שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 31-36 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 בצל גדול קלוף קצוץ

2 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים למקלות בעובי כ1 ס"מ.

4 כוסות שעועית ירוקה שלמה עדינה משקית קפואה

תיבול: כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ב -2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים קולורבי, ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שהקולורבי מתרכך. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח
נודלס עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
namaa4 (04:08 29.06.2020)

יצא טעים אבל הוספתי שום כי היה חסר לי. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 29.06.2020)

תודה נעמה 🙂

Avatar
רפאל (01:09 11.02.2020)

מתכון מעולה וטעים, אני מכין את זה על בסיס קבוע ונהנה מאוד. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רפאל

Avatar
חני (10:27 4.07.2019)

האם אפשר להשתמש גם בשעועית צהובה קפואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 4.07.2019)

כן.

Avatar
ורד (17:03 7.04.2019)

היי,
הכנתי את התבשיל לפי הזמנים הרשומים במתכון וכשהורדתי מהאש שמתי לב שיש די הרבה נוזלים למטה. איך מאדים את הנוזלים האלה? ומדוע זה קורה?
השתמשתי בסיר במקום במחבת (כי אין לי מכסה שמתאים למחבת/מחבת עם מכסה) ובשעועית ירוקה שלמה קפואה (לא רשום על השקית שהיא עדינה, האם יש הבדל בין שעועית ירוקה ושעועית ירוקה עדינה?).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 7.04.2019)

היי ורד,
יכול להיות שהקולורבי והשעועית הפרישו נוזלים.
את יכולה לשפוך בעדינות רק את הנוזלים או להמשיך לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים (יש לשים לב שהתחתית לא מתייבשת והתבשיל נשרף).

Avatar
ורד (22:06 7.04.2019)

היי אפרת,
בסוף אני המשכתי את הבישול וגם אחרי משהו כמו 10 או 20 דקות של בישול נוסף הנוזלים לא התאדו. השעועית התרככה מדי והתבשיל יצא ממש לא טעים (כנראה בגלל בישול יתר), אז נאלצתי לזרוק, לצערי ):
בפעם הבאה שאכין אני אשפוך רק את הנוזלים. והרגיש לי שיש יותר מדי שמן, אולי אפשר גם להפחית לכף אחת במקום שתיים של שמן?
אנסה עם השינויים האלה בפעם הבאה 🙂
תודה על המענה המהיר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 7.04.2019)

חבל 🙁
כן, את יכולה להפחית לכף שמן אחת.
מקווה שפעם הבאה ייצא טעים ותפוצי על זה 🙂

Avatar
יובל (15:23 23.07.2018)

שלום אפרת.
ציינת כי אפשר להשתמש בקישואים במקום או בנוסף לקולורבי.כמה זמן לבשל את הקישואים לפני הוספת השעועית? והאם יכול לבשל קולורבי וקישואים ביחד?
תודה מראש יובל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 23.07.2018)

היי יובל,
אפשר לבשל את הקישואים יחד עם הקולורבי לפי הזמנים הרשומים במתכון.

Avatar
רחלי (13:46 13.07.2018)

שלום, במתכון לא מוזכר להוסיף מים. זו טעות או שלא צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 13.07.2018)

היי רחלי,
אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז אין צורך להוסיף מים. אם משתמשים במחבת אחרת כדאי להוסיף כרבע כוס מים ולהוסיף יותר אם התבשיל מתייבש.

Avatar
סינדי (15:12 28.06.2018)

היי אפרת,

ראשית תודה!!! על האתר המדהים שלך. שינית לי את כל סדר
היום הקולינרי בבית. מאז שהכרתי את האתר, אני מבשלת בכיף.

היום כשבאתי להדפיס, גיליתי שהכפתור פשוט נעלם 🙁 ובהדפס היוצאים מלא דפים…
יש איזה בעיה? או שהבעיה במחשב שלי?!?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 28.06.2018)

היי סינדי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מסתבר שיש בעיה בהדפסה (לא ידעתי). עד שאסדר את זה אני ממליצה להדפיס באופציה השניה, מתחת למתכון.

Avatar
עינת (13:18 14.06.2018)

היי אפרת

האם הקולרבי לבן האם בודאות זה אומר שלא טרי?

קניתי קולורבי אורגאני והם מקבלים כל יום סחורה האם יש מצב שזה לא טרי?

תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 14.06.2018)

יכול להיות. הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק בקליפתו. אם הוא לבן זה מעיד עליו שאינו טרי.

Avatar
דבי (11:16 30.04.2018)

היי,

מאד טעים.

עשיתי לשבת וביום ראשון היה אפילו יותר טעים.

מה אפשר לשים במקום הקולורבי, אם רוצים לגוון?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 30.04.2018)

זה יעבוד גם עם קישואים.

Avatar
אבי (11:00 26.04.2018)

הייי
טיגון עם שמן זית מוציא ריח רע… מדוע? אפשר עםשמן רגיל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.04.2018)

לא נתקלתי בתופעה של ריח רע ואני משתמשת לרוב בשמן זית.
אולי סוג השמן זית שאתה משתמש בו לא טוב?
בכל מקרה אין בעיה להכין עם שמן רגיל.

Avatar
גלית (10:11 26.04.2018)

אפשר עם שעועית טרייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 26.04.2018)

כן אפשר.

Avatar
Zipi (07:14 24.04.2018)

רוצה לנסות להכין הסלט אך שאלה איך בוחרים קולורבי רך וטוב שלא יהא סיבי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 24.04.2018)

היי ציפי,
יש לבחור קולורבי בגודל בינוני-קטן (הגדולים הם סיביים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא לא טרי) ובמרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש). אל דאגה הוא מתרכך בבישול.
יום מקסים 🌷

Avatar
בלה (19:48 23.04.2018)

שילוב גאוני שלא חשבתי עליו. תודה רבה וינודה בקרוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 23.04.2018)

תודה בלה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.