זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל קטן קצוץ
עגבניה בינונית רכה קצוצה
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (יש להפשיר מעט)
רבע כוס מים רותחים
חצי כפית פפריקה מתוקה, כשליש כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים עגבניה, פלפל חריף ושום ומערבבים כדקה. מוסיפים שעועית ירוקה ומים רותחים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. ממשיכים לבשל 4-5 דקות ללא מכסה, תוך ערבוב. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- ירקות בחרדל ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים שלך! ה’ יברך אותך! האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
היי יפעת,
חושבת שכן. תגדילי את כמות המים לחצי כוס, וזמן הבישול מתארך.
שלום
ניסיתי להרשם ללא הצלחה משום מה המייל שלי מתקבל בשלילה
היי,
לא אמורה להיות שום בעיה. בדקי האם הכתובת שנתת נכונה😃
היי, אם אין לי עגבניות אפשר לשים פחית רסק עגבניות? אם כן מה הכמות?
תודה
אם זה רסק עגבניות אז מספיק לשים כפית מלאה.
יצא מצויין.
משום מה היו לי הרבה נוזלים במחבת אז בסוף בישלתי עוד איזה אקסטרה עשר דקות אבל יצא מעדן
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי יקירה. לא הבנתי, ממליחים פעמיים? כמה כל פעם? תודה מראש!
היי דבורה,
בפעם הראשונה שמים ממש קמצוץ מלח (אפשר עם המלחייה) ובסוף שמים כשליש כפית שטוחה מלח.
לילה טוב!
כמה כוסות שעועית יש בשקית של 800 גרם? רוצה להכין כפול (6 כוסות) ולא יודעת כמה שעועית לקנות
אגב את השעועית שמים ישר מהפריזר?
כשמוסיפים מלח בפעם הראשונה אחרי המים הרותחים כמה מלח מוסיפים?
תודה רבה!
היי אריקה,
אני משערת שבשקית יש בערך 7-8 כוסות.
את השעועית איך צורך להפשיר לפני.
בפעם הראשונה יש לשים ממש קמצוץ עם האצבעות או עם המלחייה.
שבוע טוב!
הכנתי לשבת ומאד אהבו.
תודה רבה!
שבוע טוב,
שמחה שאהבו 🙂
תודה דבי
שלום
אפשר להשתמש בשעועית שלמה? כמה?
כמו\”כ, יש לעשות משהו עם השעועית לפי תהליך הכנה שרשום או רק להפשיר?
תודה.
מספיק להפשיר.
אפשר לחתוך את השעועית או להשאיר אותה שלמה.
שימי בערך 4 כוסות, אולי קצת יותר.
הי, אפשר לוותר על הפלפל החריף? תחליף פחות חריף כלשהו? (שואלת בגלל ילדים..)
כן אפשר לוותר.