זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל קטן קצוץ
עגבניה בינונית רכה קצוצה
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (יש להפשיר מעט)
רבע כוס מים רותחים
חצי כפית פפריקה מתוקה, כשליש כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים עגבניה, פלפל חריף ושום ומערבבים כדקה. מוסיפים שעועית ירוקה ומים רותחים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. ממשיכים לבשל 4-5 דקות ללא מכסה, תוך ערבוב. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
יצא מעולה! תודה על כל המתכונים
שמחה שיצא טעים🙂
מעולה !עשיתי בדיוק מה שרשמת.זה הרבה יותר בריא משעועית עם כמויות של רטבים אסייתים.
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה משימורים?
ההכנה תהיה אותה הכנה?
תודה גדולה על האתר , המתכונים והתגובות – אליפות ממש! יש לך חלק בהרבה שלום בית ושמחה אצלנו:)
אפשר להשתמש בשעועית משימורים. ניתן לקצר את זמן הבישול לכ-10 דקות סה”כ.
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים❤
יצא מושלם מגוון וטעים
תודה על כל המתכונים האוהבים
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים(:
תודה על השיתוף❤
רבע כוס מים מספיק ל 3 כוסות שעועית? זה לא מעט?תודה
היי,
כן זה מספיק. אפשר להוסיף עוד קצת אם יש צורך במהלך הבישול.
לא ברור.
לא כך כותבים מתכון.
על פי התגובות גם לאחרים המתכון לא הובן לא רק לי….
לא ממש ברור לי מה הבעיה במתכון… כל הכמויות ואופן ההכנה כתובים בפירוט.
בתגובות תוכל לראות שגם אחרים הכינו את המתכון בקלות.
אם יש לך שאלה נוספת תוכל לכתוב באופן ספציפי מהי ואשמח לעזור כתמיד.
אואוווו יצא פשוט פצצה וחריףףף
נראה ממש מוצלח! תודה ששיתפת אמונה🌺
אם אני עושה חבילה שלמה בכמה צריך להכפיל?
היי אמונה,
בשקית שעועית קפואה יש 800 גרם, לכן יש להכפיל כמויות פי 8.
נראה לי שזו טעות. נראה לי שבשקית יש 6 כוסות. נכון?
בחבילה אכן יש 800 גרם.
זה יוצא קצת פחות מ-6 כוסות.
תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים שלך! ה’ יברך אותך! האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
היי יפעת,
חושבת שכן. תגדילי את כמות המים לחצי כוס, וזמן הבישול מתארך.
שלום
ניסיתי להרשם ללא הצלחה משום מה המייל שלי מתקבל בשלילה
היי,
לא אמורה להיות שום בעיה. בדקי האם הכתובת שנתת נכונה😃
היי, אם אין לי עגבניות אפשר לשים פחית רסק עגבניות? אם כן מה הכמות?
תודה
אם זה רסק עגבניות אז מספיק לשים כפית מלאה.
יצא מצויין.
משום מה היו לי הרבה נוזלים במחבת אז בסוף בישלתי עוד איזה אקסטרה עשר דקות אבל יצא מעדן
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי יקירה. לא הבנתי, ממליחים פעמיים? כמה כל פעם? תודה מראש!
היי דבורה,
בפעם הראשונה שמים ממש קמצוץ מלח (אפשר עם המלחייה) ובסוף שמים כשליש כפית שטוחה מלח.
לילה טוב!
כמה כוסות שעועית יש בשקית של 800 גרם? רוצה להכין כפול (6 כוסות) ולא יודעת כמה שעועית לקנות
אגב את השעועית שמים ישר מהפריזר?
כשמוסיפים מלח בפעם הראשונה אחרי המים הרותחים כמה מלח מוסיפים?
תודה רבה!
היי אריקה,
אני משערת שבשקית יש בערך 7-8 כוסות.
את השעועית איך צורך להפשיר לפני.
בפעם הראשונה יש לשים ממש קמצוץ עם האצבעות או עם המלחייה.
שבוע טוב!
הכנתי לשבת ומאד אהבו.
תודה רבה!
שבוע טוב,
שמחה שאהבו 🙂
תודה דבי
שלום
אפשר להשתמש בשעועית שלמה? כמה?
כמו\”כ, יש לעשות משהו עם השעועית לפי תהליך הכנה שרשום או רק להפשיר?
תודה.
מספיק להפשיר.
אפשר לחתוך את השעועית או להשאיר אותה שלמה.
שימי בערך 4 כוסות, אולי קצת יותר.
הי, אפשר לוותר על הפלפל החריף? תחליף פחות חריף כלשהו? (שואלת בגלל ילדים..)
כן אפשר לוותר.