שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23-30 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל בינוני חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים

300 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות עד 2 ס”מ (כ-2.5 כוסות)

2 קישואים קטנים חתוכים לחצאי עיגולים

רבע כפית מלח

תיבול: כפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הדלעת והקישואים, רבע כפית מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בכפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חטיפי עוףחטיפי עוף
עוגיות מבצק פילו עוגיות מבצק פילו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
צביקה (10:50 18.08.2023)

קל להכנה. כמה פשוט, ככה טעים.
תודה על המתכון.

תבשיל דלעת וקישוא
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 18.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אני (13:56 26.06.2023)

היי,
אם אני שמה את כל התבלינים בהתחלה, האם אני צריכה לערבב מדי פעם או שלא? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:26 27.06.2023)

היי
מומלץ לערבב מדי פעם.

avatar
יולי (17:56 8.05.2023)

האם אפשר לחתוך את הירקות יותר גדול? נניח 3 עד 3.5 ס”מ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 9.05.2023)

אפשר אך זמן האפייה עשוי להתארך מעט(:

avatar
יולי (19:20 9.05.2023)

אוקיי.
בכיריים שלי גם על האש הכי נמוכה כשהסיר מכוסה זה מבעבע (אפילו די חזק), אז במקרה שלי כל הבישול להשאיר על האש הכי נמוכה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 10.05.2023)

אפשר על אש נמוכה במקרה כזה(:

avatar
יולי (14:00 10.05.2023)

תודה.
למה במתכון כתוב – “מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך”
ואז אחרי הוספת תבלינים –
“מבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש”.
למה מגבירים מבינונית-נמוכה לבינונית?
ולמה עוד 3-5 דקות אחרי שזה כבר מרוכך, כלומר – זה לא ירכך את זה יותר מדי?
פשוט מנסה להבין את העקרונות…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 10.05.2023)

הבישול הראשוני נועד לריכוך ובישול של הירקות. הבישול בסוף נועד לספיגת טעמי התיבול ו’לסגור’ את הירקות כך שלא יהיו רכים מדי.

avatar
אורי (13:24 4.11.2022)

ממש טעים והילד אהב ,למרות שלא אוכל דלעת בדרך אחרת:))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 4.11.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
יעל (07:12 28.09.2022)

שלום,
אפשר להוסיף לזה תפוח אדמה וגזר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:47 28.09.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
יעל (13:19 28.09.2022)

תודה!
ופשוט לשים את כל הירקות בהתחלה בסיר?
ואפשר בבקשה הסבר למה יש 2 שלבים (1. מוסיפים… 2. מתבלים…). למה לא לעשות הכל בהתחלה? אני לא כל כך מבינה בבישול אז לכן שואלת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 28.09.2022)

כן, להוסיף את כל הירקות יחד.
אני אוהבת להוסיף את התיבול בסוף הבישול כך שטעמי הירקות באים לידי ביטוי באופן מקסימלי, אבל אפשר לתבל אחרי שמוסיפים את הירקות.

avatar
יעל (13:34 28.09.2022)

תודה!
האם צריך לעשות סדר בסיר – כלומר קודם לשים את הגזר, מעל זה את התפוחי אדמה, מעל זה את הקישואים ומעל זה את הדלעת? כי הגזר והתפוח אדמה מתבשלים הרבה יותר לאט מהדלעת והקישואים? ואם מערבבים הכל ביחד – זה לא עושה שעד שהגזר והתפוח אדמה מתרככים הגזר והקישואים רכים מדי? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:53 28.09.2022)

אין צורך להקפיד על סדר מסוים. מה שכן כדאי לחתוך את הירקות בהתאם (למשל- את תפוחי האדמה והגזר בקטן יותר מהקישוא).

avatar
יעל (06:12 6.10.2022)

היי 🙂
עוד שאלה – איך אפשר להוסיף חזה עוף כך שיהיה לי פה כמעט ארוחה שלמה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:23 6.10.2022)

את יכולה להוסיף קוביות חזה עוף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה.
לאחר מכן להעביר את חזה העוף לכלי אחר ולהמשיך במתכון כרגיל.
לאחר 15 דקות הבישול להוסיף חזרה את העוף לסיר, לתבל ולבשל עוד 3-5 דקות.
בהצלחה!

avatar
אביגיל (09:27 2.11.2020)

מעדן פשוט אין מילים הסיר נגמר לפני הארוחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 2.11.2020)

תודה רבה יקירה, איזה כיף לקרוא💕

———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
אורית (00:24 27.10.2020)

מתכונים מושלמים אחד אחד פשוט מעדן כל הילדים לא מותרים על התבשיל כל שבת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 27.10.2020)

תודה 💗

avatar
נריה (14:08 19.08.2020)

האם אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 19.08.2020)

כן.

avatar
סתוית (14:18 18.06.2020)

למה סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 18.06.2020)

זה מוסיף טעם. אפשר גם לוותר.

avatar
סיגל (07:35 25.05.2020)

האם לקלף את הקישורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 25.05.2020)

כן.

avatar
אילה (20:48 26.04.2020)

כמה פשוט ככה טעים.
אוהבת את הפשטות של החומרים שיוצרים את הטעם המושלם!
תוספת שדחקה את השניצלים לצד…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 26.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
תמר (20:01 20.04.2020)

אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 20.04.2020)

כן אפשר.

avatar
מריה (15:07 24.03.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הבצל בלוף?
תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 24.03.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
דבי (23:16 9.01.2020)

אני כבר רואה בתגובה אחרת שכרוב לבן מתאים, אפשר גם שעועית ירוקה? אפשר גם וגם?
תודה!
צריך לציין בכל שאלה שאני מעוניינת לקבל עדכון על הודעה חדשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 10.01.2020)

אפשר לשלב גם כרוב לבן וגם שעועית ירוקה.
כן, אם רוצים לקבל עדכון יש לסמן (בהמשך נראה אם ואיך אפשר לשפר שיהיה נוח יותר).

avatar
דבי (09:30 12.01.2020)

גם זה יצא מצוין!
לדעתי חתיכות כרוב לבן די גדולות (ושמוסיפים לקראת הסוף), מאד מוסיפות
למראה ולפריכות.
תודה לך ויום נעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 12.01.2020)

תודה דבי 🙂

avatar
נעה (18:20 31.10.2019)

הכנתי אתמול לארוחת בוקר ויצא מקסים!!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 31.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נעה

avatar
נועה (21:46 17.10.2019)

היי
האם אפשר להוסיף גם כרוב לבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 21.10.2019)

כן.

avatar
אור (10:18 3.10.2019)

בוקר טוב,
אין צורך להוסיף גם מים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 3.10.2019)

אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך.
אם משתמשים בסיר מנירוסטה יש צורך להוסיף קצת מים.

avatar
אסתי (20:10 1.10.2019)

יצא מעולה!!! תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 1.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

avatar
אורלי (09:06 13.09.2019)

בוקר טוב, האם אפשר להחליף בדלעת עגולה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 16.09.2019)

כן.

avatar
שירה (18:29 27.08.2019)

התוצאה מיוחדת מאוד!
טעם מעולה!
תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 27.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מיטל (17:08 22.07.2019)

אפשר להשתמש בבטטה במקום דלעת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 23.07.2019)

כן.

avatar
ליילי (12:21 19.07.2019)

האם צריך להוסיף נוזל? הירקות על האש ללא נוזל בינתיים. אפרת תודה על מהירות תגובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 19.07.2019)

אם מכינים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף נוזלים.

avatar
בינת (09:33 18.07.2019)

שלום אפרת.
אפשר להחליף הדלעת בדלורית?
תודה על מתכונים קלים וטעימים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 18.07.2019)

כן, אפשר.

avatar
אפרת (16:43 17.07.2019)

הי אפרת,
האם ניתן לשמור בהקפאה ירקות מבושלי, למשל כמו במתכון?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 17.07.2019)

כל עוד זה לא מכיל תפו”א לא אמורה להיות בעיה.

avatar
דנה (12:00 17.07.2019)

יצא ממש טעים והמתכון באמת פשוט!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 17.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

לקריאת כל התגובות