זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול עבה (יש להשרות במי ברז כ-5 דקות ולסנן)

כוס אורז לבן שטוף ומסונן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 עגבניה גדולה מגורדת

2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

2.5 מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום והעגבניה המגורדת ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את האורז, הבורגול, רסק עגבניות, פטרוזליה קצוצה ומתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.

-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את אש ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. מרימים את המכסה, מערבבים קלות ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב אדום במיונזסלט כרוב אדום במיונז
פאי שוקולד פאי שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (13:42 27.02.2020)

יצא מדהים תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 27.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
חנה ויינשטוק (19:57 11.12.2017)

הכנתי לשבת יצא מעולה!!
תודה רבה על האתר והמתכונים הנפלאים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 11.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה.

avatar
מיכל (15:27 3.09.2017)

היי
יצא טעים אבל משום מה נשרף לי קצת למטה
מה איך מונעים לפעם הבאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 3.09.2017)

היי מיכל,
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ולבשל על אש בינונית-נמוכה.

avatar
שרון (11:54 3.07.2017)

אפרת המקסימה אפשר לוותר על הסילאן (מטעמים דיאטטיים)ועל הכמון ואת האורז צריך להשאיר לייבוש כשעה לפני ההכנה כמו שמכינים אורז לבן רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 3.07.2017)

היי שרון,
לגבי הסילאן ממליצה לשים לפחות כפית אחת (זה רק 14 קלוריות). הכמון מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר.
לגבי ייבוש האורז במשך כשעה- מומלץ אבל לא חובה.
יום מקסים 🙂

avatar
חנה (22:44 9.10.2016)

הי אפרת,
יש לך אתר מדהים, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באורז מלא במקום באורז רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:26 10.10.2016)

היי חנה,
במקום כוס אורז לבן אפשר לשים 2/3 כוס אורז מלא (כמות המים אינה משתנה).
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
יסכה (11:34 29.09.2016)

היי
וואווו ושוב ווואווו כאחת שלא נכנסת למטבח ולא אוהבת לבשל ועושה את זה מאילוצים שאין ברירה ויש משפחה וחייבת אז אני רוצה להגיד לך תודה רבה על מתכון זה ועל עוד מתכונים שיוצאים מדהים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 29.09.2016)

תודה יסכה!
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
ענבל (21:05 23.09.2016)

הי,
הכנתי הערב ויצא ממש מוצלח!
תודה על אחלה מתכון.

ענבל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 24.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🙂

avatar
גלית (14:03 15.08.2016)

הי,

הכנתי את המתכון עם אורז מלא ויצא מדהים!!!!!!!
תודה רבה על אתר נפלא ושימושי כל כך

גלית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 15.08.2016)

תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מרילו (10:32 26.07.2016)

המתכון נראה אחלה לארוחת צהריים עם הילדים.
אני רוצה לנסות עם אורז מלא במקום לבן
נראה לך יעבוד טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 26.07.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים כמות קטנה יותר של אורז מלא כי הוא תופח במהלך הבישול יותר מהאורז הלבן הרגיל.
בסביבות 2/3 כוס אורז מלא. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך הבישול מתארך ל 40 דקות. בהצלחה 🙂

avatar
בר (14:24 3.04.2016)

היי קודם כל תודה על כל המתכונים כל מה שניסיתי יצא מוצלח.
אשמח לדעת אם אפשר לעשות רק עם אורז? ומה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 3.04.2016)

שמחה לשמוע בר 🙂
אפשר להכין רק עם אורז ולשים כוס וחצי אורז לבן. שאר הכמויות נשארות כמו שהן למעט המלח שיש לשים כפית אחת (במקום כפית וחצי).
שבוע נפלא

avatar
אלי (15:19 20.02.2016)

במידה ואין סילאן בהישג יד, במה ניתן להחליפו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 20.02.2016)

היי אלי,
אפשר להוסיף חצי כף דבש או סוכר.

avatar
רוזה (18:05 30.01.2016)

אם אני רוצה לבשל עבור שישה אנשים, מה הן הכמיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 30.01.2016)

היי רוזה,
ממליצה להכפיל כמויות:
2 כוסות בורגול
2 כוסות אורז
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 עגבניות מגורדות
4 כפות מלאות רסק
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות סילאן, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון,3 כפיות מלח, שליש כפית פלפל שחור.

avatar
רוזה (13:23 3.02.2016)

יצא ממש טעים, תודה על המתכון! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 3.02.2016)

תודה לך שחזרת לעדכן 😉

avatar
שיראל (14:20 21.01.2016)

היי אפשר להכין את זה בלי האורז רק בורגול דק?
אם כן מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 21.01.2016)

היי שיראל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אפשר לשים 2 כוסות בורגול וכוס וחצי מים ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים אבל עדיין התבשיל עסיסי ולא יבש לגמרי.

avatar
ריטה (14:11 17.01.2016)

ממש מוצלח, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 17.01.2016)

תודה ריטה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא

avatar
אביאל (17:48 11.01.2016)

שלום אפרת
לגרד עגבניות? הגירוד יוצר לי מיץ פשוט ועגבניה מרותשת…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 11.01.2016)

היי אביאל,
מומלץ לגרד על מגרדת גסה או שאפשר גם לקצוץ את העגבניה דק עם סכין.

avatar
שרון (13:33 8.01.2016)

הבורגול התבשל, אבל האורז עדיין קשה :-(. שמתי שיתבשל עוד קצת, מכוסה, עם האדים וזה. האם זה יעבוד? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 8.01.2016)

היי שרון,
אחרי 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה, האורז עדיין קשה?
אם כן, הוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, ערבבי מעט, כסי את הסיר ובשלי על אש נמוכה.
בהצלחה 😉

avatar
סבטה (08:18 31.01.2016)

שלום. אני תמיד שמה על כוס אורז שתי כוסות מים וזה יוצא מוכן אחרי 20 דקות ודבר מאוד חשוב לא לפתוח את המכסה במשך הזמן הזה.

avatar
שרון (20:02 7.01.2016)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון מגרה! מה אפשר במקום העגבניה, אם אין בנמצא? חן חן על המענה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 7.01.2016)

היי שרון,
אפשר לשים במקום העגבניה שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים ואם אין לך פשוט תכיני בלי.
סופ”ש נפלא 🙂

avatar
תמר (22:38 5.01.2016)

נשמע טעים ביותר מרכיבים טעימים ובריאים. תודה רבה, מקווה כבר מחר להכין. נ.ב. שאר המתכונים עומדים בתור. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:56 5.01.2016)

מעולה 🙂

avatar
אפרת (18:46 5.01.2016)

נשמע מצוין. האם אפשר עם בורגול דק? קשה לי למצוא את העבה. ואם כן, באיזו כמות?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.01.2016)

היי אפרת,
לא ניסיתי להכין עם בורגול דק אבל אני מניחה שאפשר באותה כמות.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות