שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

3 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה (450 גרם)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (כ-2 ס”מ)

3 כוסות (720 מ”ל) מים רותחים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, שעועית לבנה ותפוחי אדמה. מוזגים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-45 דקות, עד שהשעועית ותפוחי האדמה מתרככים.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס שיבולת שועל ובננהמאפינס שיבולת שועל ובננה
קציצות טונה וירקות קציצות טונה וירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יעל (04:26 22.10.2024)

היי,
יש לי 2 שאלות –
עד לאיזה גובה צריכים המים להגיע ביחס לירקות בתוך הסיר? והאם 45 דקות על אש בינונית-נמוכה זה לא יותר מדי? 30 דקות בערך לא מספיקים? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 22.10.2024)

זה תלוי בגודל הסיר אבל מספיק לשים 3 כוסות מים (720 מ”ל), לא משנה הגובה.
אם השעועית מתרככת אחרי 30 דקות אין בעיה.

avatar
יעל (08:12 23.10.2024)

היי,
מוסיפים את השעועית הלבנה ישר מההקפאה או שצריך לתת לזה להפשיר?
ולא כל כך הבנתי – כתוב על השעועית הלבנה הקפואה שהיא מבושלת, אז למה צריך לבשל אותה 30-45 דקות ולא רק כמה דקות? זה פעם ראשונה שאני מכינה את זה… תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 23.10.2024)

אין בעיה ישר מהקפאה.
שעועית לבנה משקית קפואה מבושלת באופן חלקי. עדיין היא קצת קשה ויש להמשיך לבשל אותה עד לריכוך מלא.

avatar
אפרת (21:21 19.09.2024)

יצא ממש ממש טעים! תודה ♡

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 19.09.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה על השיתוף!

avatar
שרי (12:47 15.04.2024)

רבות כאן אומרות שזה יצא מאוד דומה לשעועית של הצהרון. אז אני כאן רק כדי להגיד שהשעועית של הצהרון שאני מכירה ממש לא טעימה וזה תבשיל טעים ומנחם, בדיוק כמו ששעועית צריכה להיות. אז תודה רבה על המתכון, מאוד נהניתי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:44 15.04.2024)

תודה שרי❤️

avatar
מאיה (18:45 29.01.2024)

מעולה מעולה מעולה. מליון תודות!!! סופסוף הילד אוכל משהו אחר בערב חוץ מטוסט או פיצה. הוא אומר שזה בול כמו בצהרון. בפעם השנייה הכנתי בלי תפוחי אדמה לבקשתו. יאמי

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 29.01.2024)

נראה מעולה:)
שמחה לשמוע🙂
תודה לך שחזרת לשתף!

avatar
דנה (21:00 18.01.2024)

אם רוצה לעשות עם שעועית מש יבשה. מה עלי לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 18.01.2024)

היי דנה,
תשרי אותה קצת במים, לפחות כשעה ותבשלי כרגיל לפי המתכון.

avatar
אלעד (12:11 3.10.2023)

האם המתכון מתאים גם לגרגירי חומוס סנפרוסט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 3.10.2023)

היי
כן(:

avatar
פיש (18:26 2.10.2023)

תודה על המתכון. אם אני משתמש בשעועית יבשה שהושרתה במשך הלילה עם מעט סודה לשתיה, האם לבשל אותה כחצי שעה בסיר לחץ כדי שתתרכך לרמה של שעועית מוכנה ? ואז להכין לפי המתכון ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 3.10.2023)

היי
מומלץ לבשל לפני כן בישול לא מלא (כ25-30 דקות בסיר לחץ).

avatar
פיש (13:15 3.10.2023)

תודה רבה

avatar
הילי קשרי (20:07 16.05.2023)

וואו מעדן!!! אפילו הבנים שלי אכלו מזה (הם ממש בעייתיים באוכל, הם לא אוכלים כל דבר)
תודה!!!❤️

שעועית לבנה עם תפוחי אדמה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 16.05.2023)

שמחה כל כך לשמוע(:
תודה על השיתוף❤

avatar
ליטל (20:50 22.03.2023)

היי אפרת אם אני מכינה ללא תפוחי אדמה ומשתמשת בשעועית מקופסת שימורים איך להכין ?
והאם מספיקה קופסאות אחת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 22.03.2023)

היי,
לאחר טיגון הבצל תוסיפי את כל המרכיבים (את כמות המים תפחיתי לחצי כוס ותוסיפי לפי הצורך).
ערבבי הכל ובשלי כ-10 דקות על אש נמוכה.
לכמות במתכון שימי 2 קופסאות שימורים.

avatar
אהובה (10:03 26.12.2022)

האם אפשר להוסיף איטריות דקיקות ואם כן באיזה שלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 26.12.2022)

היות ויש כאן תפוחי אדמה אטריות קצת פחות מתאימות, אבל אפשר להוסיף כ-6-10 דקות לפני סיום הבישול.

avatar
רחלי (11:57 22.09.2022)

האם ניתן להוסיף בסוף הבישול רצועות של פסטרמה הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 22.09.2022)

אפשר אם אוהבים(:

avatar
רחלי (11:35 22.09.2022)

היי
אפשר ללא תפו”א?
ואם כן, איך משתנה המתכון?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 22.09.2022)

היי,
אפשר לוותר על תפו”א ואז המנה תהיה פחות עשירה. תפחיתי את כמות המלח ל3/4 כפית או לפי הטעם.

avatar
ציפורה (12:32 12.01.2023)

במקום תפו”א אפשר להוסיף (בעשר הדקות האחרונות) כחצי כוס בורגול ואז זו מנה צמחונית מצויינת.
צריך לבדוק נוזלים ולהוסיף כי הבורגול סופח הרבה.

avatar
אפרת (12:15 11.07.2022)

יצעה ממש טוב מתקון מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 11.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
תמר (18:44 28.06.2022)

היי אפרת
יש לי שעועית לבנה שהשריתי המון שעות והיא גם הנביטה, עדיין צריך לבשל 3 שעות לפני התבשיל?
וגם התלבטתי בין המתכון הזה לבין המתכון “שעועית לבנה ברוטב עגבניות” בטוחה ששניהם טעימים אבל עדיין מה יותר? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 28.06.2022)

היי,
שעועית שהושרתה לזמן ארוך והונבטה לא צריכה הרבה זמן בישול. תוסיפי אותה ללא בישול מקדים.
המתכון השני לשעועית עשיר יותר לטעמי, למרות ששני המתכונים טובים(:

avatar
תמר (20:02 28.06.2022)

אויי חבל, כבר התחלתי לבשל אותה, את חושבת שזה הורס את הערכים של ההנבטה בגלל זה?
בכלל, אם אחרי ההנבטה הקפאתי אותה היא עדיין שווה? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 28.06.2022)

אני לא מבינה גדולה בהנבטת קטניות, אבל ככל הידוע לי תמיד הערך התזונתי גבוה יותר ללא בישול.
מניחה שעל אף ההקפאה והבישול הערך התזונתי יישמר חלקית.

avatar
אביגיל (20:54 19.06.2022)

כמה זמן צריך לבשל שעועית יבשה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 19.06.2022)

היי,
יש להשרות את השעועית לפחות 8 שעות לפני הבישול (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי (זה יכול לקחת כ-3 שעות).
לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל.

avatar
נעמי ק (10:02 2.09.2021)

בישלתי שעועית לבנה (לאחר השריה של יום שלם), סיננתי ושמרתי במקרר.
1.כמה זמן אפשר להשאיר במקרר?
2. האם מתאים למתכון הזה? יש לי גם תפו”א מבושל במקרר – האם פשוט להרתיח תיבול/רוטב ולבשל כמה דק עם הכל?
תודה ענקית!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 2.09.2021)

היי נעמי,
1. מומלץ לשמור עד 4-5 ימים.
2. כן, אפשר להשתמש בשעועית ותפו”א מבושלים ולבשל ברוטב.
בהצלחה!

avatar
ציפי (10:36 17.08.2021)

השתמשתי בשעועית יבשה בישלתי אותה קודם כמו שכתבת , הבעיה שכנראה יותר מדי , היא כבר עכשיו רכה , מה לעשות אני באמצע להכין צהרים .. ? להוסיף אותה רק בסוף הבישול של הרוטב ? ואם כן אז להוריד מכמות המים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 17.08.2021)

היי ציפי,
אם השעועית כבר ממש רכה ומוכנה לאכילה תוסיפי אותה לקראת סוף הבישול של תפוחי האדמה (אחרי בערך 30-35 דקות).

avatar
ציפי (11:12 17.08.2021)

תודה על התגובה המהירה!!
להוריד בכמות המים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 17.08.2021)

תתחילי ב-2 כוסות מים, ובמידת הצורך תוסיפי עוד בהמשך הבישול.

avatar
ציפי (11:40 17.08.2021)

אין עליך!!!
תודה על התגובות המהירות!!
הולכת להכין .. נעדכן …

avatar
שיר (20:14 19.07.2021)

היי אפרת, יש לי סיר לחץ אבל אף פעם לא השתמשתי בו..אני רוצה להשתמש כדי חבשח את השעועית כי אני אעשה שעועית יבשה. את יכולה להסביר לי איך משתמשים? לא השתמשתי עד עכשיו כי אני מפחדת שזה יתפוצץ עלי🤦‍♀️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 19.07.2021)

היי שיר,
כך תוכלי להשתמש בסיר לחץ:
את הבישול מתחילים על להבה גבוהה ללא מכסה. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה נועלים את המכסה של הסיר- מסובבים את המכסה סיבוב קטן שמאלה וסוגרים באמצעות סוגר הבטיחות.
ממשיכים בבישול וכשנוצר לחץ בסיר ונפלטים אדים דרך הווסת- מנמיכים את עוצמת הלהבה. אם רוצים להוסיף תבלינים או לבדוק האם התבשיל מוכן, חשוב לעשות זאת רק לאחר שמשחררים את הלחץ. כדי לשחרר את הלחץ, יש לכבות את האש ולהמתין כרבע שעה (בחלק מהסירים קיים גם כפתור לשחרור אדים).
בכל פעם שפותחים את הסיר, חשוב להרחיק את הפנים ואת הידיים כדי להימנע מכוויות. יש להשגיח על סיר הלחץ לאורך כל זמן הבישול.

avatar
‪Riki (02:39 30.06.2021)

שלום. האם אפשר לוותר על השום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:41 30.06.2021)

אם לא אוהבים אפשר(:

avatar
איילת (17:13 3.02.2021)

הכנתי כבר פעמיים יצא כל כך טעים תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 3.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת

avatar
טובית (21:43 26.01.2021)

אפרת יקרה, אין על המתכונים שלך … כל כך פשוטים, מוסברים היטב והכי חשוב: טעימים!!!
לגבי השעועית- האם אפשר להשתמש בשעועית לבנה יבשה? ולא קפואה? אם כן- מה צריך לעשות? להשרות? לבשל לפני?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 26.01.2021)

היי,
יש להשרות את השעועית לפחות 8 שעות לפני הבישול (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי (זה יכול לקחת כ-3 שעות).
לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

avatar
טובית (21:55 26.01.2021)

תודה רבה על התשובה המהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:27 27.01.2021)

בשמחה❤️

avatar
שוש נבו (14:32 24.01.2021)

אפרת סיאצ’י אוהבת את המתכונים שלך. הם ברורים, קלים להכנה ומאוד טעימים. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 24.01.2021)

תודה רבה לך, שמחה שאת אוהבת ונהנית ❤️

avatar
לאה (10:12 24.01.2021)

הכנתי עכשיו. יצא מעולה!! הריח בבית פשוט מדהים! קל הכנה ומגרה מאד. תודה על המתכון הנפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 24.01.2021)

שמחה לשמוע לאה,תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב

avatar
לאה ואקנין (22:43 23.01.2021)

המתכונים שלך מעולים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:45 24.01.2021)

❤️

avatar
עמוס (15:01 23.01.2021)

תודה אפרת. הכנתי ויצא טעים מאד כרגיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 23.01.2021)

בשמחה❤️

avatar
ציפי (12:31 21.01.2021)

אני מעדיפה להוסיף לתפ”א קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות, כך לקצר את הבישול ואין צורך להוסיף רסק עגבניות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 21.01.2021)

נשמע מצויין 😀

avatar
אסנת (10:34 21.01.2021)

אפשר להוסיף קצת גריסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 21.01.2021)

בהחלט אפשר.😍

avatar
ציפי (10:19 22.01.2021)

גם בורגול זה טוב, זה יותר בריא מתפ”א ויוצר חלבון מלא.

avatar
נורה ומרים (14:27 11.01.2021)

זה פשוט מעלףףףףףףףף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.01.2021)

שמחה שאהבתן ❤️

avatar
רונית (20:10 26.10.2020)

היי אפרת,אפשר לותר על בצל? ( פחות אוהבים פה) רק לטגן שום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 26.10.2020)

כן אפשר.

avatar
ניצן (20:54 12.10.2020)

אפרת יקרה, יצא מעולה! תודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:14 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ניצן

avatar
אנו (18:47 12.10.2020)

השעועית, שעועית יבשה אותה הישרתי מבעוד מועד.

לא מתכוונת להשתמש בכל הכמות.

עדיף להרתיח רק מה שאני אמורה להשתמש והשאר להקפיא?-

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:45 13.10.2020)

זה לא משנה, אפשר להקפיא את השעועית לאחר השרייה ואפשר להקפיא לאחר בישול.
לגבי המתכון, מומלץ לבשל את השעועית בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ורק אז להשתמש בה למתכון.

avatar
אנו (18:37 12.10.2020)

לשני אנשים.
2 כוסות שעועית וללא תפוחי אדמה, כמה מים להוסיף?-

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 13.10.2020)

2 כוסות מים.

avatar
L.M (02:29 22.09.2020)

1.באיזה סיר כדאי להשתמש
2. אפשר להשתמש בשעועית מפחית שימורים במקום בשקית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 22.09.2020)

1. סיר בינוני, רצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
2. אפשר ואז כדאי להוסיף את השעועית לתבשיל בסוף הבישול (כי היא כבר רכה), לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.

avatar
ענת (17:28 30.07.2020)

יצא מעולה! הגשתי עם פתיתים בתוספת ברוקולי (מתכון שלך) בתוספת בצל ירוק וגבינת פטה מלמעלה. טעים ממש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 30.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

avatar
namaa4 (04:11 29.06.2020)

עוד מתכון שיצא לי טעים. תודה רבה. גם פה התחלתי משעועית שהושרתה בלילה ובישלתי אותה קודם במים ואז המשכתי עם המתכון. יצא טעים ממש. ואני ׳מאותגרת מטבח׳ והאתר שלך עוזר לי כל הזמן. שום דבר לא לוקח לי עשר דק (מאותגרת כבר אמרתי) אבל העיקר שבסוף מצליח לי 🙂 אז שוב תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 29.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שי עמיר (09:37 3.04.2020)

היי
האם אפשר להשתמש בעגניות מרוסקות במקום ברסק עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 3.04.2020)

יותר טעים עם רסק גם מבחינת טעם וגם כי הוא מסמיך את הרוטב אבל אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות במקום.

avatar
אורנה (16:07 22.05.2020)

הרגע מתבשל על האש,
נראה כל כך טעים – יאמי
מתכון כל כך קל ופשוט,בריא ובטח גם טעים
תודה רבה לך אהובה
אורנה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 22.05.2020)

❤️

avatar
אליסה עזרא (10:15 12.07.2022)

אני עושה עם עגבניות מרוסקות דק בתוספת של כמה כפות רסק תלוי בכמות . יוצא מעלף .
אבל קחי בחשבון שלעגבניות יש חמיצות אז אפשר להוסיף מעט סוכר או סילאן טבעי לאזן את זה.
ויוצא פצצה .

avatar
אנו (18:24 15.03.2020)

כמה זמן להרתיח את השעועית?
וכמה זמן על אש נמוכה אחר רתיחה?
בסיר סגור הרמטי?
ניתן לפתוח מיידי פעם להסיר את הלבן?

תודה מראש,

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 16.03.2020)

אם זו שעועית משקית קפואה מספיק להביא את המים לרתיחה. ברגע שהם מבעבים יש להנמיך ולבשל 45 דקות בסיר סגור.
אפשר לפתוח מידי פעם.

avatar
אסתר (22:02 10.05.2020)

השעועית לא התרככה ליייי
מדוע?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 11.05.2020)

זאת שעועית משקית קפואה או יבשה?

avatar
אהובה (22:06 4.01.2020)

שבוע טוב

האם אפשר להשתמש בשעועית ברוטב עגבניות מקופסאת שימורים ולוותר על העגבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 5.01.2020)

היי אהובה,
לרוטב שבקופסה לפעמים יכול להיות טעם לוואי. בכל מקרה כדאי להוסיף את השעועית לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.
תכיני את הרוטב לפי המתכון ובסוף תחליטי אם להוסיף את השעועית עם הרוטב או בלי הרוטב (מקסימום יהיה קצת יותר רוטב, זה בסדר).
שבוע נפלא 🙂

avatar
עינת (16:26 12.11.2019)

היי אפרת

אני משתמשת בשעועית לבנה מקופסת שימורים מזכוכית (בלי הרוטב)
גם אפשרי?

תודה עינת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 12.11.2019)

אם זאת שעועית לבנה מבושלת רכה אז כדאי להוסיף אותה לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.

avatar
הילה (09:22 7.11.2019)

הי אפרת,
איך אפשר להכין עם שעועית יבשה כשאין סיר לחץ..?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 7.11.2019)

היי הילה,
יש להשרות את השעועית לפחות 8 שעות לפני הבישול (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי (זה יכול לקחת כ-3 שעות).
לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

avatar
שישי (19:32 9.09.2019)

הי אפרת,
הכנתי חומוס ושעועית לבנה עם הרוטב הזה, בלי תפוחי אדמה,
השריתי אותם יממה, כבר שעה וחצי על האש מתבשל ולא מתרכך, כמה זמן זה ייקח לדעתך?
זה יתרכך מתישהו?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 9.09.2019)

היי,
לשעועית יבשה לוקח הרבה זמן להתרכך אלא אם כן יש לך סיר לחץ.
זה יכול לקחת עוד שעה וחצי. חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר.

avatar
אורי (11:02 9.09.2019)

היי אפרת

ברצוני להכין מרק שעועית, האם ניתן להשתמש במתכון זה ורק להוסיף עוד מים?

אורי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 9.09.2019)

כן אפשר.
אגב, יש מתכון למרק שעועית לבנה.

avatar
רעיה (12:11 5.09.2019)

מה עושים כשהילדים לא מוכנים לטעות כלום אם הם רואים את הבצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 5.09.2019)

מכינים בלי הבצל או מגרדים את הבצל בפומפיה דקה 🙂

avatar
יעל (19:53 24.08.2019)

מאוד טעים!המון תודה על עוד מתכון מוצלח…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 24.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
בתיה (09:26 28.05.2019)

המתכון נהדר. יצא לנו טעים מאוד. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 28.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

avatar
שרית (11:59 25.02.2019)

הי אפרת, יש לי שעועית אדומה של סנפרוסט ולא לבנה. האם זה מתאים למתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 25.02.2019)

כן אפשר.

avatar
מור (23:15 17.01.2019)

יצא מעולה!
הבת שלי שטוענת שבצהרון האוכל טעים יותר
אמרה שזה בדיוקקק כמו בצהרון וזללה
אפילו בעלי שהפסיק לאכול אורז ושעועית אמר תביאי צלחת בשבילי זה נראה טטוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 17.01.2019)

איזו חמודה 😊 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
zahava (17:44 10.12.2018)

כיצד לבשל אם משתמשים בשעועית לבנה לא מבושלת או לחילופין בשימורי שעועית במיץ עגבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 10.12.2018)

היי,
אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
אם את משתמשת בשעועית מקופסת שימורים אז לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

avatar
ציפי (10:52 7.12.2018)

היי אפרת אפשר להוסיף עוף לתבשיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 7.12.2018)

כן.

avatar
יעל (18:43 19.10.2018)

וואי יצא מעולה והיה כל כך קל. באמת פחות מעשר דקות. הכנתי עם שעועית קפואה באמת, שקית שלמה אז הכנתי כמות כפולה. ללקק את האבעות! תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 20.10.2018)

נראה מעולה!!
תודה יעל 🌺

avatar
נירית (20:56 17.10.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים ? (ברסק עגבניות)
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 17.10.2018)

הכוונה לשעועית ברוטב עגבניות בשימורים כן? אפשר. לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

avatar
לילו (17:03 14.10.2018)

תודה רבה על מתכונים נהדרים
כתבת שאפשר להשתמש ב שפונדרה עם העצם וכן שצריך לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס״מ
גם את השפונדרה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 14.10.2018)

אם יש לך אפשרות לחתוך אותו אז כן. אם לא, אפשר לבשל שלם.

avatar
עינת (14:05 16.09.2018)

היי אפרת
האם עגבניות יכולות להתאים במקום רסק עגבניות אם כן כמה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 16.09.2018)

היי עינת,
אם את כבר מבשלת אני ממליצה שתבשלי כמות גדולה ותקפיאי כי לוקח המון זמן לבשל. זה יכול לקחת כ-3 שעות, תלוי בסוג השעועית ובטריות שלה.
הרסק מסמיך את הרוטב אבל אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות במקום (אפשר טריות).

avatar
עינת (14:04 16.09.2018)

היי אפרת
אני מתכונת להכין את המתכון הזה

העיניין הוא שאני רוצה להכין משעועית יבשה לבשל בעצמי .

בלי סיר לחץ כמה זמן בערך יקח רק להכין את השעועית ?
ואם מכינה רק לאדם אחד

באיזו כמויות להשתמש ממה שנרשם במתכון?
בתודה .

avatar
שרון (21:01 19.08.2018)

אפרתי
הייתי רוצה להוסיף לזה קציצות עוף ביחד.
האם זה אפשרי?
אם כן באיזה שלב? והאם חובה גם לטגן אותם לפני?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 20.08.2018)

היי שרון,
אפשר להוסיף את הקציצות בהתחלה. אם הקציצות יציבות אין צורך לטגן אותן לפני אבל אם הן מתפרקות, כדאי לטגן כדי שיהיו יציבות ורק אז להוסיף אותן. אם את מטגנת אותן אפשר להוסיף אותן 20-25 דקות לקראת סוף הבישול.
יום מקסים 🙂

avatar
ליה (12:39 19.07.2018)

היי אפרת, האם מתכון זה ללא גלוטן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 19.07.2018)

כן.

avatar
מימי (23:28 15.07.2018)

מספיק רק 10 דקות לבשל את השעועית במידה ואני קונה שעועית ארוזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 16.07.2018)

היי מימי,
אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

avatar
שני (15:08 14.07.2018)

היי, הכנתי אתמול ויצא מעולה! אחרי לילה במקרר היה היום אפילו יותר טעים! תודה על המתכון!:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 14.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🌷

avatar
אוריה (14:16 6.07.2018)

היי אפרת! אין לי כרגע תפו”א, אני יכולה לשים במקום בטטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 6.07.2018)

כן אפשר.

avatar
ליטל ר (15:26 27.06.2018)

יצא מעולה כרגיל!! הסיר נטרף באותו היום.. הוספתי צרור פטרוזיליה קצוצה לפני הבישול
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 27.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון והתמונה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:59 22.06.2018)

כן אפשר.
יש לבשל אותה כ-10 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן, להמשיך כרגיל לפי המתכון.

avatar
עופר (18:16 19.06.2018)

ראיתי שבסופר יש שני סוגי שעועית קפואה:
אחת של שופרסל שפשוט כתוב עליה שעועית לבנה קפואה
השנייה של סנפרוסט שעליה כתוב שעועית לבנה מבושלת מוקפאת
איזה מהם צריך? יש הבדל בכלל? תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 19.06.2018)

צריך שיהיה רשום שהשעועית מבושלת.

avatar
רון (18:10 19.06.2018)

כמה שאלות:
האם במקום שום כתוש טרי אפשר להשתמש בשום כתוש מצנצנת?
האם צריך להפשיר את השעועית הלבנה או פשוט להוציא מהפריזר וישר לסיר?
איזה סיר צריך? בינוני כמו שהשתמשתי בו ל”אורז עדשים פטריות וגזר” או גדול כמו שהשתמשתי ל “עוף עם ערמונים”?
כתבת שזאת תוספת טעימה על אורז לבן – האם שמים את זה מעל האורז או מערבבים איתו? מתי מוסיפים לאורז, ממש לפני האוכל?
אשמח לקישור למתכון שלך לאיך לבשל אורז (אין לי מושג)?
האם אפשר לשמור את התבשיל במקרר? אם כן כמ זמן?
האם לפני האוכל אפשר לחמ במיקרו?
המון תודה!
אגב העוף עם הערמונים יצא מעדן!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 19.06.2018)

1. כן
2. אין צורך להפשיר
3. סיר בינוני
4. מעל האורז. מוסיפים בצלחת.
5. מתכון לאורז לבן
6. אפשר לשמור במקרר כ-4 ימים.
7. אפשר לחמם במיקרו.

avatar
שלומית (15:21 19.06.2018)

אם אני רוצה להוסיף בשר,איזה בשר להוסיף ומתי להוסיף
2.יש לי שעועית יבשה אז קודם לבשל אותה בסיר לחץ?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 19.06.2018)

היי שלומית,
את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס’ 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים: יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל”סגור” את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן לשפוך על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו לתבשיל לאחר טיגון הבצל ומכינים כרגיל לפי המתכון.
כדי שיהיה יותר טעם לתבשיל – במקום 3 כוסות מים את יכולה להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר.
אם יש לך שעועית לבנה יבשה אז יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

לקריאת כל התגובות