ניתן לשים את הדף סוכר בגודל a4 ?כי אני רוצה לקטש מסביב עם קצפת
ותודה על המתכונים:)
היי
אם את מתכננת לקשט את החלק הריק שמסביב בקצפת- אפשר😊
היי. אני רוצה להכין עוגה עם דף סוכר ולעשות מסביב זילוף עם קצפת צמחית. האם אחרי שאני מכינה את הקצפת ומזלפת זה לא צריך להיות במקרר? אני רוצה להכין ולקחת את זה בנסיעה של שעה וחצי. אני מפחדת שזה יהרסו בדרך. מה את מציעה לעשות?
היי
אפשר לקחת את העוגה הצידנית קירור וכך הקצפת תישמר(:
היי
יש לי תבנית אלומיניום ברוחב 35 ובאורך 28, אפשר כמויות מתאימות? תודה רבה
היי
תכיני כמות כפולה פי 2 מהכמויות במתכון לעוגת שוקולד🙂
לגבי קרם קצפת – מה הכמויות של השמנת מתוקה ואינסטנט פודינג?
היי
2 שמנתמתוקה, 2/3 כוס חלב, 4-6 כפות אינסטנט פודינג.
הי אפרת
קודם כל את אלופה בזכותך התחלתי לבשל.
לגבי הגנאש – מה אפשר לשים במקום חמאה, כלומר שוקולד מריר ומה עוד במקום?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין גנאש משמנת מתוקה- על כל 100 גרם שוקולד מריר חצי מיכל שמנת.
היי אפרת, הגנאש צריך להיות קר? אפשר לעשות הכל כולל הנחת הדף ערב לפני? ואם כן לשמור במקרר או בחוץ?
היי
הגנאש צריך להיות בטמפ’ החדר. מומלץ להניח את הדף סמוך להגשה, אבל אפשר להניח בלילה ולשים במקרר.
שלום. האם הכמויות במתכון שבדף זה הן כבר לאחר הכפלה פי אחת וחצי (מתאים לתבנית 25*32)?
היי,
כן, הכמויות הכתובות הן לאחר הכפלה.
הי אפרת תודה רבה על המתכון!!
אם אני רוצה עוגה בהירה (ציפוי של קצפת לבנה) איך אני שמה מעל את הדף?
למרוח שוקולד צימקאו על הדף מאחורה יספיק כדי שלא יהרס?
היי,
לא מומלץ להניח את הדף על הקצפת.
אפשר להכין ציפוי שוקולד מצימקאו ועליו להניח את הדף.
היי ,
מתכננת להכין את העוגה היום אחר הצהריים.
האם הכמות פה מספיקה לתבנית עגולה של 24×24?
אשמח לתשובה בהקדם
היי קטיה,
הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24🙂
היי אפרת, תבנית 32X25 זה כמו 2 תבניות אינגליש קייק?
פשוט אין מספור על התבניות אצלי
היי,
התבנית שיש לך זהה ל-3 תבניות אינגליש קייק.
2 תבניות אינגליש= תבנית 22*31.
הי אפרת, אפשר להכין את העוגה יום לפני ואז באותו יום לשים את הגנאש ודף הסוכר?
ועוד שאלה-את הדף שמים על הגנאש כשהוא חם?
תודה
היי,
אפשר להכין יום קודם ולצפות ביום ההגשה.
את הדף יש להניח על הציפוי כאשר הוא כבר הספיק להתקרר.
היי אפרת, לאיזה גודל תבנית הכמויות שציינת מתאימות ?
היי עדי,
הכמויות מתאימות לתבנית 22*31, יש להכפיל כמויות פי 1.5 כדי להכין בתבנית 32*25 עם דף סוכר.
רני רוצה לעשות עוגה עם דף סוכר וקצפת ואין לי זמן בבוקר להדביק את הדף ולזלף. האם אפשר להשאיר את העוגה ים הקתפת מחוץ למקרר עד למחר בבוקר? כמו כן, במקוםמגנאש אני יכולה להדביק את הדף לעודה עם שכבה דקה של קצפת?
היי,
לא ממליצה להשאיר את העוגה עם הקצפת לילה שלם מחוץ למקרר.
ממליצה לך להכין את העוגה, לצפות אותה בגנאש ולשמור במקרר. כשעתיים לפני הנחת הדף האכיל להוציא מהמקרר ולאחר מכן תוכלי להניח את הדף על העוגה.
הנחת דף סוכר על קצפת עלולה להיות בעייתית כי הלחות שבקצפת לא טובה לבצק הסוכר.
אם אני רוצה לעשות עוגה 30×40
מה המתכון?
היי,
כמויות לתבנית 30X40 ס”מ:
5 ביצים גדולות
2.5 כוסות סוכר
1 כוס + 3/4 כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי מים חמים
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית אבקת סודה לשתיה
8 כפות קקאו (אפשר לשלב חצי כמות עם אבקת שוקולית לאפייה)
ציפוי (מומלץ לא לוותר): מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + 200 גרם שוקולד מריר
תודה רבה
במקום 5 ביצים גדולות כמה ביצים בגודל של M?
6 ביצים M יספיקו(:
היי אפרת,
ממש אוהבת את המתכונים שלך.
האם ניתן להקציף שמנת מתוקה ללא אינסטנט פודינג – מה ההבדל?
היי,
האינסטנט נותן טעם ומסייע למרקם, בלעדיו הקצפת תצא פחות מוצלח ולא תהיה יציבה.
היי אפרת, אני רוצה להכין עוגה ביום שישי. עם ציפוי גנאש, דף סוכר ומסביב לזלף קצפת (שתהיה מעט על דף הסוכר) הבעיה שיום ההולדת בשבת. והבנתי שעדיף לזלף ישר אחרי הכנת הקצפת. מה את ממליצה?
היי,
לא אמורה להיות בעיה אם תכיני את הקצפת ותקשטי איתה ביום שישי, ובשבת תגישי. המרקם של הקצפת טיפה ישתנה אבל עדיין יהיה מצוין.
ענין אחר מעט בעייתי הוא דף הסוכר שייצור קצת רטיבות עקב השהות במקרר, אבל גם זה לא מאד משמעותי.
תודה. מה עדיף? שמנת חלבית או צמחית?
אני תמיד מעדיפה שמנת מתוקה (חלבית), אם אין לך הגבלה של כשרות או הימנעות מחלב וכדו’-מומלץ להשתמש בה(:
היי אני רוצה להכין עוגה עם דף סוכר ולהשתמש בריבת חלב על גלידה קפואה זה יעבוד?
היי,
אני לא בטוחה אם הבנתי נכון- את רוצה להכין דף אכיל על עוגת גלידה או לשים כדורי גלידה על דף אכיל ומעליהם לזלף ריבת חלב?
כך או כך, דף סוכר אכיל אינו מתאים לעוגת גלידה כי הרטיבות הורסת אותו.
רוצה להכין את העןגה ביום רביעי בערב
האירוע בחמישי בערב
אין לי אפשרות לשים את הדף סוכר סמוך לאירוע
מה ניתן לעשות ?
היי רוית,
את יכולה להכין את העוגה כולל הגנאש ולאחסן במקרר. כמה שעות לפני האירוע תוציאי את העוגה כדי שתגיע לטמפ’ החדר ואז תניחי את דף הסוכר עליה. בשעות שעד האירוע תשאירי את העוגה במקום קריר אבל לא במקרר.
בהצלחה!
הי אפרת יקרה!
אני מתכננת להכין את העוגה והציפוי של הגנאש ערב לפני ואת דף הסוכר לשים על העוגה שעתיים לפני המסיבה. שאלתי- האם דף הסוכר יידבק על ציפוי קר? כי העוגה תהיה במקרר בגלל השמנת…או שאת ממליצה להוציא את העוגה מהמקרר לכמה שעות ואז לשים את דף הסוכר? או אולי להכין ציפוי שוקולד ללא שמנת ולהשאיר את העוגה בחוץ? תודה רבה!
שאלה נוספת בבקשה
האם המתכון לציפוי עוגת שוקולד שלך (גנאש או אחר) מספיק לעוגה בתבנית 25*32 או שצריך להכפיל כמויות (2 חפיסות שוקולד במקום אחת)? תודה
היי ימית,
לכמות כזו כדאי להכפיל כמויות כדי שהגנאש יספיק ברווח.
היי ימית,
ממליצה לך להכין את העוגה, לצפות אותה בגנאש ולשמור במקרר. כשעתיים לפני הנחת הדף האכיל להוציא מהמקרר ולאחר מכן תוכלי להניח את הדף על העוגה.
בהצלחה!
תודה רבה!!!!!!
היי, מתי לשים את הסוכריות מסביב לדף סוכר? יום לפני שאני שמה גנאש ושומרת במקרר? או כשאני מוציאה מהמקרר, מחכה שעתיים ואז שמה סוכריות עם הדף סוכר?
היי,
כדאי לשים את הסוכריות סמוך להגשה- יחד עם דף הסוכר.
הי אפרת,
2 כוסות סוכר זה לא הרבה מדי?
לעוגה פחות מתוקה , כמה אפשר להפחית?
היי נטלי,
אפשר להפחית עד חצי מכמות הסוכר😊
היי אפרת אני רוצה להכין עוגת שוקולד עם דף סוכר לפי הכמות שרשמת כאן שמתאים לתבנית 32×26. אין לי קמח תופח רק רגיל, כמה אבקת אפיה צריך לשים? במתכון המקורי ל2 כוסות קמח רשמת לשים שקית אחת של א.אפיה.. כמה ל3 כוסות קמח?
יש לערבב 3 כוסות קמח עם 3 כפיות אבקת אפיה (שקית + כפית).
היי אפרת
רוצה להכין את העוגה עם דף סוכר.
האם המתכון שנתת מתאים רק לתבנית מלבנית? יש לי עגולה בבית בקוטר 29, האם את ממליצה לרכוש תבנית מלבנית במיוחד? ראיתי בחנויות שיש דפי סוכר עגולים אם אני לא טועה.
2. לגביי הציפוי- את ממליצה לשפוך את הציפוי על עוגה חמה ומיד לכסות בנייר נצמד. העניין הוא שעשיתי את זה פעמיים על עוגה שהיא חמה והאדים התחילו לטפטף על העוגה. האם ניתן לוותר? זה לא יפגע באיך שהדף מונח?
3. אני רוצה להכין את העוגה בלילה, כך שבבוקר העוגה תהיה מוכנה. את לא ממליצה להכין מהלילה את הדף סוכר?
תודה
היי קלרה,
1. נכון, יש גם דפי סוכר עגולים. מה הגובה של התבנית שיש לך (בקוטר 29)?
2. אפשר לוותר על עטיפת העוגה בניילון נצמד אם שמים ציפוי.
3. את דף הסוכר כדאי להוסיף בבוקר.
היי
הכמויות כאן מתאימות לדף בגודל a4? או שצריך להכפיל?
4 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
2.5 כוסות מים חמימים
3 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
6 כפות קקאו (*אפשר לשלב חצי כמות אבקת שוקולית)
כן, הכמויות האלה לדף בגודל a4.
בוקר טוב ע
בתור סבתא לתאומות המקסימות שחגגו בחודש מאי יום הולדת 5 אפיתי 4 עוגות שוקולד עם הדבקת תמונות כפי שמתואר. 2עוגות לבית עגולות ו2 עוגות לגן עבור 35 ילדים.
כל העוגות לפי המתכונים שלך 2 עוגות שוקולד גנאש ושתי עוגות שוקולד עסיסי. הכל יצא מושלם ולא נשאר פירור. תודה לך יקירה. מצרפת תמונה אחת של עוגה אחת מתוך 4.
נראה מושלם!
תודה על השיתוף ❤️
מה גודל התבנית בתמונה?