זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23-30 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
300 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות עד 2 ס”מ (כ-2.5 כוסות)
2 קישואים קטנים חתוכים לחצאי עיגולים
רבע כפית מלח
תיבול: כפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הדלעת והקישואים, רבע כפית מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים בכפית סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
קל להכנה. כמה פשוט, ככה טעים.
תודה על המתכון.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
אם אני שמה את כל התבלינים בהתחלה, האם אני צריכה לערבב מדי פעם או שלא? תודה
היי
מומלץ לערבב מדי פעם.
האם אפשר לחתוך את הירקות יותר גדול? נניח 3 עד 3.5 ס”מ?
אפשר אך זמן האפייה עשוי להתארך מעט(:
אוקיי.
בכיריים שלי גם על האש הכי נמוכה כשהסיר מכוסה זה מבעבע (אפילו די חזק), אז במקרה שלי כל הבישול להשאיר על האש הכי נמוכה? תודה
אפשר על אש נמוכה במקרה כזה(:
תודה.
למה במתכון כתוב – “מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך”
ואז אחרי הוספת תבלינים –
“מבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות ומסירים מהאש”.
למה מגבירים מבינונית-נמוכה לבינונית?
ולמה עוד 3-5 דקות אחרי שזה כבר מרוכך, כלומר – זה לא ירכך את זה יותר מדי?
פשוט מנסה להבין את העקרונות…
תודה
הבישול הראשוני נועד לריכוך ובישול של הירקות. הבישול בסוף נועד לספיגת טעמי התיבול ו’לסגור’ את הירקות כך שלא יהיו רכים מדי.
ממש טעים והילד אהב ,למרות שלא אוכל דלעת בדרך אחרת:))
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
שלום,
אפשר להוסיף לזה תפוח אדמה וגזר?
תודה
היי,
אפשר(:
תודה!
ופשוט לשים את כל הירקות בהתחלה בסיר?
ואפשר בבקשה הסבר למה יש 2 שלבים (1. מוסיפים… 2. מתבלים…). למה לא לעשות הכל בהתחלה? אני לא כל כך מבינה בבישול אז לכן שואלת 🙂
כן, להוסיף את כל הירקות יחד.
אני אוהבת להוסיף את התיבול בסוף הבישול כך שטעמי הירקות באים לידי ביטוי באופן מקסימלי, אבל אפשר לתבל אחרי שמוסיפים את הירקות.
תודה!
האם צריך לעשות סדר בסיר – כלומר קודם לשים את הגזר, מעל זה את התפוחי אדמה, מעל זה את הקישואים ומעל זה את הדלעת? כי הגזר והתפוח אדמה מתבשלים הרבה יותר לאט מהדלעת והקישואים? ואם מערבבים הכל ביחד – זה לא עושה שעד שהגזר והתפוח אדמה מתרככים הגזר והקישואים רכים מדי? תודה!
אין צורך להקפיד על סדר מסוים. מה שכן כדאי לחתוך את הירקות בהתאם (למשל- את תפוחי האדמה והגזר בקטן יותר מהקישוא).
היי 🙂
עוד שאלה – איך אפשר להוסיף חזה עוף כך שיהיה לי פה כמעט ארוחה שלמה?
תודה!
את יכולה להוסיף קוביות חזה עוף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה.
לאחר מכן להעביר את חזה העוף לכלי אחר ולהמשיך במתכון כרגיל.
לאחר 15 דקות הבישול להוסיף חזרה את העוף לסיר, לתבל ולבשל עוד 3-5 דקות.
בהצלחה!
מעדן פשוט אין מילים הסיר נגמר לפני הארוחה
תודה רבה יקירה, איזה כיף לקרוא💕
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
מתכונים מושלמים אחד אחד פשוט מעדן כל הילדים לא מותרים על התבשיל כל שבת
תודה 💗
האם אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?
כן.
למה סילאן?
זה מוסיף טעם. אפשר גם לוותר.
האם לקלף את הקישורים?
כן.
כמה פשוט ככה טעים.
אוהבת את הפשטות של החומרים שיוצרים את הטעם המושלם!
תוספת שדחקה את השניצלים לצד…
שמחה לשמוע ❤️
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן אפשר.
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הבצל בלוף?
תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
אני חושבת שכן.
אני כבר רואה בתגובה אחרת שכרוב לבן מתאים, אפשר גם שעועית ירוקה? אפשר גם וגם?
תודה!
צריך לציין בכל שאלה שאני מעוניינת לקבל עדכון על הודעה חדשה?
אפשר לשלב גם כרוב לבן וגם שעועית ירוקה.
כן, אם רוצים לקבל עדכון יש לסמן (בהמשך נראה אם ואיך אפשר לשפר שיהיה נוח יותר).
גם זה יצא מצוין!
לדעתי חתיכות כרוב לבן די גדולות (ושמוסיפים לקראת הסוף), מאד מוסיפות
למראה ולפריכות.
תודה לך ויום נעים!
תודה דבי 🙂
הכנתי אתמול לארוחת בוקר ויצא מקסים!!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נעה
היי
האם אפשר להוסיף גם כרוב לבן?
כן.
בוקר טוב,
אין צורך להוסיף גם מים?
אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך.
אם משתמשים בסיר מנירוסטה יש צורך להוסיף קצת מים.
יצא מעולה!!! תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
בוקר טוב, האם אפשר להחליף בדלעת עגולה?
כן.
התוצאה מיוחדת מאוד!
טעם מעולה!
תודה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפשר להשתמש בבטטה במקום דלעת?
כן.
האם צריך להוסיף נוזל? הירקות על האש ללא נוזל בינתיים. אפרת תודה על מהירות תגובה
אם מכינים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף נוזלים.
שלום אפרת.
אפשר להחליף הדלעת בדלורית?
תודה על מתכונים קלים וטעימים.
כן, אפשר.
הי אפרת,
האם ניתן לשמור בהקפאה ירקות מבושלי, למשל כמו במתכון?
תודה!
כל עוד זה לא מכיל תפו”א לא אמורה להיות בעיה.
יצא ממש טעים והמתכון באמת פשוט!
שמחה שיצא טעים 🙂