שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול עבה (יש להשרות במי ברז כ-5 דקות ולסנן)

כוס אורז לבן שטוף ומסונן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 עגבניה גדולה מגורדת

2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

2.5 מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום והעגבניה המגורדת ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את האורז, הבורגול, רסק עגבניות, פטרוזליה קצוצה ומתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.

-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את אש ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. מרימים את המכסה, מערבבים קלות ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב אדום במיונז
פאי שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (13:42 27.02.2020)

יצא מדהים תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 27.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

חנה ויינשטוק (19:57 11.12.2017)

הכנתי לשבת יצא מעולה!!
תודה רבה על האתר והמתכונים הנפלאים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 11.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה.

מיכל (15:27 3.09.2017)

היי
יצא טעים אבל משום מה נשרף לי קצת למטה
מה איך מונעים לפעם הבאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 3.09.2017)

היי מיכל,
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ולבשל על אש בינונית-נמוכה.

שרון (11:54 3.07.2017)

אפרת המקסימה אפשר לוותר על הסילאן (מטעמים דיאטטיים)ועל הכמון ואת האורז צריך להשאיר לייבוש כשעה לפני ההכנה כמו שמכינים אורז לבן רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (13:06 3.07.2017)

היי שרון,
לגבי הסילאן ממליצה לשים לפחות כפית אחת (זה רק 14 קלוריות). הכמון מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר.
לגבי ייבוש האורז במשך כשעה- מומלץ אבל לא חובה.
יום מקסים 🙂

חנה (22:44 9.10.2016)

הי אפרת,
יש לך אתר מדהים, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באורז מלא במקום באורז רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (01:26 10.10.2016)

היי חנה,
במקום כוס אורז לבן אפשר לשים 2/3 כוס אורז מלא (כמות המים אינה משתנה).
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

יסכה (11:34 29.09.2016)

היי
וואווו ושוב ווואווו כאחת שלא נכנסת למטבח ולא אוהבת לבשל ועושה את זה מאילוצים שאין ברירה ויש משפחה וחייבת אז אני רוצה להגיד לך תודה רבה על מתכון זה ועל עוד מתכונים שיוצאים מדהים !

מתכונים ב-10 דקות (13:16 29.09.2016)

תודה יסכה!
חג שמח ושנה טובה 🙂

ענבל (21:05 23.09.2016)

הי,
הכנתי הערב ויצא ממש מוצלח!
תודה על אחלה מתכון.

ענבל

מתכונים ב-10 דקות (10:24 24.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🙂

גלית (14:03 15.08.2016)

הי,

הכנתי את המתכון עם אורז מלא ויצא מדהים!!!!!!!
תודה רבה על אתר נפלא ושימושי כל כך

גלית

מתכונים ב-10 דקות (14:47 15.08.2016)

תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂

מרילו (10:32 26.07.2016)

המתכון נראה אחלה לארוחת צהריים עם הילדים.
אני רוצה לנסות עם אורז מלא במקום לבן
נראה לך יעבוד טוב?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 26.07.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים כמות קטנה יותר של אורז מלא כי הוא תופח במהלך הבישול יותר מהאורז הלבן הרגיל.
בסביבות 2/3 כוס אורז מלא. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך הבישול מתארך ל 40 דקות. בהצלחה 🙂

בר (14:24 3.04.2016)

היי קודם כל תודה על כל המתכונים כל מה שניסיתי יצא מוצלח.
אשמח לדעת אם אפשר לעשות רק עם אורז? ומה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (14:29 3.04.2016)

שמחה לשמוע בר 🙂
אפשר להכין רק עם אורז ולשים כוס וחצי אורז לבן. שאר הכמויות נשארות כמו שהן למעט המלח שיש לשים כפית אחת (במקום כפית וחצי).
שבוע נפלא

אלי (15:19 20.02.2016)

במידה ואין סילאן בהישג יד, במה ניתן להחליפו?

מתכונים ב-10 דקות (15:36 20.02.2016)

היי אלי,
אפשר להוסיף חצי כף דבש או סוכר.

רוזה (18:05 30.01.2016)

אם אני רוצה לבשל עבור שישה אנשים, מה הן הכמיות?

מתכונים ב-10 דקות (19:19 30.01.2016)

היי רוזה,
ממליצה להכפיל כמויות:
2 כוסות בורגול
2 כוסות אורז
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 עגבניות מגורדות
4 כפות מלאות רסק
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות סילאן, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון,3 כפיות מלח, שליש כפית פלפל שחור.

רוזה (13:23 3.02.2016)

יצא ממש טעים, תודה על המתכון! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:55 3.02.2016)

תודה לך שחזרת לעדכן 😉

שיראל (14:20 21.01.2016)

היי אפשר להכין את זה בלי האורז רק בורגול דק?
אם כן מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 21.01.2016)

היי שיראל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אפשר לשים 2 כוסות בורגול וכוס וחצי מים ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים אבל עדיין התבשיל עסיסי ולא יבש לגמרי.

ריטה (14:11 17.01.2016)

ממש מוצלח, תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:19 17.01.2016)

תודה ריטה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא

אביאל (17:48 11.01.2016)

שלום אפרת
לגרד עגבניות? הגירוד יוצר לי מיץ פשוט ועגבניה מרותשת…

מתכונים ב-10 דקות (18:08 11.01.2016)

היי אביאל,
מומלץ לגרד על מגרדת גסה או שאפשר גם לקצוץ את העגבניה דק עם סכין.

שרון (13:33 8.01.2016)

הבורגול התבשל, אבל האורז עדיין קשה :-(. שמתי שיתבשל עוד קצת, מכוסה, עם האדים וזה. האם זה יעבוד? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:38 8.01.2016)

היי שרון,
אחרי 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה, האורז עדיין קשה?
אם כן, הוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, ערבבי מעט, כסי את הסיר ובשלי על אש נמוכה.
בהצלחה 😉

סבטה (08:18 31.01.2016)

שלום. אני תמיד שמה על כוס אורז שתי כוסות מים וזה יוצא מוכן אחרי 20 דקות ודבר מאוד חשוב לא לפתוח את המכסה במשך הזמן הזה.

שרון (20:02 7.01.2016)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון מגרה! מה אפשר במקום העגבניה, אם אין בנמצא? חן חן על המענה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:57 7.01.2016)

היי שרון,
אפשר לשים במקום העגבניה שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים ואם אין לך פשוט תכיני בלי.
סופ”ש נפלא 🙂

תמר (22:38 5.01.2016)

נשמע טעים ביותר מרכיבים טעימים ובריאים. תודה רבה, מקווה כבר מחר להכין. נ.ב. שאר המתכונים עומדים בתור. תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:56 5.01.2016)

מעולה 🙂

אפרת (18:46 5.01.2016)

נשמע מצוין. האם אפשר עם בורגול דק? קשה לי למצוא את העבה. ואם כן, באיזו כמות?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.01.2016)

היי אפרת,
לא ניסיתי להכין עם בורגול דק אבל אני מניחה שאפשר באותה כמות.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.