שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 31-36 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קלוף קצוץ

2 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים למקלות בעובי כ1 ס”מ.

4 כוסות שעועית ירוקה שלמה עדינה משקית קפואה

תיבול: כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ב -2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים קולורבי, ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שהקולורבי מתרכך. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמחמתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח
נודלס עם חזה עוף נודלס עם חזה עוף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ריקי (09:01 11.07.2024)

תודה על המתכון המעולה! נהניתי מהרעיון להוסיף קולרבי
הוראות הבישול היו מדויקות ומצוינות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 11.07.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף💜

avatar
מיכל (16:54 1.09.2022)

הכנתי בדיוק לפי כל ההוראות והקולורבי יצא זהוב וקצת ספוג בשמן, וגם השעועית… מה לעשות כדי שהם ייצאו כמו בתמונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 1.09.2022)

היי,
האם שמת 2 כפות שמן ולא יותר?
יכול להיות שבישול יתר הפך את הירקות לרכים ולכן נראה שהם שומניים?
כדאי להימנע מבישול ארוך מהדרוש ולהקפיד לבשל על אש בינונית נמוכה.

avatar
namaa4 (04:08 29.06.2020)

יצא טעים אבל הוספתי שום כי היה חסר לי. תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 29.06.2020)

תודה נעמה 🙂

avatar
רפאל (01:09 11.02.2020)

מתכון מעולה וטעים, אני מכין את זה על בסיס קבוע ונהנה מאוד. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רפאל

avatar
חני (10:27 4.07.2019)

האם אפשר להשתמש גם בשעועית צהובה קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 4.07.2019)

כן.

avatar
ורד (17:03 7.04.2019)

היי,
הכנתי את התבשיל לפי הזמנים הרשומים במתכון וכשהורדתי מהאש שמתי לב שיש די הרבה נוזלים למטה. איך מאדים את הנוזלים האלה? ומדוע זה קורה?
השתמשתי בסיר במקום במחבת (כי אין לי מכסה שמתאים למחבת/מחבת עם מכסה) ובשעועית ירוקה שלמה קפואה (לא רשום על השקית שהיא עדינה, האם יש הבדל בין שעועית ירוקה ושעועית ירוקה עדינה?).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 7.04.2019)

היי ורד,
יכול להיות שהקולורבי והשעועית הפרישו נוזלים.
את יכולה לשפוך בעדינות רק את הנוזלים או להמשיך לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים (יש לשים לב שהתחתית לא מתייבשת והתבשיל נשרף).

avatar
ורד (22:06 7.04.2019)

היי אפרת,
בסוף אני המשכתי את הבישול וגם אחרי משהו כמו 10 או 20 דקות של בישול נוסף הנוזלים לא התאדו. השעועית התרככה מדי והתבשיל יצא ממש לא טעים (כנראה בגלל בישול יתר), אז נאלצתי לזרוק, לצערי ):
בפעם הבאה שאכין אני אשפוך רק את הנוזלים. והרגיש לי שיש יותר מדי שמן, אולי אפשר גם להפחית לכף אחת במקום שתיים של שמן?
אנסה עם השינויים האלה בפעם הבאה 🙂
תודה על המענה המהיר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 7.04.2019)

חבל 🙁
כן, את יכולה להפחית לכף שמן אחת.
מקווה שפעם הבאה ייצא טעים ותפוצי על זה 🙂

avatar
יובל (15:23 23.07.2018)

שלום אפרת.
ציינת כי אפשר להשתמש בקישואים במקום או בנוסף לקולורבי.כמה זמן לבשל את הקישואים לפני הוספת השעועית? והאם יכול לבשל קולורבי וקישואים ביחד?
תודה מראש יובל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 23.07.2018)

היי יובל,
אפשר לבשל את הקישואים יחד עם הקולורבי לפי הזמנים הרשומים במתכון.

avatar
רחלי (13:46 13.07.2018)

שלום, במתכון לא מוזכר להוסיף מים. זו טעות או שלא צריך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 13.07.2018)

היי רחלי,
אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז אין צורך להוסיף מים. אם משתמשים במחבת אחרת כדאי להוסיף כרבע כוס מים ולהוסיף יותר אם התבשיל מתייבש.

avatar
סינדי (15:12 28.06.2018)

היי אפרת,

ראשית תודה!!! על האתר המדהים שלך. שינית לי את כל סדר
היום הקולינרי בבית. מאז שהכרתי את האתר, אני מבשלת בכיף.

היום כשבאתי להדפיס, גיליתי שהכפתור פשוט נעלם 🙁 ובהדפס היוצאים מלא דפים…
יש איזה בעיה? או שהבעיה במחשב שלי?!?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 28.06.2018)

היי סינדי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מסתבר שיש בעיה בהדפסה (לא ידעתי). עד שאסדר את זה אני ממליצה להדפיס באופציה השניה, מתחת למתכון.

avatar
עינת (13:18 14.06.2018)

היי אפרת

האם הקולרבי לבן האם בודאות זה אומר שלא טרי?

קניתי קולורבי אורגאני והם מקבלים כל יום סחורה האם יש מצב שזה לא טרי?

תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 14.06.2018)

יכול להיות. הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק בקליפתו. אם הוא לבן זה מעיד עליו שאינו טרי.

avatar
דבי (11:16 30.04.2018)

היי,

מאד טעים.

עשיתי לשבת וביום ראשון היה אפילו יותר טעים.

מה אפשר לשים במקום הקולורבי, אם רוצים לגוון?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 30.04.2018)

זה יעבוד גם עם קישואים.

avatar
אבי (11:00 26.04.2018)

הייי
טיגון עם שמן זית מוציא ריח רע… מדוע? אפשר עםשמן רגיל ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.04.2018)

לא נתקלתי בתופעה של ריח רע ואני משתמשת לרוב בשמן זית.
אולי סוג השמן זית שאתה משתמש בו לא טוב?
בכל מקרה אין בעיה להכין עם שמן רגיל.

avatar
גלית (10:11 26.04.2018)

אפשר עם שעועית טרייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 26.04.2018)

כן אפשר.

avatar
Zipi (07:14 24.04.2018)

רוצה לנסות להכין הסלט אך שאלה איך בוחרים קולורבי רך וטוב שלא יהא סיבי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 24.04.2018)

היי ציפי,
יש לבחור קולורבי בגודל בינוני-קטן (הגדולים הם סיביים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא לא טרי) ובמרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש). אל דאגה הוא מתרכך בבישול.
יום מקסים 🌷

avatar
בלה (19:48 23.04.2018)

שילוב גאוני שלא חשבתי עליו. תודה רבה וינודה בקרוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 23.04.2018)

תודה בלה 🙂

לקריאת כל התגובות