זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
עגבניה בינונית מגורדת (בלי הקליפה)
2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה
כוס ושליש מים רותחים
כפית גדושה רסק עגבניות
100 גרם עלי תרד שטופים קצוצים
תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום והעגבניה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומתבלים ברסק עגבניות, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-35 דקות, עד שהשעועית נעשית רכה.
-מוסיפים לסיר את עלי התרד, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
הי אפרת, האם אפשר במקום העגבניה, עגבניות מרוסקות מפחית שימורים, ואם כן מה הכמות שצריך לשים? תודה!
היי,
אפשר לשים 3-4 כפות עגבניות מרוסקות משימורים.
אפשר בלי תרד?
מתאים עם סלרי/פטרוזילה/ כוסברה?
היי שרה,
אפשר לוותר על התרד ולשים מעט פטרוזיליה/כוסברה לפי הטעם(:
ממש טעים! הוספתי רק כוס אחת של מים כדי שלא יהיה דליל מדי.
תודה אפרת!
מעולה 🙂
תודה אורה
היי, אני מעוניין להכין כמות כפולה כדי שיהיו לי מספיק מנות ליומיים. האם יש הבדל המתכון מלבד כמות כפולה של כל המצרכים?
תודה 🙂
פשוט תכפיל את כל החומרים ב-2, כולל התיבול.
מעולה!!!
תודה דפנה 🙂
היי, לא להוסיף מרק עוף?
לא חובה.
היי אפרת אפשר שעועית לבנה של קופסת שימורים?
היי ברכה,
אפשר רק שמומלץ לשטוף את השעועית מנוזלי השימורים ולסנן. את השעועית מומלץ להוסיף כ-10 דקות לפני סוף הבישול.
שלום
קודם כל-המתכונים שלך מעולים.תודה.
אפשר להשתמש בשעועית אדומה במקום הלבנה?
כן הדסה, אפשר.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בחומוס במקום שעועית?
כן ענת, אפשר.
אגב יש לי מתכון לתבשיל חומוס ותרד.
יום מקסים 🙂
מגניב, איזה כיף!
תודה אפרת יקרה
יום מקסים ושבת שלום
נעלמה לי מחברת המתכונים.
איך אני מחזירה אותה.
תודה זהבה.
היי זהבה,
את גולשת מאותו מכשיר, מחשב או דפדפן בו שמרת את המתכונים?
יכול להיות שמישהו מחק את קבצי הcookies של המחשב?
שלום האם ניתן לשים מדליוני תרד קפואים? כמה?
כן פזית, אפשר לשים 2-3 יחידות, לפי הטעם.
הי, אפשר להשתמש בשעועית לבנה יבשה? אםכן כמה זמן צריך להשרות? תודה
היי מיטל,
אם משתמשים בשעועית לבנה יבשה יש להשרות במים לילה לפני ואז לבשל את השעועית בנפרד בסיר עם מים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בכמות של 2 כוסות למתכון (אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את זמן הבישול ל-30 דקות).
לכמות של המתכון יש להשרות בסביבות כוס שעועית יבשה. בכל מקרה, אני ממליצה להשרות כמות של 2 כוסות ואת השעועית העודפת אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.
היי אפרת,
חייבים לשים תרד?
היי צילה,
אפשר להכין גם בלי התרד.