זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 26 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס בורגול עבה (יש להשרות במי ברז כ-5 דקות ולסנן)
כוס אורז לבן שטוף ומסונן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה גדולה מגורדת
2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
2.5 מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום והעגבניה המגורדת ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את האורז, הבורגול, רסק עגבניות, פטרוזליה קצוצה ומתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את אש ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. מרימים את המכסה, מערבבים קלות ומגישים.
ממש טעים! תודה רבה:)
שמחה שיצא טעים🙂
יצא מדהים תודה!
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לשבת יצא מעולה!!
תודה רבה על האתר והמתכונים הנפלאים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה.
היי
יצא טעים אבל משום מה נשרף לי קצת למטה
מה איך מונעים לפעם הבאה?
היי מיכל,
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ולבשל על אש בינונית-נמוכה.
אפרת המקסימה אפשר לוותר על הסילאן (מטעמים דיאטטיים)ועל הכמון ואת האורז צריך להשאיר לייבוש כשעה לפני ההכנה כמו שמכינים אורז לבן רגיל?
היי שרון,
לגבי הסילאן ממליצה לשים לפחות כפית אחת (זה רק 14 קלוריות). הכמון מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר.
לגבי ייבוש האורז במשך כשעה- מומלץ אבל לא חובה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
יש לך אתר מדהים, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באורז מלא במקום באורז רגיל?
היי חנה,
במקום כוס אורז לבן אפשר לשים 2/3 כוס אורז מלא (כמות המים אינה משתנה).
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂
היי
וואווו ושוב ווואווו כאחת שלא נכנסת למטבח ולא אוהבת לבשל ועושה את זה מאילוצים שאין ברירה ויש משפחה וחייבת אז אני רוצה להגיד לך תודה רבה על מתכון זה ועל עוד מתכונים שיוצאים מדהים !
תודה יסכה!
חג שמח ושנה טובה 🙂
הי,
הכנתי הערב ויצא ממש מוצלח!
תודה על אחלה מתכון.
ענבל
שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🙂
הי,
הכנתי את המתכון עם אורז מלא ויצא מדהים!!!!!!!
תודה רבה על אתר נפלא ושימושי כל כך
גלית
תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
המתכון נראה אחלה לארוחת צהריים עם הילדים.
אני רוצה לנסות עם אורז מלא במקום לבן
נראה לך יעבוד טוב?
היי,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים כמות קטנה יותר של אורז מלא כי הוא תופח במהלך הבישול יותר מהאורז הלבן הרגיל.
בסביבות 2/3 כוס אורז מלא. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך הבישול מתארך ל 40 דקות. בהצלחה 🙂
היי קודם כל תודה על כל המתכונים כל מה שניסיתי יצא מוצלח.
אשמח לדעת אם אפשר לעשות רק עם אורז? ומה הכמויות?
שמחה לשמוע בר 🙂
אפשר להכין רק עם אורז ולשים כוס וחצי אורז לבן. שאר הכמויות נשארות כמו שהן למעט המלח שיש לשים כפית אחת (במקום כפית וחצי).
שבוע נפלא
במידה ואין סילאן בהישג יד, במה ניתן להחליפו?
היי אלי,
אפשר להוסיף חצי כף דבש או סוכר.
אם אני רוצה לבשל עבור שישה אנשים, מה הן הכמיות?
היי רוזה,
ממליצה להכפיל כמויות:
2 כוסות בורגול
2 כוסות אורז
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 עגבניות מגורדות
4 כפות מלאות רסק
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות סילאן, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון,3 כפיות מלח, שליש כפית פלפל שחור.
יצא ממש טעים, תודה על המתכון! 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 😉
היי אפשר להכין את זה בלי האורז רק בורגול דק?
אם כן מה הכמויות?
היי שיראל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אפשר לשים 2 כוסות בורגול וכוס וחצי מים ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים אבל עדיין התבשיל עסיסי ולא יבש לגמרי.
ממש מוצלח, תודה רבה!
תודה ריטה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא
שלום אפרת
לגרד עגבניות? הגירוד יוצר לי מיץ פשוט ועגבניה מרותשת…
היי אביאל,
מומלץ לגרד על מגרדת גסה או שאפשר גם לקצוץ את העגבניה דק עם סכין.
הבורגול התבשל, אבל האורז עדיין קשה :-(. שמתי שיתבשל עוד קצת, מכוסה, עם האדים וזה. האם זה יעבוד? תודה!
היי שרון,
אחרי 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה, האורז עדיין קשה?
אם כן, הוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, ערבבי מעט, כסי את הסיר ובשלי על אש נמוכה.
בהצלחה 😉
שלום. אני תמיד שמה על כוס אורז שתי כוסות מים וזה יוצא מוכן אחרי 20 דקות ודבר מאוד חשוב לא לפתוח את המכסה במשך הזמן הזה.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מגרה! מה אפשר במקום העגבניה, אם אין בנמצא? חן חן על המענה 🙂
היי שרון,
אפשר לשים במקום העגבניה שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים ואם אין לך פשוט תכיני בלי.
סופ”ש נפלא 🙂
נשמע טעים ביותר מרכיבים טעימים ובריאים. תודה רבה, מקווה כבר מחר להכין. נ.ב. שאר המתכונים עומדים בתור. תודה
מעולה 🙂
נשמע מצוין. האם אפשר עם בורגול דק? קשה לי למצוא את העבה. ואם כן, באיזו כמות?
תודה
היי אפרת,
לא ניסיתי להכין עם בורגול דק אבל אני מניחה שאפשר באותה כמות.
בהצלחה 😉