שום דבר לא נמצא
אינסטגרם מתכונים ב-10 דקות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

3 שיני שום כתושות

3 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה (450 גרם)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, שעועית לבנה ותפוחי אדמה. מוזגים מים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-45 דקות, עד שהשעועית ותפוחי האדמה מתרככים.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס שיבולת שועל ובננה
קציצות טונה וירקות
רוצה לקבל מתכונים למייל?
Translate

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
רונית (20:10 26.10.2020)

היי אפרת,אפשר לותר על בצל? ( פחות אוהבים פה) רק לטגן שום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 26.10.2020)

כן אפשר.

Avatar
ניצן (20:54 12.10.2020)

אפרת יקרה, יצא מעולה! תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:14 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ניצן

Avatar
אנו (18:47 12.10.2020)

השעועית, שעועית יבשה אותה הישרתי מבעוד מועד.

לא מתכוונת להשתמש בכל הכמות.

עדיף להרתיח רק מה שאני אמורה להשתמש והשאר להקפיא?-

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:45 13.10.2020)

זה לא משנה, אפשר להקפיא את השעועית לאחר השרייה ואפשר להקפיא לאחר בישול.
לגבי המתכון, מומלץ לבשל את השעועית בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ורק אז להשתמש בה למתכון.

Avatar
אנו (18:37 12.10.2020)

לשני אנשים.
2 כוסות שעועית וללא תפוחי אדמה, כמה מים להוסיף?-

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 13.10.2020)

2 כוסות מים.

Avatar
L.M (02:29 22.09.2020)

1.באיזה סיר כדאי להשתמש
2. אפשר להשתמש בשעועית מפחית שימורים במקום בשקית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 22.09.2020)

1. סיר בינוני, רצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
2. אפשר ואז כדאי להוסיף את השעועית לתבשיל בסוף הבישול (כי היא כבר רכה), לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.

Avatar
ענת (17:28 30.07.2020)

יצא מעולה! הגשתי עם פתיתים בתוספת ברוקולי (מתכון שלך) בתוספת בצל ירוק וגבינת פטה מלמעלה. טעים ממש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 30.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

Avatar
namaa4 (04:11 29.06.2020)

עוד מתכון שיצא לי טעים. תודה רבה. גם פה התחלתי משעועית שהושרתה בלילה ובישלתי אותה קודם במים ואז המשכתי עם המתכון. יצא טעים ממש. ואני ׳מאותגרת מטבח׳ והאתר שלך עוזר לי כל הזמן. שום דבר לא לוקח לי עשר דק (מאותגרת כבר אמרתי) אבל העיקר שבסוף מצליח לי 🙂 אז שוב תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 29.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
שי עמיר (09:37 3.04.2020)

היי
האם אפשר להשתמש בעגניות מרוסקות במקום ברסק עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 3.04.2020)

יותר טעים עם רסק גם מבחינת טעם וגם כי הוא מסמיך את הרוטב אבל אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות במקום.

Avatar
אורנה (16:07 22.05.2020)

הרגע מתבשל על האש,
נראה כל כך טעים – יאמי
מתכון כל כך קל ופשוט,בריא ובטח גם טעים
תודה רבה לך אהובה
אורנה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 22.05.2020)

❤️

Avatar
אנו (18:24 15.03.2020)

כמה זמן להרתיח את השעועית?
וכמה זמן על אש נמוכה אחר רתיחה?
בסיר סגור הרמטי?
ניתן לפתוח מיידי פעם להסיר את הלבן?

תודה מראש,

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 16.03.2020)

אם זו שעועית משקית קפואה מספיק להביא את המים לרתיחה. ברגע שהם מבעבים יש להנמיך ולבשל 45 דקות בסיר סגור.
אפשר לפתוח מידי פעם.

Avatar
אסתר (22:02 10.05.2020)

השעועית לא התרככה ליייי
מדוע?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 11.05.2020)

זאת שעועית משקית קפואה או יבשה?

Avatar
אהובה (22:06 4.01.2020)

שבוע טוב

האם אפשר להשתמש בשעועית ברוטב עגבניות מקופסאת שימורים ולוותר על העגבניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 5.01.2020)

היי אהובה,
לרוטב שבקופסה לפעמים יכול להיות טעם לוואי. בכל מקרה כדאי להוסיף את השעועית לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.
תכיני את הרוטב לפי המתכון ובסוף תחליטי אם להוסיף את השעועית עם הרוטב או בלי הרוטב (מקסימום יהיה קצת יותר רוטב, זה בסדר).
שבוע נפלא 🙂

Avatar
עינת (16:26 12.11.2019)

היי אפרת

אני משתמשת בשעועית לבנה מקופסת שימורים מזכוכית (בלי הרוטב)
גם אפשרי?

תודה עינת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 12.11.2019)

אם זאת שעועית לבנה מבושלת רכה אז כדאי להוסיף אותה לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד כמה דקות.

Avatar
הילה (09:22 7.11.2019)

הי אפרת,
איך אפשר להכין עם שעועית יבשה כשאין סיר לחץ..?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 7.11.2019)

היי הילה,
יש להשרות את השעועית לפחות 8 שעות לפני הבישול (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר עם מים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי (זה יכול לקחת כ-3 שעות).
לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

Avatar
שישי (19:32 9.09.2019)

הי אפרת,
הכנתי חומוס ושעועית לבנה עם הרוטב הזה, בלי תפוחי אדמה,
השריתי אותם יממה, כבר שעה וחצי על האש מתבשל ולא מתרכך, כמה זמן זה ייקח לדעתך?
זה יתרכך מתישהו?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 9.09.2019)

היי,
לשעועית יבשה לוקח הרבה זמן להתרכך אלא אם כן יש לך סיר לחץ.
זה יכול לקחת עוד שעה וחצי. חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר.

Avatar
אורי (11:02 9.09.2019)

היי אפרת

ברצוני להכין מרק שעועית, האם ניתן להשתמש במתכון זה ורק להוסיף עוד מים?

אורי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 9.09.2019)

כן אפשר.
אגב, יש מתכון למרק שעועית לבנה.

Avatar
רעיה (12:11 5.09.2019)

מה עושים כשהילדים לא מוכנים לטעות כלום אם הם רואים את הבצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 5.09.2019)

מכינים בלי הבצל או מגרדים את הבצל בפומפיה דקה 🙂

Avatar
יעל (19:53 24.08.2019)

מאוד טעים!המון תודה על עוד מתכון מוצלח…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 24.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
בתיה (09:26 28.05.2019)

המתכון נהדר. יצא לנו טעים מאוד. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 28.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

Avatar
שרית (11:59 25.02.2019)

הי אפרת, יש לי שעועית אדומה של סנפרוסט ולא לבנה. האם זה מתאים למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 25.02.2019)

כן אפשר.

Avatar
מור (23:15 17.01.2019)

יצא מעולה!
הבת שלי שטוענת שבצהרון האוכל טעים יותר
אמרה שזה בדיוקקק כמו בצהרון וזללה
אפילו בעלי שהפסיק לאכול אורז ושעועית אמר תביאי צלחת בשבילי זה נראה טטוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 17.01.2019)

איזו חמודה 😊 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
zahava (17:44 10.12.2018)

כיצד לבשל אם משתמשים בשעועית לבנה לא מבושלת או לחילופין בשימורי שעועית במיץ עגבניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 10.12.2018)

היי,
אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
אם את משתמשת בשעועית מקופסת שימורים אז לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

Avatar
ציפי (10:52 7.12.2018)

היי אפרת אפשר להוסיף עוף לתבשיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 7.12.2018)

כן.

Avatar
יעל (18:43 19.10.2018)

וואי יצא מעולה והיה כל כך קל. באמת פחות מעשר דקות. הכנתי עם שעועית קפואה באמת, שקית שלמה אז הכנתי כמות כפולה. ללקק את האבעות! תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 20.10.2018)

נראה מעולה!!
תודה יעל 🌺

Avatar
נירית (20:56 17.10.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים ? (ברסק עגבניות)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 17.10.2018)

הכוונה לשעועית ברוטב עגבניות בשימורים כן? אפשר. לרוטב העגבניות שבקופסה עלול להיות קצת טעם לוואי לכן כדאי לשפוך את השעועית למסננת ולשטוף מהרוטב. להכין את המתכון לפי מה שרשום רק בלי השעועית. את השעועית להוסיף לתבשיל בסוף הבישול, לאחר שתפוחי האדמה התרככו ולבשל עוד 2-3 דקות.

Avatar
לילו (17:03 14.10.2018)

תודה רבה על מתכונים נהדרים
כתבת שאפשר להשתמש ב שפונדרה עם העצם וכן שצריך לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס״מ
גם את השפונדרה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 14.10.2018)

אם יש לך אפשרות לחתוך אותו אז כן. אם לא, אפשר לבשל שלם.

Avatar
עינת (14:05 16.09.2018)

היי אפרת
האם עגבניות יכולות להתאים במקום רסק עגבניות אם כן כמה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:45 16.09.2018)

היי עינת,
אם את כבר מבשלת אני ממליצה שתבשלי כמות גדולה ותקפיאי כי לוקח המון זמן לבשל. זה יכול לקחת כ-3 שעות, תלוי בסוג השעועית ובטריות שלה.
הרסק מסמיך את הרוטב אבל אני מניחה שאפשר לשים חצי כוס עגבניות מרוסקות במקום (אפשר טריות).

Avatar
עינת (14:04 16.09.2018)

היי אפרת
אני מתכונת להכין את המתכון הזה

העיניין הוא שאני רוצה להכין משעועית יבשה לבשל בעצמי .

בלי סיר לחץ כמה זמן בערך יקח רק להכין את השעועית ?
ואם מכינה רק לאדם אחד

באיזו כמויות להשתמש ממה שנרשם במתכון?
בתודה .

Avatar
שרון (21:01 19.08.2018)

אפרתי
הייתי רוצה להוסיף לזה קציצות עוף ביחד.
האם זה אפשרי?
אם כן באיזה שלב? והאם חובה גם לטגן אותם לפני?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 20.08.2018)

היי שרון,
אפשר להוסיף את הקציצות בהתחלה. אם הקציצות יציבות אין צורך לטגן אותן לפני אבל אם הן מתפרקות, כדאי לטגן כדי שיהיו יציבות ורק אז להוסיף אותן. אם את מטגנת אותן אפשר להוסיף אותן 20-25 דקות לקראת סוף הבישול.
יום מקסים 🙂

Avatar
ליה (12:39 19.07.2018)

היי אפרת, האם מתכון זה ללא גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 19.07.2018)

כן.

Avatar
מימי (23:28 15.07.2018)

מספיק רק 10 דקות לבשל את השעועית במידה ואני קונה שעועית ארוזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 16.07.2018)

היי מימי,
אם את משתמשת בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

Avatar
שני (15:08 14.07.2018)

היי, הכנתי אתמול ויצא מעולה! אחרי לילה במקרר היה היום אפילו יותר טעים! תודה על המתכון!:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 14.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🌷

Avatar
אוריה (14:16 6.07.2018)

היי אפרת! אין לי כרגע תפו"א, אני יכולה לשים במקום בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 6.07.2018)

כן אפשר.

Avatar
ליטל ר (15:26 27.06.2018)

יצא מעולה כרגיל!! הסיר נטרף באותו היום.. הוספתי צרור פטרוזיליה קצוצה לפני הבישול
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 27.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון והתמונה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:59 22.06.2018)

כן אפשר.
יש לבשל אותה כ-10 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן, להמשיך כרגיל לפי המתכון.

Avatar
עופר (18:16 19.06.2018)

ראיתי שבסופר יש שני סוגי שעועית קפואה:
אחת של שופרסל שפשוט כתוב עליה שעועית לבנה קפואה
השנייה של סנפרוסט שעליה כתוב שעועית לבנה מבושלת מוקפאת
איזה מהם צריך? יש הבדל בכלל? תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 19.06.2018)

צריך שיהיה רשום שהשעועית מבושלת.

Avatar
רון (18:10 19.06.2018)

כמה שאלות:
האם במקום שום כתוש טרי אפשר להשתמש בשום כתוש מצנצנת?
האם צריך להפשיר את השעועית הלבנה או פשוט להוציא מהפריזר וישר לסיר?
איזה סיר צריך? בינוני כמו שהשתמשתי בו ל"אורז עדשים פטריות וגזר" או גדול כמו שהשתמשתי ל "עוף עם ערמונים"?
כתבת שזאת תוספת טעימה על אורז לבן – האם שמים את זה מעל האורז או מערבבים איתו? מתי מוסיפים לאורז, ממש לפני האוכל?
אשמח לקישור למתכון שלך לאיך לבשל אורז (אין לי מושג)?
האם אפשר לשמור את התבשיל במקרר? אם כן כמ זמן?
האם לפני האוכל אפשר לחמ במיקרו?
המון תודה!
אגב העוף עם הערמונים יצא מעדן!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 19.06.2018)

1. כן
2. אין צורך להפשיר
3. סיר בינוני
4. מעל האורז. מוסיפים בצלחת.
5. מתכון לאורז לבן
6. אפשר לשמור במקרר כ-4 ימים.
7. אפשר לחמם במיקרו.

Avatar
שלומית (15:21 19.06.2018)

אם אני רוצה להוסיף בשר,איזה בשר להוסיף ומתי להוסיף
2.יש לי שעועית יבשה אז קודם לבשל אותה בסיר לחץ?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 19.06.2018)

היי שלומית,
את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס' 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים: יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל"סגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן לשפוך על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו לתבשיל לאחר טיגון הבצל ומכינים כרגיל לפי המתכון.
כדי שיהיה יותר טעם לתבשיל – במקום 3 כוסות מים את יכולה להשתמש במים שבישלת בהם את הבשר.
אם יש לך שעועית לבנה יבשה אז יש להשרות אותה כמה שעות (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה בסיר לחץ עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל. 3 כוסות שעועית את מודדת לאחר הבישול. את השאריות ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.