זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 20 שניצלים
מצרכים:
500 גרם הודו טחון (*אפשר להכין גם עם עוף טחון)
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות שמן
כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
תיבול: שני שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, כפית קטשופ, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר.
-מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
-יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס”מ ועובי כס”מ וחצי, מהדקים בפירורי לחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה. מרססים/מברישים מעל קצת שמן ואופים בתנור במשך כ-25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ואופים 5 דקות נוספות.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
ראו גם
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה |
- מניפת פילו ובולגרית |
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- עוגית ענק |
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- מרק בשר בנינג’ה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
היי אפרת.
האם אפשר להחליף את התירס במשהו אחר או לוותר עליו אבל עדיין זה יצא טעים?
זה יוצא טעים גם בלי תירס:)
חוץ מירקות חתוכים
עם מה מומלץ להגיש פירה נראה חי עבשושי מידי ולא מעניין, כנל על אורז.
אולי פסטה, אשמח לרעיון למתכון.
תודה
פסטה, פתיתים, קינואה, בורגול.
שלום, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק (אשמח לכמויות מדויקות) – תודה מראש!
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק, אם אוהבים מליחות אפשר לשים עוד קצת מלח.
בהצלחה!
אפשר לשים בשר בקר טחון?
היי,
אפשר להשתמש בבשר טחון. יהיה שינוי בטעם ובצבע(:
היי אפרת תודה על התגובה המהירה!
שכחתי לשאול גם – אין לי פירורי לחם ולא קמח, רק קוואקר דק, אפשר להכין איתו?
יש לי פשוט 500 גרם בקר טחון שהפשרתי וממש רציתי להכין את המתכון הזה, אשמח אם כן!
תודה רבה
יתכן ואפשר להמיר את פירורי הלחם בתערובת בקוואקר, לגבי הציפוי אני לא בטוחה אם זה יצא מוצלח.
היות ויש לך כמה שינויים אני חושבת שעדיף להכין קציצות בשר ולהוסיף להן תירס.
היי, האם אפשר להוסיף קישוא/גזר מגורד במקום התירס? (לבת שנה)
כן אפשר.
הי אפשרת
לא משתמשת בשמן בריסוס, וכשאני מנסה להבריש על פירורי הלחם הכל נדבק ולא ממש נמרח אלא נספג.. יש לך רעיון איך לפתור?
לא נורא, העיקר שתשמני את נייר האפיה.
תודה אפרת. הכנתי את המתכון עם 450 גרם הודו טחון-זה (אחד פאונד גרה בניו יורק)בלי לשנותאת שאר המרכיבים יצא ליטעים אבל מתקתק מידיי.
אחרי זה קראתי את המרכיבים בקופסת שימורי התירס-יש תוספת סוכר
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת
תודה מלכא המתכונים המעולים! חוזרים שוב ושוב לאתר שלך ונהנים!
יש לי בשר טחון. מתאים להכין את המתכון הזה עם בקר? תודה
כן אפשר. הקציצות ייצאו כהות יותר בצבע אבל טעימות 🙂
יצא מצוין! הילדים מאד אהבו
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
עשיתי את הקציצות, אומנם בטיגון (אולי זה אפילו משדרג?)
מדהימותתתתתת לאניני טעם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה.
שלום אפרת, האתר שלך מדהים!! מאוד רוצה להכין את השניצלים אך יש לי רק 250 גרם עוף טחון, אפשר להכין מזה 10 שניצלונים? אם כן, תוכלי לומר לי את שאר הכמויות? אולי כדאי להוסיף תירס טחון במקום העוף החסר?
תודה 🙂
היי לונה,
את יכולה להכין עם 250 גרם עוף טחון. יתר הכמויות: ביצה קטנה, רבע כוס פירורי לחם, כף שמן, חצי כוס גרגירי תירס, שליש כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית פפריקה, חצי כפית קטשופ וקמצוץ פלפל שחור.
יש לי עוף טחון 1.300 מה הכמות שאני צרכה למצרכים אם לחצי קילו רשמת כוס של תירס
אשמח לתושבה,
היי מאשה,
1.300 גרם עוף טחון
2-3 ביצים (תתחילי ב-2 ואם התערובת מתפרקת תוסיפי ביצה נוספת)
כוס ושליש פירורי לחם
4 כפות שמן
2+1/2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כף קטשופ, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם
הי אפרת
האם אין צורך לטבול את השניצלים בביצה לפני פירורי הלחם?
תודה
לא, אין צורך. הפירורים נדבקים גם בלי ביצה.
כתוב בפרסומת לפר שיש הנחה לגולשי האתר, איך משיגים אותה
היי,
בעמוד ההזמנה יש אפשרות להוסיף קוד 10dakot ואז מתבצעת הנחה.
אם מעדיפים לעשות עסקה טלפונית אפשר גם להשאיר פרטים ונציג יחזור אליך ויעשה לך את ההנחה.
יום מקסים
היי אפרת, אני רוצה להכין את הקציצות עם חזה עוף… צריך לגרוע מכמות של מרכיב מסויים או להוסיף משהו? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי (כל מתכון שלך ליגה וכבר כתבתי לך בכמה פוסטים)
היי עלמה,
אפשר להכין עם חזה עוף באותו אופן.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת
מקווה שתוכלי לענות בהקדם, רוצה להכין לארוחת ערב.
גם בתוך הקציצה וגם בציפוי יש פירורי לחם. רשמת בהוראה הראשונה לערבב הכל..
מקווה לתשובתך בהקדם😊
היי דורית,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
חצי כוס פירורי לחם הם לתערובת ובנוסף להם יש עוד פירורי לחם לציפוי.
היי אפרת היקרה
כן, הבנתי והסתדרתי. חייבת לציין שהבנות שלי טרפו (וגם אני, כי המנה היא מדהימה). את פשוט קוסמת, כל מתכון שלך יוצא אגדה
תודה דורית, שמחה שנהניתן 🙂
הי אפרת,
האם אפשר להכין את הקציצות ערב קודם, לחסוך זמן
ובבוקר לשים בתנור?
תודה
כן, אפשר.
יש לי צהרון איך מכינים לילדים המבורגר שיאהבו .
ואיך מכינים קציצות בשר או עוף שיאכלו.
הם אוהבים במיוחד שניצל תירס.
ואני רוצה שיאכלו עוד סוגי בשר.
תודה.
היי ליליאן,
מצרפת לך כמה מתכונים שילדים בדר”כ אוהבים:
קציצות עוף וירקות
כדורי בשר ברוטב
קציצות הודו
קציצות בשר ברוטב עגבניות
כדורי עוף אפויים
לגבי המבורגר, מצורף מתכון שמתאים גם לילדים (אפשר לוותר על החרדל אם לא אוהבים).
שלום
עשיתי את הקציצות יצא פשוט טעים ומיוחד בלי טיגון נראה לי דל קלוריות מומלץ בחום כמו חטיף
תודה מזל
תודה מזל, שמחה שאהבת 🙂
אפשרי להחליף את הבשר הודו טחון לבקר טחון?
אם כן,המתכון השאר אותו הדבר
כן מלי, אפשר. אין צורך לשנות דבר אבל אפשר לוותר על 2 כפות שמן כי בשר בקר הוא שומני יותר מהודו.
יום מקסים 🙂
עשינו עם עוף טחון, יצא מוצלח מאוד!!!
כולם מאוד אהבו, וזה תחליף מצויין לקציצות שהחברה לא כ”כ חיבבו…….
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא 🙂
אני ניסיתי בתוספת בצל קצוץ כדי שיהיה יותר קליל ויצא מעולה!
איך זה יוצא בטיגון?
נשמע מעולה 🙂
לדעתי ייצא מצוין בטיגון.
אפרת, תגידי אפשר להכין את המתכון בלי תירס?
כן, אפשר.
אפרת שלום,
הודו הכוונה לשווארמה הודו נקבה ?
תודה
כן.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,
האם אפשר לשים תירס של סנפרוסט?
כן, אפשר.