זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4 ס”מ
רבע כפית מלח
מיץ מחצי לימון
1 ביצה
שליש כפית מלח
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כ2/3 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.
-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.
-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.
-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.
-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס”מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות.
הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
האם הלימון חשוב או שאפשר לוותר עליו?
אפשר לוותר אבל הלימון מנטרל את הריח של הדג וגם מוסיף טעם.
יצא מושלם!!
תודה אפרת!!
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
שלום אפרת,
האם צריך להשרות את הדג לפני במלח ולימון או שאין צורך? יש לי בקלה ללא עור
כן, מומלץ להשרות 5-7 דקות.
אפרת,
כשאופים את הדג ב-200 מעלות, זה שומר את הארך התזונתי שלו?
בתודה,
חיה
כן
שלום אפרת,
אפשר להכין עם ברבוניה?
אם כן, כמה זמן ומעלות צריך לאפות אותו?
בתודה,
חיה
נ.ב.: אני נהנת מאד מהאתר. תודה רבה!!
כן אפשר.
אין שינוי בזמני האפיה ובטמפ’ (רשום באופן ההכנה למטה)
אם אין לי לימון אני יכולה לשים מיץ לימון במקום?
אם כן כמה?
כן. 4-5 כפות.
יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע:)
תודה רוני
הי אפרת תודה על המתכונים אני מכינה מפה הכל!!!
יש לי שאלה כשאת כותבת
מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.
מה זה אומר להבריש מעל להשרות בזה סתם לשים עם כף מעל?
תודה
היי יעל,
הכוונה לשים את הפילטים בקערה, לשים מעל מיץ לימון ומלח ולערבב🙂
הכנתי. יצא פרפקט
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי מדג טונה, אפיתי בתנור
יצא מעולהה!!!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ערב טוב!
אפשר עם דג אמנון?
תודה!
היי דבי,
אפשר להכין עם אמנון(:
שלום אפרת,
אפשר גם לאפות אותו בתנור? אם כן, איזה טמפרטורה, כמה זמן?
תודה רבה!
היי,
במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני).
פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר.
מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות.
רוטב לצקת מעל
מיץ לימון מלימון שלם
צרור כוסברה
כ4 שיני שום
חצי כפית מלח
ולערבב בבלנדר
אפשר להוסיף מעט מים קרים אם רוצים פחות סמיך
תודה דני(:
שלום!
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון בדג סלומון?
תודה.
היי ציפורה,
אפשר להכין עם פילה סלמון(:
הי אפרת,
קודם כל אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים שאת מעלה. תודה רבה
רציתי לדעת בבקשה, האם יש לך מתכון לפיש אנד צ’יפס ?
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לדג מטוגן, ואת המתכון לצ’יפס מתנפח, או לצ’יפס רגיל.
הי, האם אפשר להכין עם קמח תירס במקום פירורי לחם? או קמח כוסמין?
היי עינבר,
ציפוי בקמח כוסמין לא מומלץ, אבל ציפוי בקמח תירס אמור לצאת מעולה😊
אפרת יקרה,
האם אפשר להכין יום מראש ?
תודה וחג פסח שמח
היי,
אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.🙂
היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת דג במתכון חדש שלא ניסיתי וחשבתי על דג סול. יש לך אולי מתכון לדג סול מצופה? לא מצאתי בחיפוש..
ואם אין לך עדין, אשמח שתוסיפי…
יש לי את המתכון הזה- פילה דג בציפוי פריך שאפשר להכין עם דג סול.
יצא טעים אש! כל המשפחה טרפה!
שמחה שנהניתם ❤️
היי
האם ניתן לעשות את המתכון עם דג סלמון?
אני חושבת שאפשר.
יצאא מושלם תודה על המתכון הזה ועל כל האתר !!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שיראל
הי
מתה על האתר שלך! מתכונים מצויינים קלים וטעימים 🙂
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון הזה עם פוטית?
תודה
כן, אפשר 🙂
יצא מצויין!
שמחה לשמוע!
תודה יעל 🌺
הי אפרת,
אין לי פירורי לחם. האם אפשר לוותר? או לשים במקום זה קמח? תודה
אפשר לשים קמח.
לא יודעת כמה עשרות פעמים כבר הכנתי שניצל דג, אבל הפעם החלטתי לנסות את המתכון שלך, ויצא מושלם!! לא יכולה לטעום עדיין עקב הצום, אבל הריח והמראה נהדר 🙂 אז תודה רבה אפרת, צום קל ומועיל ושבת שלום ומבורך 🙂
שבת שלום יקרה ❤️
יש אפשרות עם פילה דג בס ?
כן.
הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בפירורי פנקו במקום פירורי לחם?
אם כן האם לתבל במשהו?
או שהפירורים לבד טעימים
משום מה זכור לי שיש לזה טעם לא אי אי אי (ממאכל אחר שהכנתי מזמן…)
תודה
היי גיטי,
אם את מתבלת את הדג בתבלינים שרשומים שבמתכון אז אני לא חושבת שיש צורך לתבל גם את פירורי הפנקו.
אם בכל זאת את רוצה לתבל אפשר להוסיף לפירורים קצת מלח ופפריקה מתוקה.
שלום אפרת. אני רוצה לצפות את הדג בגפרורי תפוח אדמה. איך אני עושה את זה?
האמת לא יודעת. לא יצא לי לנסות 🙂
עשיתי עם בקלה… יצא מדהייייייייםםםםםםםםםםם! תודה תודה אין עלייך! תמשיכי לשמח אנשים!
שמחה שיצא טעים ❣️
היי, האם אפשר להכין עם דג בקלה?
כן.
תודה רקבה
היי
מה הכוונה לרסס בשמן לפני הכנסה לתנור? הרי הפילטים כבר עם פירורי לחם מעליהם…
לרסס שמן מעל פירורי הלחם. אם אין לך תרסיס אפשר להבריש קצת בשמן.
היי אפרת,
האם ניתן לוותר על כורכום?
כן.
היי מורן,
המתכון מושלם! יצא טעים חטפו חי בשנייה בבית את כל משהכנתי. אפיתי בתנור.
תודה רבה רבה לך.אתמול זה ממש הזמיל אותי המתכון שלך. כי לא ידעתי איך להכין את הדג ומאוד רציתי.
תודה וחג שמח,
קרינה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרינה וחג שמח
היי אפרת.
תודה רבה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול שני דברים:
1. הפירורים לא נדבקים כמו שצריך ויש מלא “קרחות” בדג וזה נראה לא משהו. איך אפשר לעזור בהידבקות של הפירורים?
האם התיאוריה של לנגב את הדג בנייר ניגוב אחרי הלימון ולפני הביצה נכונה ויכולה לעזור?
2. כשאני שם את הדג בשמן החם הוא מתחיל להתקפל וכך הוא נשאר. זה ממש הורס את הטיגון ואת המראה שלו יש לך טיפים לזה?
תודה
יגאל
היי יגאל,
1. נסה לקמח את הדג לפני הטבילה בביצה (עדיף מאשר לנגב).
2. אתה משתמש בנסיכת הנילוס או בדג אחר? לפעמים זה קשור לסוג הדג ולפעמים קשור לצד שבו אתה מטגן קודם.
יצא מעולה! עשיתי עם אמנון, הילדים טרפו. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת
אם יש לי 1 ק”ג דג מה הכמויות הנדרשות של כל דבר?
תכפילי את יתר הכמויות ב-2.
היי אפרת, הכנתי, ויצא מעולה!!! הכנתי כמות גדולה, ורציתי לשאול אם ניתן להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.
הכנתי עם דג זהבנון, יצא מושלם! טעים ברמות!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה מיקי ושבוע נפלא 🙂
הייי
רציתי לשאול בבקשה
מה יותר טעים
בציפוי פירורים ?
או בטמפורה…
היי רחלי,
בשני המקרים זה יוצא טעים אבל אם את מטגנת אז טמפורה, אם את אופה בתנור אז פירורים.
יום מקסים 🌷
היי אפרת. אני רוצה להכין את זה בתנור עם דג סול ועם קמח מצה במקום פירורי הלחם. נראה לך יצא בסדר? יש לך המלצות על שינויים כלשהם? תודה!
אין בעיה, אין שינוי.
חג שמח 🙂
האם הדג חייב להיות בלי עור? והאם הוא יוצא רך גם בשביל ילדה בת שנה?
זה דג אמנון.
בוקר טוב מורן,
לא חייב אבל רצוי שהוא יהיה בלי עור. הדג יוצא רך אבל חשוב לוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.
שלום. תודה על המתכונים הנהדרים באתר.רציתי בבקשה לשאול -אם אני מעוניינת להכין דג מטוגן מפילה אמנון( הדג ללא עור) – האם אני צריכה להשרות אותו קודם במלח ולימון? האם צריך לתבל אותו בהתחלה במיץ לימון ומלח.
תודה על תשובתך, שלומית
היי שלומית,
לא חובה להשרות. פשוט תתבלי אותו במיץ לימון ובמלח, תתבלי בביצה ותבלינים ואז פירורי לחם (בדיוק כמו במתכון).
שלום אפרת
האם אפשר להכין עם דג אמנון?
כן, אפשר.
שלום אפרת.רציתי לדעת איך להכין את השניצל דג בתנור.פשוט ניסיתי להכין לפי מה שרשום וזה נקרע לי הדג כשאני הופכת.למה זה נקרע לי?
היי עידית,
זה יכול להיות קשור בסוג המחבת או בכמות השמן.
בכל מקרה אפשר גם לאפות בתנור. ראי הערה שרשמתי מתחת למתכון לגבי אפיה.
שלום אפרת
אולי יש לך מתכון לדג טונה (קפוא) בתנור/סיר?
היי רחלי,
סורי אין לי מתכון.
יום נפלא 🙂
שלום,
רציתי לדעת כיצד להכין גם רוטב לדג? זכור לי שהיה לי מאוד טעים רוטב עם מיונז, ולא זכור לי מה היה עוד ברוטב…
ועוד שאלה באיזה דג בטוח שלא יהיה עצמות?
תודה על תשובתך,
חדוה
היי חדוה,
את מתכוונת למטבל לטבול את שניצלוני הדג?
אם כן אפשר לערבב 2 כפות מיונז עם חצי כף קטשופ ולשים מעט מלח.
כל דג שהוא פילה לא אמורים להיות בו עצמות אבל אף פעם זה לא בטוח ב100% ותמיד מומלץ לבדוק.
הי, אפשר אח”כ להקפיא?
כן, לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
הדג המטוגןיצא נפלא – תודה רבה. בעלי העדיף עוד מנה מזה במקום העיקרית – הייתי בשוק…
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יפית
האם אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?
היי מורן,
אפשר לנסות לצפות את הפילטים במעט שמן ותבלינים ולהדק בפירורי הלחם. אם הם נדבקים כמו שצריך אפשר לוותר על הביצה.
תודה רבה.
יצא טעים מאד
שמחה שאהבת 🙂
תודה אריה ויום מקסים
שלום,
רציתי בבקשה לשאול, האם צריך לפני כן להשרות את הדג חצי שעה במיים עם לימון ומלח?
תודה
לא, אין צורך להשרות את הדג לפני.
היי נחמה,
האם אפשר בתנור במקום לטגן. תודה
היי אביטל,
אפשר לאפות. ראי הערה בתחתית המתכון בקשר לאפיה.
שבוע טוב 🙂
אם יש לי 750 גרם דג , מהן הכמויות בבקשה ?
היי עדי,
שליש כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים קטנות
חצי כפית מלח
כפית גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כוס פירורי לחם
שבת שלום 🙂
תודה רבה !!! כרגיל יצא מעולה !! וגם האורז עם התרד 🙂
שמחה לשמוע!
תודה על המתכונים.
השניצל דג יצא מעולה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה על המתכונים המעולים
האם אפשר לנסות את זה עם דג סול?
היי נחמה,
אפשר להכין עם סול. לדעתי ייצא יותר מוצלח בגרסה המטוגנת.
יום נפלא 🙂