זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 31-36 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קלוף קצוץ
2 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים למקלות בעובי כ1 ס”מ.
4 כוסות שעועית ירוקה שלמה עדינה משקית קפואה
תיבול: כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה ב -2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים קולורבי, ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שהקולורבי מתרכך. יש לערבב מידי פעם.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
תודה על המתכון המעולה! נהניתי מהרעיון להוסיף קולרבי
הוראות הבישול היו מדויקות ומצוינות!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף💜
הכנתי בדיוק לפי כל ההוראות והקולורבי יצא זהוב וקצת ספוג בשמן, וגם השעועית… מה לעשות כדי שהם ייצאו כמו בתמונה?
היי,
האם שמת 2 כפות שמן ולא יותר?
יכול להיות שבישול יתר הפך את הירקות לרכים ולכן נראה שהם שומניים?
כדאי להימנע מבישול ארוך מהדרוש ולהקפיד לבשל על אש בינונית נמוכה.
יצא טעים אבל הוספתי שום כי היה חסר לי. תודה רבה
תודה נעמה 🙂
מתכון מעולה וטעים, אני מכין את זה על בסיס קבוע ונהנה מאוד. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רפאל
האם אפשר להשתמש גם בשעועית צהובה קפואה?
כן.
היי,
הכנתי את התבשיל לפי הזמנים הרשומים במתכון וכשהורדתי מהאש שמתי לב שיש די הרבה נוזלים למטה. איך מאדים את הנוזלים האלה? ומדוע זה קורה?
השתמשתי בסיר במקום במחבת (כי אין לי מכסה שמתאים למחבת/מחבת עם מכסה) ובשעועית ירוקה שלמה קפואה (לא רשום על השקית שהיא עדינה, האם יש הבדל בין שעועית ירוקה ושעועית ירוקה עדינה?).
היי ורד,
יכול להיות שהקולורבי והשעועית הפרישו נוזלים.
את יכולה לשפוך בעדינות רק את הנוזלים או להמשיך לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים (יש לשים לב שהתחתית לא מתייבשת והתבשיל נשרף).
היי אפרת,
בסוף אני המשכתי את הבישול וגם אחרי משהו כמו 10 או 20 דקות של בישול נוסף הנוזלים לא התאדו. השעועית התרככה מדי והתבשיל יצא ממש לא טעים (כנראה בגלל בישול יתר), אז נאלצתי לזרוק, לצערי ):
בפעם הבאה שאכין אני אשפוך רק את הנוזלים. והרגיש לי שיש יותר מדי שמן, אולי אפשר גם להפחית לכף אחת במקום שתיים של שמן?
אנסה עם השינויים האלה בפעם הבאה 🙂
תודה על המענה המהיר!
חבל 🙁
כן, את יכולה להפחית לכף שמן אחת.
מקווה שפעם הבאה ייצא טעים ותפוצי על זה 🙂
שלום אפרת.
ציינת כי אפשר להשתמש בקישואים במקום או בנוסף לקולורבי.כמה זמן לבשל את הקישואים לפני הוספת השעועית? והאם יכול לבשל קולורבי וקישואים ביחד?
תודה מראש יובל
היי יובל,
אפשר לבשל את הקישואים יחד עם הקולורבי לפי הזמנים הרשומים במתכון.
שלום, במתכון לא מוזכר להוסיף מים. זו טעות או שלא צריך?
היי רחלי,
אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז אין צורך להוסיף מים. אם משתמשים במחבת אחרת כדאי להוסיף כרבע כוס מים ולהוסיף יותר אם התבשיל מתייבש.
היי אפרת,
ראשית תודה!!! על האתר המדהים שלך. שינית לי את כל סדר
היום הקולינרי בבית. מאז שהכרתי את האתר, אני מבשלת בכיף.
היום כשבאתי להדפיס, גיליתי שהכפתור פשוט נעלם 🙁 ובהדפס היוצאים מלא דפים…
יש איזה בעיה? או שהבעיה במחשב שלי?!?
היי סינדי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מסתבר שיש בעיה בהדפסה (לא ידעתי). עד שאסדר את זה אני ממליצה להדפיס באופציה השניה, מתחת למתכון.
היי אפרת
האם הקולרבי לבן האם בודאות זה אומר שלא טרי?
קניתי קולורבי אורגאני והם מקבלים כל יום סחורה האם יש מצב שזה לא טרי?
תודה מראש.
יכול להיות. הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק בקליפתו. אם הוא לבן זה מעיד עליו שאינו טרי.
היי,
מאד טעים.
עשיתי לשבת וביום ראשון היה אפילו יותר טעים.
מה אפשר לשים במקום הקולורבי, אם רוצים לגוון?
תודה רבה!
זה יעבוד גם עם קישואים.
הייי
טיגון עם שמן זית מוציא ריח רע… מדוע? אפשר עםשמן רגיל ?
לא נתקלתי בתופעה של ריח רע ואני משתמשת לרוב בשמן זית.
אולי סוג השמן זית שאתה משתמש בו לא טוב?
בכל מקרה אין בעיה להכין עם שמן רגיל.
אפשר עם שעועית טרייה?
כן אפשר.
רוצה לנסות להכין הסלט אך שאלה איך בוחרים קולורבי רך וטוב שלא יהא סיבי.
היי ציפי,
יש לבחור קולורבי בגודל בינוני-קטן (הגדולים הם סיביים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא לא טרי) ובמרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש). אל דאגה הוא מתרכך בבישול.
יום מקסים 🌷
שילוב גאוני שלא חשבתי עליו. תודה רבה וינודה בקרוב!
תודה בלה 🙂