זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23-30 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
300 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות עד 2 ס”מ (כ-2.5 כוסות)
2 קישואים קטנים חתוכים לחצאי עיגולים
רבע כפית מלח
תיבול: כפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הדלעת והקישואים, רבע כפית מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים בכפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש.
ראו גם
- אורז עם קישואים |
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- אורז עם דלעת
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
מעדן פשוט אין מילים הסיר נגמר לפני הארוחה
תודה רבה יקירה, איזה כיף לקרוא💕
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
מתכונים מושלמים אחד אחד פשוט מעדן כל הילדים לא מותרים על התבשיל כל שבת
תודה 💗
האם אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?
כן.
למה סילאן?
זה מוסיף טעם. אפשר גם לוותר.
האם לקלף את הקישורים?
כן.
כמה פשוט ככה טעים.
אוהבת את הפשטות של החומרים שיוצרים את הטעם המושלם!
תוספת שדחקה את השניצלים לצד…
שמחה לשמוע ❤️
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן אפשר.
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הבצל בלוף?
תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
אני חושבת שכן.
אני כבר רואה בתגובה אחרת שכרוב לבן מתאים, אפשר גם שעועית ירוקה? אפשר גם וגם?
תודה!
צריך לציין בכל שאלה שאני מעוניינת לקבל עדכון על הודעה חדשה?
אפשר לשלב גם כרוב לבן וגם שעועית ירוקה.
כן, אם רוצים לקבל עדכון יש לסמן (בהמשך נראה אם ואיך אפשר לשפר שיהיה נוח יותר).
גם זה יצא מצוין!
לדעתי חתיכות כרוב לבן די גדולות (ושמוסיפים לקראת הסוף), מאד מוסיפות
למראה ולפריכות.
תודה לך ויום נעים!
תודה דבי 🙂
הכנתי אתמול לארוחת בוקר ויצא מקסים!!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נעה
היי
האם אפשר להוסיף גם כרוב לבן?
כן.
בוקר טוב,
אין צורך להוסיף גם מים?
אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך.
אם משתמשים בסיר מנירוסטה יש צורך להוסיף קצת מים.
יצא מעולה!!! תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
בוקר טוב, האם אפשר להחליף בדלעת עגולה?
כן.
התוצאה מיוחדת מאוד!
טעם מעולה!
תודה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפשר להשתמש בבטטה במקום דלעת?
כן.
האם צריך להוסיף נוזל? הירקות על האש ללא נוזל בינתיים. אפרת תודה על מהירות תגובה
אם מכינים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף נוזלים.
שלום אפרת.
אפשר להחליף הדלעת בדלורית?
תודה על מתכונים קלים וטעימים.
כן, אפשר.
הי אפרת,
האם ניתן לשמור בהקפאה ירקות מבושלי, למשל כמו במתכון?
תודה!
כל עוד זה לא מכיל תפו”א לא אמורה להיות בעיה.
יצא ממש טעים והמתכון באמת פשוט!
שמחה שיצא טעים 🙂