שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4 ס”מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם




אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס”מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קינמון ללא גלוטן
פרוסות ירקות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גלית (12:03 8.06.2021)

הי אפרת,
קודם כל אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים שאת מעלה. תודה רבה
רציתי לדעת בבקשה, האם יש לך מתכון לפיש אנד צ’יפס ?

מתכונים ב-10 דקות (17:46 8.06.2021)

היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לדג מטוגן, ואת המתכון לצ’יפס מתנפח, או לצ’יפס רגיל.

עינבר (21:40 18.05.2021)

הי, האם אפשר להכין עם קמח תירס במקום פירורי לחם? או קמח כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (21:46 18.05.2021)

היי עינבר,
ציפוי בקמח כוסמין לא מומלץ, אבל ציפוי בקמח תירס אמור לצאת מעולה😊

ruth ronen (12:41 31.03.2021)

אפרת יקרה,
האם אפשר להכין יום מראש ?
תודה וחג פסח שמח

מתכונים ב-10 דקות (12:46 31.03.2021)

היי,
אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.🙂

רבקה כהן (17:36 9.11.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת דג במתכון חדש שלא ניסיתי וחשבתי על דג סול. יש לך אולי מתכון לדג סול מצופה? לא מצאתי בחיפוש..
ואם אין לך עדין, אשמח שתוסיפי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 9.11.2020)

יש לי את המתכון הזה- פילה דג בציפוי פריך שאפשר להכין עם דג סול.

יעלי (16:06 11.10.2020)

יצא טעים אש! כל המשפחה טרפה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 11.10.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

שלמה של (23:54 22.09.2020)

היי
האם ניתן לעשות את המתכון עם דג סלמון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 23.09.2020)

אני חושבת שאפשר.

שיראל וקנין (19:55 9.09.2020)

יצאא מושלם תודה על המתכון הזה ועל כל האתר !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 9.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שיראל

רעיה (19:56 27.08.2020)

הי
מתה על האתר שלך! מתכונים מצויינים קלים וטעימים 🙂
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון הזה עם פוטית?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 27.08.2020)

כן, אפשר 🙂

יעל (19:03 26.08.2020)

יצא מצויין!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:01 27.08.2020)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🌺

מיכל (14:34 26.08.2020)

הי אפרת,
אין לי פירורי לחם. האם אפשר לוותר? או לשים במקום זה קמח? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 26.08.2020)

אפשר לשים קמח.

אודליה (16:04 30.07.2020)

לא יודעת כמה עשרות פעמים כבר הכנתי שניצל דג, אבל הפעם החלטתי לנסות את המתכון שלך, ויצא מושלם!! לא יכולה לטעום עדיין עקב הצום, אבל הריח והמראה נהדר 🙂 אז תודה רבה אפרת, צום קל ומועיל ושבת שלום ומבורך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 30.07.2020)

שבת שלום יקרה ❤️

May Kaizer (12:41 26.07.2020)

יש אפשרות עם פילה דג בס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 26.07.2020)

כן.

גיטי בידניק (18:50 15.07.2020)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בפירורי פנקו במקום פירורי לחם?
אם כן האם לתבל במשהו?
או שהפירורים לבד טעימים
משום מה זכור לי שיש לזה טעם לא אי אי אי (ממאכל אחר שהכנתי מזמן…)
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 15.07.2020)

היי גיטי,
אם את מתבלת את הדג בתבלינים שרשומים שבמתכון אז אני לא חושבת שיש צורך לתבל גם את פירורי הפנקו.
אם בכל זאת את רוצה לתבל אפשר להוסיף לפירורים קצת מלח ופפריקה מתוקה.

שלמה (11:46 25.06.2020)

שלום אפרת. אני רוצה לצפות את הדג בגפרורי תפוח אדמה. איך אני עושה את זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 25.06.2020)

האמת לא יודעת. לא יצא לי לנסות 🙂

חן (10:42 22.04.2020)

עשיתי עם בקלה… יצא מדהייייייייםםםםםםםםםםם! תודה תודה אין עלייך! תמשיכי לשמח אנשים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:55 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

מור (13:57 4.02.2020)

היי, האם אפשר להכין עם דג בקלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 4.02.2020)

כן.

מור (09:09 10.02.2020)

תודה רקבה

רויטל (13:40 3.01.2020)

היי
מה הכוונה לרסס בשמן לפני הכנסה לתנור? הרי הפילטים כבר עם פירורי לחם מעליהם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 3.01.2020)

לרסס שמן מעל פירורי הלחם. אם אין לך תרסיס אפשר להבריש קצת בשמן.

רות (14:26 16.11.2019)

היי אפרת,
האם ניתן לוותר על כורכום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 16.11.2019)

כן.

קרינה (17:39 14.10.2019)

היי מורן,
המתכון מושלם! יצא טעים חטפו חי בשנייה בבית את כל משהכנתי. אפיתי בתנור.
תודה רבה רבה לך.אתמול זה ממש הזמיל אותי המתכון שלך. כי לא ידעתי איך להכין את הדג ומאוד רציתי.
תודה וחג שמח,
קרינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 14.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרינה וחג שמח

יגאל (17:22 10.10.2019)

היי אפרת.
תודה רבה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול שני דברים:
1. הפירורים לא נדבקים כמו שצריך ויש מלא “קרחות” בדג וזה נראה לא משהו. איך אפשר לעזור בהידבקות של הפירורים?
האם התיאוריה של לנגב את הדג בנייר ניגוב אחרי הלימון ולפני הביצה נכונה ויכולה לעזור?
2. כשאני שם את הדג בשמן החם הוא מתחיל להתקפל וכך הוא נשאר. זה ממש הורס את הטיגון ואת המראה שלו יש לך טיפים לזה?

תודה
יגאל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 10.10.2019)

היי יגאל,
1. נסה לקמח את הדג לפני הטבילה בביצה (עדיף מאשר לנגב).
2. אתה משתמש בנסיכת הנילוס או בדג אחר? לפעמים זה קשור לסוג הדג ולפעמים קשור לצד שבו אתה מטגן קודם.

אפרת (17:23 29.06.2019)

יצא מעולה! עשיתי עם אמנון, הילדים טרפו. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 29.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

לימור (14:04 3.06.2019)

אם יש לי 1 ק”ג דג מה הכמויות הנדרשות של כל דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 3.06.2019)

תכפילי את יתר הכמויות ב-2.

ליסה (09:32 24.05.2019)

היי אפרת, הכנתי, ויצא מעולה!!! הכנתי כמות גדולה, ורציתי לשאול אם ניתן להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 24.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.

מיקי (00:42 16.09.2018)

הכנתי עם דג זהבנון, יצא מושלם! טעים ברמות!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 16.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מיקי ושבוע נפלא 🙂

רחלי (03:34 17.07.2018)

הייי
רציתי לשאול בבקשה
מה יותר טעים
בציפוי פירורים ?
או בטמפורה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.07.2018)

היי רחלי,
בשני המקרים זה יוצא טעים אבל אם את מטגנת אז טמפורה, אם את אופה בתנור אז פירורים.
יום מקסים 🌷

תמר (07:05 5.04.2018)

היי אפרת. אני רוצה להכין את זה בתנור עם דג סול ועם קמח מצה במקום פירורי הלחם. נראה לך יצא בסדר? יש לך המלצות על שינויים כלשהם? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 5.04.2018)

אין בעיה, אין שינוי.
חג שמח 🙂

מורן (08:00 12.03.2018)

האם הדג חייב להיות בלי עור? והאם הוא יוצא רך גם בשביל ילדה בת שנה?

מורן (08:01 12.03.2018)

זה דג אמנון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 12.03.2018)

בוקר טוב מורן,
לא חייב אבל רצוי שהוא יהיה בלי עור. הדג יוצא רך אבל חשוב לוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.

שלומית (00:17 2.03.2018)

שלום. תודה על המתכונים הנהדרים באתר.רציתי בבקשה לשאול -אם אני מעוניינת להכין דג מטוגן מפילה אמנון( הדג ללא עור) – האם אני צריכה להשרות אותו קודם במלח ולימון? האם צריך לתבל אותו בהתחלה במיץ לימון ומלח.
תודה על תשובתך, שלומית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 2.03.2018)

היי שלומית,
לא חובה להשרות. פשוט תתבלי אותו במיץ לימון ובמלח, תתבלי בביצה ותבלינים ואז פירורי לחם (בדיוק כמו במתכון).

סמדר (16:29 9.02.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להכין עם דג אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 9.02.2018)

כן, אפשר.

עידית מזרחי (18:49 4.01.2018)

שלום אפרת.רציתי לדעת איך להכין את השניצל דג בתנור.פשוט ניסיתי להכין לפי מה שרשום וזה נקרע לי הדג כשאני הופכת.למה זה נקרע לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 4.01.2018)

היי עידית,
זה יכול להיות קשור בסוג המחבת או בכמות השמן.
בכל מקרה אפשר גם לאפות בתנור. ראי הערה שרשמתי מתחת למתכון לגבי אפיה.

רחלי (08:37 3.01.2018)

שלום אפרת
אולי יש לך מתכון לדג טונה (קפוא) בתנור/סיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 3.01.2018)

היי רחלי,
סורי אין לי מתכון.
יום נפלא 🙂

חדוה (19:35 31.08.2017)

שלום,
רציתי לדעת כיצד להכין גם רוטב לדג? זכור לי שהיה לי מאוד טעים רוטב עם מיונז, ולא זכור לי מה היה עוד ברוטב…
ועוד שאלה באיזה דג בטוח שלא יהיה עצמות?
תודה על תשובתך,
חדוה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 31.08.2017)

היי חדוה,
את מתכוונת למטבל לטבול את שניצלוני הדג?
אם כן אפשר לערבב 2 כפות מיונז עם חצי כף קטשופ ולשים מעט מלח.
כל דג שהוא פילה לא אמורים להיות בו עצמות אבל אף פעם זה לא בטוח ב100% ותמיד מומלץ לבדוק.

עדי (21:02 8.08.2017)

הי, אפשר אח”כ להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 8.08.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

יפית (23:46 8.05.2017)

הדג המטוגןיצא נפלא – תודה רבה. בעלי העדיף עוד מנה מזה במקום העיקרית – הייתי בשוק…

מתכונים ב-10 דקות (23:52 8.05.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יפית

מורן (15:28 19.03.2017)

האם אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (16:19 19.03.2017)

היי מורן,
אפשר לנסות לצפות את הפילטים במעט שמן ותבלינים ולהדק בפירורי הלחם. אם הם נדבקים כמו שצריך אפשר לוותר על הביצה.

מורן (18:01 19.03.2017)

תודה רבה.

אריה (08:49 13.03.2017)

יצא טעים מאד

מתכונים ב-10 דקות (09:34 13.03.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אריה ויום מקסים

מיכל (17:03 7.11.2016)

שלום,
רציתי בבקשה לשאול, האם צריך לפני כן להשרות את הדג חצי שעה במיים עם לימון ומלח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:14 7.11.2016)

לא, אין צורך להשרות את הדג לפני.

אביטל (19:02 5.11.2016)

היי נחמה,
האם אפשר בתנור במקום לטגן. תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:45 5.11.2016)

היי אביטל,
אפשר לאפות. ראי הערה בתחתית המתכון בקשר לאפיה.
שבוע טוב 🙂

עדי (14:15 4.11.2016)

אם יש לי 750 גרם דג , מהן הכמויות בבקשה ?

מתכונים ב-10 דקות (15:41 4.11.2016)

היי עדי,
שליש כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים קטנות
חצי כפית מלח
כפית גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כוס פירורי לחם
שבת שלום 🙂

עדי (21:56 4.11.2016)

תודה רבה !!! כרגיל יצא מעולה !! וגם האורז עם התרד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:13 5.11.2016)

שמחה לשמוע!

ויקטור (17:59 3.11.2016)

תודה על המתכונים.
השניצל דג יצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (18:19 3.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נחמה (10:56 3.11.2016)

תודה על המתכונים המעולים

האם אפשר לנסות את זה עם דג סול?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 3.11.2016)

היי נחמה,
אפשר להכין עם סול. לדעתי ייצא יותר מוצלח בגרסה המטוגנת.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.