שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 36-46 דקות

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ (ניתן לגרד דק אם זה לילדים)

*גרון עוף (מוסיף טעם אך אפשר לוותר)

3 שיני שום פרוסות דק

2 עגבניות בינוניות מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

1/2 כוס גזר גמדי משקית קפואה

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

1/2 כוס כוסברה קצוצה (ניתן לוותר אם זה לילדים)

תיבול: 1 כפית אבקת מרק, 1 כפית סילאן/סוכר, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח ופלפל.




אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את גרון העוף ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים עגבניות מגורדות ורסק ושופכים מים רותחים. לאחר מכן מוסיפים גזר גמדי, שעועית לבנה, עלי כוסברה ומתבלים.

-מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 30-40 דקות, עד שהשעועית נעשית רכה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תבשיל שעועית לבנה, שעועית לבנה מתכון

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מקלות מלוחיםמקלות מלוחים
חיתוכיות גרנולה וחמאת בוטנים חיתוכיות גרנולה וחמאת בוטנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ענת (21:11 23.01.2024)

הי אפרת, אני מתכוונת להכין את התבשיל מחר עם גזרים רגילים ושעועית יבשה שאשרה ללילה ואבשל (3 שעות?) ורוצה להוסיף גם בשר טחון. הפשרתי 500 גרם , איך אני משלבת אותו במתכון? המון תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 23.01.2024)

נכון, יש להשרות את השעועית כל הלילה ולבשל בנפרד עד לריכוך (זה אכן לוקח כמה שעות).
את הגזר כדאי לחתוך לקוביות שיתבשל מהר.
את הבשר הטחון עדיף להוסיף אחרי טיגון הבצל והשום.

avatar
רות (22:34 28.10.2023)

נראה מתכון מעולה.
רוצה להכין כרוטב לקציצות.
בכמה צריך להכפיל את הרוטב בשביל קילו קציצות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 28.10.2023)

היי
כדאי להכפיל כמויות פי 2(:

avatar
סיגל (12:52 27.10.2023)

איך טעיםםםםםםםם תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 27.10.2023)

שמחה שיצא מוצלח!

avatar
שרית (09:49 10.10.2023)

היי, במידה ואין לי עגבניות ואני משתמשת בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. בכמה גרם אני צריכה להשתמש במקום שתי העגבניות שבמתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 10.10.2023)

היי
שימי כ-200 גרם(:

avatar
רות (23:57 17.08.2023)

היי, יכול לשמש כבסיס לקציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 18.08.2023)

היי
כן(:

avatar
saar (15:45 15.05.2023)

הי,הכנתי וחיסלתי לבד הכל ,ככה טעים זה היה
(בלי גרון).
שאלה,האם אפשר לעשות את אותו מתכון רק להחליף קיטניה במקום השעועית? אני מניח שטכנית וזמנים אין בעיה אבל האם זה יתאים מבחינת הטעם ?
במיה,חומוס,שעועית ירוקה,אפונה ירוקה,פול ירוק,כרובית,ברוקולי ?
(מוקפאים של סנספרוסט )
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 15.05.2023)

שמחה שאהבת את המתכון!
מתאים לשים במיה, שעועית ירוקה, אפונה ופול.

avatar
מוריה (17:24 24.07.2022)

שלום
האם אפונה לבנה מקופסת שימורים (ברוטב עגבניות) מגיעה כבר מבושלת ומושרית או שיש צורך לבשל ולהשרות אותה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:51 24.07.2022)

היי,
אפונה בשימורים מוכנה לאכילה מיידית.
אפשר בכל מקרה לבשל אותה עם עוד דברים כמו אורז/ירקות נוספים.

avatar
מוריה (18:12 24.07.2022)

תודה רבה

avatar
ענ (13:23 21.03.2022)

אפשר להוסיף בשר טחון ???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 21.03.2022)

היי,
אפשר בהחלט(:

avatar
עינת (18:28 11.11.2021)

ערב טוב אפרת

מתלבטת
אם אוותר על כמון ופפריקה מתוקה או רק אוותר על כמון ואשאיר את הפפריקה ושאר התבלינים מה עדיף?יצא עדיין טעם ?
פשוט מסתבר לי שפחות אוהבת כמון .
בתודה מרא ושבת שלום ומבורכת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 11.11.2021)

היי עינת,
ממליצה לך לא לוותר על הפפריקה גם אם את מוותרת על כמון.
ככלל, תבלינים מוסיפים המון לכל מנה(:

avatar
ספיר (11:25 28.04.2021)

הכנתי את המתכון ויצא פשוט מושלם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 28.04.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
עינת (08:54 16.12.2020)

בוקר טוב אפרת
לגבי אבקת מרק ישנה לטעם
אם אשתמש במרק בטעם עוף פרווה או מרק עוף אמיתי בשרי?
תודה. לך ויום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:59 16.12.2020)

היי עינת זה לא משנה 🙂
יום מקסים🌸

avatar
ציפי (12:49 27.07.2020)

היי אפרת ,
אם אני משתמשת בשעועית מוכנה של שטראוס(מגיעה רכה )
להפחית את כמות המים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 27.07.2020)

היי ציפי,
אין צורך להפחית מכמות המים.

avatar
גלי סבן (20:09 10.05.2020)

אני רוצה לעשות מרק שעועית שמתאים לקוסקוס, אפשר להשתמש במתכון הזה? להוסיף אולי יותר מים? לכמה מנות זה מספיק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 11.05.2020)

היי גלי,
אם זה לקוסקוס אני ממליצה להכין את המתכון הזה- מרק שעועית.
אם שמים את זה על הקוסקוס זה יכול להספיק ל 6 מנות לפחות.

avatar
חן (15:29 5.08.2019)

תודה(:
והאם יש לך מתכון לפשטידת בטטה וגבינות או משהו בסגנון? בלי משהו עם פטריות..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:16 6.08.2019)

היי חן,
יש לי מתכון לפשטידת בטטה.

avatar
חן (11:32 5.08.2019)

אפרת היקרה. את יודעת האם יש הבדל בין שעועית לבנה שכתוב עליה שעועית לבנה מבושלת מוקפאת לעומת שעועית לבנה מוקפאת ? כי יש לרמי לוי שקית קפואה של שעועית לבנה שכתוב עליה רק מוקפאת ולא מבושלת.. האם יש הבדל בינהם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 5.08.2019)

היי חן,
לא יצא לי להשתמש בשעועית לבנה קפואה של רמי לוי אבל אם היא מוקפאת היא אמורה להיות מבושלת.

avatar
חן (10:52 11.07.2019)

היי אפרת,
אני חייבת לשתף שהכנתי את המתכון הזה כבר מספר פעמים והוא יצא פשוט טעים.
לא אשקר שבפעם הראשונה חששתי אבל הוא יצא כל כך טעים שהייתי חייבת לחזור ולהכין שוב ושוב.

אין עלייך המתכונים שלך כולם מוצלחים, טעימים והכי חשוב קלים להכנה. את מגישה אותם בצורה מאוד ברורה ומובנת שאי אפשר להסתבך ולהתבלבל.

תמשיכי להפתיע, תודה מראש❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 11.07.2019)

תודה חן 💝

avatar
עינת (11:46 17.12.2018)

שלום אפרת

אני לא נוהגת להשתמש ברסק עגבניות מה עדיף יותר וטעים יותר למתכון הנוכחי לדעתך ,

עגבניות מרוסקות בבקבוק קנוי או להוסיף רק עגבניות ללא הרסק?

תודות .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 17.12.2018)

אני חושבת שכדאי להוסיף 2 כפות עגבניות מרוסקות.

avatar
ניצן (10:54 7.10.2018)

היי,
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 7.10.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

avatar
דנה (18:09 7.09.2018)

תודה רבה!ושנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 8.09.2018)

שנה טובה ומתוקה 🙂

avatar
דנה (12:29 3.09.2018)

יצא מעולה! תודה על מתכונים נפלאים. אני רוצה להכין את המתכון בחג. תוכלי בבקשה לרשום כמויות לחבילת סנפרוסט שלמה. וכמובן כמה זמן לבשל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 3.09.2018)

היי דנה,
כמויות לחבילת סנפרוסט שלמה (800 גרם):
1 בצל גדול קצוץ
*גרון עוף (מוסיף טעם אך אפשר לוותר)
6-7 שיני שום פרוסות דק
5 עגבניות בינוניות מגורדות
4 כפות גדושות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
כוס ורבע גזר גמדי משקית קפואה
800 גרם שעועית לבנה משקית קפואה
כוס כוסברה קצוצה
תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כף מלאה סילאן/סוכר, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי כמון, כפית מלאה כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם
זמן בישול- 40-50 דקות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

avatar
תמיר (19:33 16.08.2018)

ולמי שלא סובל כוסברה? אפשר לבשל פטרוזיליה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 16.08.2018)

כן אפשר.

avatar
תמיר (19:19 15.08.2018)

מספר שאלות.
1: כמה מים להוסיף?
2: בישול ארוך לא יאדה את הרוטב עגבניות?
3: למה לא לקנות פשוט שעועית לבנה מוכנה בשימורים? מה ההבדל בינה לקפואה?

במתכון הנוכחי פשוט מבשלים את השעועית ישר מהמקפיא? לא כל כך ברור כמו בדרך כלל 😉

avatar
תמיר (19:20 15.08.2018)

דבר נוסף- למה אורז לבן ולא אורז מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 15.08.2018)

היי תמיר,
1. 2 כוסות מים.
2. אם מבשלים על אש בינונית-נמוכה עם מכסה אין בעיה.
3. שעועית לבנה משימורים אמנם מבושלת לגמרי אבל יש לה טעם לוואי בגלל שהיא מגיעה בתוך קופסת שימורים.
וכן, אין צורך להפשיר את השעועית לפני.

avatar
יוגב (18:03 15.08.2018)

אפרת, במידה ואני מעוניין להחליף לשעועית אדומה, זה יהיה טוב עם המתכון?
ושאלה נוספת- שעועית משקית קפואה היא לא מוכנה כבר? האם צריך להפשיר לפני הבישול, או להכניס אותה קפואה לסיר? ומה ההבדל בין שעועית קפואה לשעועית בקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 15.08.2018)

היי יוגב,
אפשר להכין עם שעועית אדומה אבל לטעמי עם שעועית לבנה זה יוצא מוצלח יותר.
שעועית משקית קפואה היא חצי מבושלת. אין צורך להפשיר אותה, אפשר להוסיף אותה כמו שהיא לסיר.
שעועית משימורים מבושלת לגמרי אבל החיסרון שלה שיש לה טעם לוואי של קופסת השימורים.

avatar
יוגב (09:25 16.08.2018)

תודה רבה לך. ומה לגבי אורז מלא (אני יודע שזה כפול בכמות המים והבישול, ושחייבים להשרות אותו כמה שעות לפני)? מעוניין לנסות להכין את המנה בריאה ככל האפשר…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 16.08.2018)

אפשר להכין עם אורז מלא. מומלץ להשרות אותו במים לפחות שעה לפני ולסנן.
מצרפת לינק – מתכון לאורז מלא.

avatar
שרון (19:54 26.07.2018)

שלום אפרת
רציתי לשאול אם אפשרי להכין את השעועית מקופסת שימורים!?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 26.07.2018)

אפשר להשתמש בשעועית משימורים אך מאחר והיא רכה מאוד כדאי להוסיף אותה 10 דקות לפני סוף הבישול.
מומלץ לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.

avatar
שיר (12:11 10.06.2018)

קודם כול, תודה על המתכונים הנפלאים. אנחנו נעזרים באתר הרבה ובהנאה. המאכלים טעימים ולא מורכבים להכנה. ממש תודה. לגבי תבשיל השעועית-האם ניתן להקפיא אותו?

שיר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 10.06.2018)

תודה שיר, שמחה לשמוע 🙂
וכן, ניתן להקפיא.

avatar
שיר (20:24 10.06.2018)

תודה על המענה, והתבשיל יצא מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 10.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דניאל (22:40 3.06.2018)

היי,
במידה ואני רוצה להמיר את הגזר הגמדי בגזר רגיל, האם גזזר אחד קטן יספיק?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 3.06.2018)

כן.

avatar
דניאל (18:21 5.04.2018)

פשוט מדהים.
מאמץ בחום!! תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 5.04.2018)

תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

avatar
ג'ודי (19:41 24.01.2018)

הכנתי, פשוט מעדן. ומה שנשאר לי להגיד לך זה תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 24.01.2018)

תודה ג’ודי, שמחה שנהנית 🙂

avatar
הדס (09:46 19.01.2018)

יש לי שעועית אדומה קפואה אפשר להשתמש בה במקום שעועית לבנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 19.01.2018)

אפשר, רק קחי בחשבון שהיא יותר קשה משעועית לבנה אפילו אחרי בישול אלא אם כן תבשלי אותה עד לריכוך מלא.
שבת שלום 🙂

avatar
יפית (09:59 9.01.2018)

היי האתר מושלם ומציל חיים!
אפשר לערבב שעועית אדומה ולבנה?
במקום גזר בטטה?😰
💞❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 9.01.2018)

היי יפית,
אפשר. יש לך שעועית אדומה משקית קפואה? אחרת לוקח לשעועית אדומה המון זמן להתרכך.

avatar
רונית וינר (10:06 21.12.2017)

מתכון מצויין כמו כל המתכונים שלך. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 21.12.2017)

תודה רונית 🙂
יום נפלא!

avatar
רוני (06:27 26.11.2017)

היי האם אפשר להשתמש בשעועית יבשה?
אני יודעת שצריך להשרות לילה לפני אבל אז מה ההמשך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 26.11.2017)

היי רוני,
אפשר. יש להשרות אותה לילה לפני לפחות ולבשל אותה במים רותחים עד לריכוך. צריך לקחת בחשבון שבלי סיר לחץ זה יכול לקחת כ-3 שעות. כשהשעועית מוכנה יש להשתמש בכמות של 2.5 כוסות ואת היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
הודיה (11:39 13.11.2017)

נתקעתי בלי עגבניות אפשר בלעדיהם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 13.11.2017)

היי הודיה,
אני חושבת שאת יכולה להכין על בסיס רסק עגבניות בלבד.

avatar
דקלה (20:47 19.10.2017)

היי אפרת,
יש לי שעועית מקופסת שימורים
מתביישת לכתוב את זה..חח
האם אפשר להשתמש בזה במקום ביבשה?

יש לציין שזה לביתי בת השנה
בנוסף היא מכורה לפשטידת תרד, לביבות גבינה, מאפינס פיצה, פנקייק..זה נהיה חלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי
אז תודה רב על סגירת הפינות
😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 20.10.2017)

היי דקלה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בשעועית משימורים אך מאחר והיא רכה מאוד כדאי להוסיף אותה 10 דקות לפני סוף הבישול.
כדאי לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.

avatar
שם *נטלי (16:37 11.10.2017)

מתכון מעולה…מומלץ בחום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 11.10.2017)

תודה נטלי 🙂

avatar
מאור (02:37 10.10.2017)

היי המתכונים שלך פשוט מעולים!!
ראיתי בהרבה מתכונים שצריך לשים רסק עגבניות ואני בדכ נוהגת לא להשתמש ברסק עגבניות, הייתי שמחה לדעת אם אפשר להחליף במשהו אחר.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 10.10.2017)

היי מאור,
רסק העגבניות בגלל שהוא מרוכז הוא מסמיך את התבשיל ומוסיף לטעם.
אם את מעדיפה לוותר על הרסק אפשר להכין רק עם עגבניות ולאזן את החמיצות על ידי הוספת כף סילאן.
יום מקסים 🙂

avatar
הדס (14:37 12.09.2017)

שלום אפרת,
דבר ראשון:
לפני כמה ימים הכנתי את החמין שלך ויצא ממממממשששש טעים אז תודה רבה!
דבר שני:
מאותו יום שהכנתי אז שמתי כמות מאוד גדולה במים למשך 24 שעות ואחר-כך בלי לבשל שמתי במקפיא.
איך אני מכינה את המתכון של השעועית לפי מה שכתבתי לך עכשיו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 12.09.2017)

היי הדס,
קודם כל אני שמחה שנהנית מהחמין 🙂
לגבי המתכון הזה, יש לבשל את השעועית במים בנפרד עד שהיא מתרככת ורק אז להכין לפי המתכון. קחי בחשבון שזה יכול לקחת כשעתיים בישול, אפילו לפעמים יותר.

avatar
הדס (20:08 12.09.2017)

אוקיי
אז תוכלי בבקשה להגיד לי על איזה חום? וכמה מים על כל כוס שעועית?
(חחח אני מבשלת מתחילה אז סורי על הבורות …. P: )

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 12.09.2017)

בטח 🙂
את שמה את השעועית בסיר גדול (כי היא מכפילה את נפחה במהלך הבישול) ומכסה במים. המים צריכים לעבור את גובה השעועית לפחות ב10 ס”מ. את מביאה לרתיחה (בלי מכסה) על אש גבוהה ולאחר שהמים מבעבעים את מנמיכה לאש בינונית, מכסה את הסיר אבל לא לגמרי אלא משאירה פתח קטן ומבשלת עד שהשעועית מתרככת. אפשר פשוט לטעום. במשך הבישול יכול להיות שהנוזלים יתאדו ותצטרכי להוסיף עוד מים.
בהצלחה!

avatar
לינור (18:27 5.09.2017)

יצא מושלם מתכונים מדהימים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 5.09.2017)

תודה לינור 🙂

avatar
עתליה (15:36 23.05.2017)

היי ,
הכנתי עם שעועית קפואה של סנפורסט אך השעועית יצאה לא רכה, מה עשיתי לא טוב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 23.05.2017)

היי עתליה,
השעועית בשקית הקפואה מבושלת באופן חלקי וצריך להמשיך לבשל אותה עד שהיא נעשית רכה לגמרי. בדר”כ בישול של 30-40 דקות מספיק אבל יש מקרים שצריך לבשל יותר זמן.

avatar
אודליה (00:25 14.04.2017)

היי אפרת, מועדים לשמחה 🙂 אני רוצה להכין את זה מחר עם שעועית לבנה יבשה (זה מה שיש לי כרגע) וכבר שמתי את זה במים לקראת הבישול. במקום לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך 3 שעות, אפשר פשוט להכין כמו במתכון אבל עם הרבה יותר מים ופשוט לתת לו להתבשל 3 שעות (או יותר?) במקום 30-40 דקות? תודה רבה ולילה טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 14.04.2017)

היי אודליה,
לדעתי עדיף לבשל את השעועית בנפרד לפחות חצי מהזמן כי היא סופחת המון מים ותצטרכי להוסיף המון מים, מה שיפגע בטעם (המרכיבים והתבלינים מתאימים ל2 כוסות מים ואם תוסיפי יותר זה ידלל את הטעם).
שבת שלום 🙂

avatar
טלי (11:13 4.03.2017)

היי, מה הכוונה בעגבניות מגורדות?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 4.03.2017)

היי טלי,
הכוונה שיש לחצות את העגבניה ולגרד בפומפיה גסה (אין להשתמש בקליפה).

avatar
ענווה (20:21 17.02.2017)

היי בישלתי כפי שכתוב לצערי שמתי כנראה יותר פלפל שחור.יצא חריף.איך אני מנטרלת את החריף? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 18.02.2017)

נסי להוסיף כוס מים נוספת וכף רסק עגבניות וכמובן אם יש צורך לתקן תיבול עם מלח/אבקת מרק מומלץ לעשות זאת לפי הטעם.

avatar
ענבר (13:28 30.01.2017)

הי אפרת, רציתי לשאול אותך, אם אני רוצה לבשל את השעועית עם בשר, איך להכין? על איזה חלק של בשר את ממליצה? תודה על תשובתך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 30.01.2017)

היי ענבר,
את יכולה להשתמש בשריר או בצלי כתף (בשר מס’ 5). אפשר להשתמש גם בשפונדרה עם העצם. אם את קונה מהקצב אני ממליצה לך להתייעץ איתו איזה בשר הכי מתאים למרק ולבישול ברוטב.
בכל מקרה, לכל סוג של בשר שתקני יש צורך בבישול מקדים: יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
לחמם סיר עם 1-2 כפות שמן ולטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה ל”סגור” את הבשר כדי שיישאר עסיסי במהלך הבישול). לאחר מכן לשפוך על הבשר מים רותחים באופן שיכסה את קוביות הבשר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל עד שהבשר מתרכך. זה יכול לקחת בין שעה ל3 שעות, תלוי בסוג הנתח (ניתן להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול). את הקצף שנוצר בעקבות בישול הבשר יש להסיר באמצעות כף גדולה.
לאחר שהבשר מתרכך מוסיפים אותו לתבשיל ומכינים כרגיל לפי המתכון.

avatar
ענבר (15:02 27.01.2017)

הי אפרת, הכנתי את השעועית ויצא מעולה! אני ממש מודה לך על כל המתכונים הנהדרים שלך, את מספר אחת! עכשיו העוגת פרג בתנור…שבת שלום ומבורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 27.01.2017)

תודה ענבר!
שבת שלום 🙂

avatar
ליאת (08:32 26.12.2016)

היי המתכונים שלך פצצה…
אני מקווה שאת תראי תהודעה כי כל פעם אני מגיבה אבל אני לא רואה את זה על הלוח..
טוב אז רציתי לשאול כמה שאול..
1. אסור לי רסק בגלל הסוכר.. (אין לי מושג איפה יש רסק ללא סוכר) מה אפשר במקום?
2. אני רוצה במקום גרון עוף לשים חתיכות של עוף משולשים שוקיים אני צריכה לשנות את הכמויות? זה זורם בכלל?
3. אני חווווולה על המתכונייים שלך הם מעוולים כל יום ראשון שני אני יושבת על האתר שלך ולוקחת מתכונים לשבת תוודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 26.12.2016)

היי ליאת,
1. לגבי הרסק, הוא מוסיף טעם וגם מסמיך את הרוטב (כי העגבניות דלילות) בכל מקרה, אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלי (אם את מבשלת עם עוף, העוף עצמו יוסיף טעם).
2. אפשר לשים חתיכות עוף ופשוט ולטגן אותן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל, עד שהן משנות את הצבע ואז להוסיף את השום והעגבניות המגורדות ולהמשיך כרגיל. זמן הבישול עשוי להתארך לשעה – שעה ורבע (עם מכסה על אש בינונית-נמוכה).
3. תודה, כיף לשמוע 🙂
יום נפלא וחג שמח!

avatar
בתשבע (16:47 23.08.2016)

הי
אני רוצה לעבוד עם שיעועית לבנה כי זה מה יש לי… איך להתנהג איתה?
והאם אפשר לוותר על גזר כמדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:29 23.08.2016)

היי בתשבע,
אם יש לך שעועית לבנה יבשה אז יש להשרות אותה כמה שעות לפני (מומלץ לילה לפני) ולבשל אותה במים רותחים עד שהיא מתרככת. לאחר מכן להשתמש בה במתכון כרגיל.
אפשר לוותר על הגזר הגמדי או להוסיף במקום גזר טרי חתוך לקוביות.

avatar
זיוה המדליקה (18:46 25.02.2016)

האם ניתן להשתמש גם בשעועית משקית? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 25.02.2016)

היי זיוה,
את מתכוונת לשעועית יבשה? אם כן יש להשרות אותה לפני כמה שעות ולבשל אותה במים רותחים עד לריכוך. קחי בחשבון שבלי סיר לחץ זה יכול לקחת כ-3 שעות.

avatar
אינאס (21:31 16.08.2015)

הכנתי היום.. מעולה מעולה מעולה!
כנראה שהתמכרתי לאתר שלך..
מחר אני מכינה חזה עוף חמוץ מתוק 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 16.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך על כל העדכונים 🙂

avatar
נטלי (07:37 8.07.2015)

שלום,
יש לי גרון הודו האם אפשר לשים חתיכה ממנו במקום העוף?או שהוא גדול מדי ולא יתבשל?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 8.07.2015)

כן נטלי, את יכולה בהחלט 🙂

avatar
גילת (14:45 3.02.2015)

סליחה, לא ראיתי את התשובה

avatar
גילת (14:44 3.02.2015)

האים אפשר לוותר על הסוכר/סילן?

avatar
גילת (12:15 3.02.2015)

האים אפשר לותר על הסוכר/סילן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 3.02.2015)

כן גילת, אפשר להכין גם בלי.

avatar
צופה מהאמצע (00:15 5.11.2014)

מה הקטע עם הגרון עוף? הוא לא מופיע במצרכים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:10 5.11.2014)

היי,
גרון העוף מוסיף טעם לתבשיל אך אפשר לוותר עליו.

לקריאת כל התגובות