שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4 ס”מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם




אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס”מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
עוגיות קינמון ללא גלוטןעוגיות קינמון ללא גלוטן
פרוסות ירקות בתנור פרוסות ירקות בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
א.ג (17:46 20.10.2024)

האם הלימון חשוב או שאפשר לוותר עליו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 20.10.2024)

אפשר לוותר אבל הלימון מנטרל את הריח של הדג וגם מוסיף טעם.

avatar
רחל (17:47 12.08.2024)

יצא מושלם!!
תודה אפרת!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 12.08.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן❤️

avatar
מירב (13:02 12.08.2024)

שלום אפרת,
האם צריך להשרות את הדג לפני במלח ולימון או שאין צורך? יש לי בקלה ללא עור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:15 12.08.2024)

כן, מומלץ להשרות 5-7 דקות.

avatar
חיה (15:38 7.08.2024)

אפרת,
כשאופים את הדג ב-200 מעלות, זה שומר את הארך התזונתי שלו?
בתודה,
חיה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 8.08.2024)

כן

avatar
חיה (15:34 7.08.2024)

שלום אפרת,
אפשר להכין עם ברבוניה?
אם כן, כמה זמן ומעלות צריך לאפות אותו?
בתודה,
חיה
נ.ב.: אני נהנת מאד מהאתר. תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 8.08.2024)

כן אפשר.
אין שינוי בזמני האפיה ובטמפ’ (רשום באופן ההכנה למטה)

avatar
תהילה (18:17 26.07.2024)

אם אין לי לימון אני יכולה לשים מיץ לימון במקום?
אם כן כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 26.07.2024)

כן. 4-5 כפות.

avatar
רוני (12:38 28.05.2024)

יצא טעים מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:58 29.05.2024)

שמחה לשמוע:)
תודה רוני

avatar
יעל (23:08 15.01.2024)

הי אפרת תודה על המתכונים אני מכינה מפה הכל!!!
יש לי שאלה כשאת כותבת
מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.
מה זה אומר להבריש מעל להשרות בזה סתם לשים עם כף מעל?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 16.01.2024)

היי יעל,
הכוונה לשים את הפילטים בקערה, לשים מעל מיץ לימון ומלח ולערבב🙂

avatar
לריסה (11:58 8.12.2023)

הכנתי. יצא פרפקט

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 8.12.2023)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
שושי (17:46 31.08.2023)

הכנתי מדג טונה, אפיתי בתנור
יצא מעולהה!!!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:37 1.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
דבי (20:04 23.06.2022)

ערב טוב!
אפשר עם דג אמנון?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 23.06.2022)

היי דבי,
אפשר להכין עם אמנון(:

avatar
חיה (21:08 25.05.2022)

שלום אפרת,

אפשר גם לאפות אותו בתנור? אם כן, איזה טמפרטורה, כמה זמן?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 25.05.2022)

היי,
במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני).
פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר.
מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות.

avatar
דני (22:35 8.04.2022)

רוטב לצקת מעל
מיץ לימון מלימון שלם
צרור כוסברה
כ4 שיני שום
חצי כפית מלח
ולערבב בבלנדר
אפשר להוסיף מעט מים קרים אם רוצים פחות סמיך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 9.04.2022)

תודה דני(:

avatar
ציפורה (15:34 22.10.2021)

שלום!
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון בדג סלומון?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 22.10.2021)

היי ציפורה,
אפשר להכין עם פילה סלמון(:

avatar
גלית (12:03 8.06.2021)

הי אפרת,
קודם כל אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים שאת מעלה. תודה רבה
רציתי לדעת בבקשה, האם יש לך מתכון לפיש אנד צ’יפס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 8.06.2021)

היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לדג מטוגן, ואת המתכון לצ’יפס מתנפח, או לצ’יפס רגיל.

avatar
עינבר (21:40 18.05.2021)

הי, האם אפשר להכין עם קמח תירס במקום פירורי לחם? או קמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 18.05.2021)

היי עינבר,
ציפוי בקמח כוסמין לא מומלץ, אבל ציפוי בקמח תירס אמור לצאת מעולה😊

avatar
ruth ronen (12:41 31.03.2021)

אפרת יקרה,
האם אפשר להכין יום מראש ?
תודה וחג פסח שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 31.03.2021)

היי,
אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.🙂

avatar
רבקה כהן (17:36 9.11.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת דג במתכון חדש שלא ניסיתי וחשבתי על דג סול. יש לך אולי מתכון לדג סול מצופה? לא מצאתי בחיפוש..
ואם אין לך עדין, אשמח שתוסיפי…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 9.11.2020)

יש לי את המתכון הזה- פילה דג בציפוי פריך שאפשר להכין עם דג סול.

avatar
יעלי (16:06 11.10.2020)

יצא טעים אש! כל המשפחה טרפה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 11.10.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

avatar
שלמה של (23:54 22.09.2020)

היי
האם ניתן לעשות את המתכון עם דג סלמון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 23.09.2020)

אני חושבת שאפשר.

avatar
שיראל וקנין (19:55 9.09.2020)

יצאא מושלם תודה על המתכון הזה ועל כל האתר !!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 9.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שיראל

avatar
רעיה (19:56 27.08.2020)

הי
מתה על האתר שלך! מתכונים מצויינים קלים וטעימים 🙂
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון הזה עם פוטית?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 27.08.2020)

כן, אפשר 🙂

avatar
יעל (19:03 26.08.2020)

יצא מצויין!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:01 27.08.2020)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🌺

avatar
מיכל (14:34 26.08.2020)

הי אפרת,
אין לי פירורי לחם. האם אפשר לוותר? או לשים במקום זה קמח? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 26.08.2020)

אפשר לשים קמח.

avatar
אודליה (16:04 30.07.2020)

לא יודעת כמה עשרות פעמים כבר הכנתי שניצל דג, אבל הפעם החלטתי לנסות את המתכון שלך, ויצא מושלם!! לא יכולה לטעום עדיין עקב הצום, אבל הריח והמראה נהדר 🙂 אז תודה רבה אפרת, צום קל ומועיל ושבת שלום ומבורך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 30.07.2020)

שבת שלום יקרה ❤️

avatar
May Kaizer (12:41 26.07.2020)

יש אפשרות עם פילה דג בס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 26.07.2020)

כן.

avatar
גיטי בידניק (18:50 15.07.2020)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בפירורי פנקו במקום פירורי לחם?
אם כן האם לתבל במשהו?
או שהפירורים לבד טעימים
משום מה זכור לי שיש לזה טעם לא אי אי אי (ממאכל אחר שהכנתי מזמן…)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 15.07.2020)

היי גיטי,
אם את מתבלת את הדג בתבלינים שרשומים שבמתכון אז אני לא חושבת שיש צורך לתבל גם את פירורי הפנקו.
אם בכל זאת את רוצה לתבל אפשר להוסיף לפירורים קצת מלח ופפריקה מתוקה.

avatar
שלמה (11:46 25.06.2020)

שלום אפרת. אני רוצה לצפות את הדג בגפרורי תפוח אדמה. איך אני עושה את זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 25.06.2020)

האמת לא יודעת. לא יצא לי לנסות 🙂

avatar
חן (10:42 22.04.2020)

עשיתי עם בקלה… יצא מדהייייייייםםםםםםםםםםם! תודה תודה אין עלייך! תמשיכי לשמח אנשים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:55 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

avatar
מור (13:57 4.02.2020)

היי, האם אפשר להכין עם דג בקלה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 4.02.2020)

כן.

avatar
מור (09:09 10.02.2020)

תודה רקבה

avatar
רויטל (13:40 3.01.2020)

היי
מה הכוונה לרסס בשמן לפני הכנסה לתנור? הרי הפילטים כבר עם פירורי לחם מעליהם…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 3.01.2020)

לרסס שמן מעל פירורי הלחם. אם אין לך תרסיס אפשר להבריש קצת בשמן.

avatar
רות (14:26 16.11.2019)

היי אפרת,
האם ניתן לוותר על כורכום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 16.11.2019)

כן.

avatar
קרינה (17:39 14.10.2019)

היי מורן,
המתכון מושלם! יצא טעים חטפו חי בשנייה בבית את כל משהכנתי. אפיתי בתנור.
תודה רבה רבה לך.אתמול זה ממש הזמיל אותי המתכון שלך. כי לא ידעתי איך להכין את הדג ומאוד רציתי.
תודה וחג שמח,
קרינה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 14.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרינה וחג שמח

avatar
יגאל (17:22 10.10.2019)

היי אפרת.
תודה רבה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול שני דברים:
1. הפירורים לא נדבקים כמו שצריך ויש מלא “קרחות” בדג וזה נראה לא משהו. איך אפשר לעזור בהידבקות של הפירורים?
האם התיאוריה של לנגב את הדג בנייר ניגוב אחרי הלימון ולפני הביצה נכונה ויכולה לעזור?
2. כשאני שם את הדג בשמן החם הוא מתחיל להתקפל וכך הוא נשאר. זה ממש הורס את הטיגון ואת המראה שלו יש לך טיפים לזה?

תודה
יגאל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 10.10.2019)

היי יגאל,
1. נסה לקמח את הדג לפני הטבילה בביצה (עדיף מאשר לנגב).
2. אתה משתמש בנסיכת הנילוס או בדג אחר? לפעמים זה קשור לסוג הדג ולפעמים קשור לצד שבו אתה מטגן קודם.

avatar
אפרת (17:23 29.06.2019)

יצא מעולה! עשיתי עם אמנון, הילדים טרפו. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 29.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

avatar
לימור (14:04 3.06.2019)

אם יש לי 1 ק”ג דג מה הכמויות הנדרשות של כל דבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 3.06.2019)

תכפילי את יתר הכמויות ב-2.

avatar
ליסה (09:32 24.05.2019)

היי אפרת, הכנתי, ויצא מעולה!!! הכנתי כמות גדולה, ורציתי לשאול אם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 24.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.

avatar
מיקי (00:42 16.09.2018)

הכנתי עם דג זהבנון, יצא מושלם! טעים ברמות!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 16.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מיקי ושבוע נפלא 🙂

avatar
רחלי (03:34 17.07.2018)

הייי
רציתי לשאול בבקשה
מה יותר טעים
בציפוי פירורים ?
או בטמפורה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.07.2018)

היי רחלי,
בשני המקרים זה יוצא טעים אבל אם את מטגנת אז טמפורה, אם את אופה בתנור אז פירורים.
יום מקסים 🌷

avatar
תמר (07:05 5.04.2018)

היי אפרת. אני רוצה להכין את זה בתנור עם דג סול ועם קמח מצה במקום פירורי הלחם. נראה לך יצא בסדר? יש לך המלצות על שינויים כלשהם? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 5.04.2018)

אין בעיה, אין שינוי.
חג שמח 🙂

avatar
מורן (08:00 12.03.2018)

האם הדג חייב להיות בלי עור? והאם הוא יוצא רך גם בשביל ילדה בת שנה?

avatar
מורן (08:01 12.03.2018)

זה דג אמנון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 12.03.2018)

בוקר טוב מורן,
לא חייב אבל רצוי שהוא יהיה בלי עור. הדג יוצא רך אבל חשוב לוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.

avatar
שלומית (00:17 2.03.2018)

שלום. תודה על המתכונים הנהדרים באתר.רציתי בבקשה לשאול -אם אני מעוניינת להכין דג מטוגן מפילה אמנון( הדג ללא עור) – האם אני צריכה להשרות אותו קודם במלח ולימון? האם צריך לתבל אותו בהתחלה במיץ לימון ומלח.
תודה על תשובתך, שלומית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 2.03.2018)

היי שלומית,
לא חובה להשרות. פשוט תתבלי אותו במיץ לימון ובמלח, תתבלי בביצה ותבלינים ואז פירורי לחם (בדיוק כמו במתכון).

avatar
סמדר (16:29 9.02.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להכין עם דג אמנון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 9.02.2018)

כן, אפשר.

avatar
עידית מזרחי (18:49 4.01.2018)

שלום אפרת.רציתי לדעת איך להכין את השניצל דג בתנור.פשוט ניסיתי להכין לפי מה שרשום וזה נקרע לי הדג כשאני הופכת.למה זה נקרע לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 4.01.2018)

היי עידית,
זה יכול להיות קשור בסוג המחבת או בכמות השמן.
בכל מקרה אפשר גם לאפות בתנור. ראי הערה שרשמתי מתחת למתכון לגבי אפיה.

avatar
רחלי (08:37 3.01.2018)

שלום אפרת
אולי יש לך מתכון לדג טונה (קפוא) בתנור/סיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 3.01.2018)

היי רחלי,
סורי אין לי מתכון.
יום נפלא 🙂

avatar
חדוה (19:35 31.08.2017)

שלום,
רציתי לדעת כיצד להכין גם רוטב לדג? זכור לי שהיה לי מאוד טעים רוטב עם מיונז, ולא זכור לי מה היה עוד ברוטב…
ועוד שאלה באיזה דג בטוח שלא יהיה עצמות?
תודה על תשובתך,
חדוה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 31.08.2017)

היי חדוה,
את מתכוונת למטבל לטבול את שניצלוני הדג?
אם כן אפשר לערבב 2 כפות מיונז עם חצי כף קטשופ ולשים מעט מלח.
כל דג שהוא פילה לא אמורים להיות בו עצמות אבל אף פעם זה לא בטוח ב100% ותמיד מומלץ לבדוק.

avatar
עדי (21:02 8.08.2017)

הי, אפשר אח”כ להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 8.08.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
יפית (23:46 8.05.2017)

הדג המטוגןיצא נפלא – תודה רבה. בעלי העדיף עוד מנה מזה במקום העיקרית – הייתי בשוק…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:52 8.05.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יפית

avatar
מורן (15:28 19.03.2017)

האם אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 19.03.2017)

היי מורן,
אפשר לנסות לצפות את הפילטים במעט שמן ותבלינים ולהדק בפירורי הלחם. אם הם נדבקים כמו שצריך אפשר לוותר על הביצה.

avatar
מורן (18:01 19.03.2017)

תודה רבה.

avatar
אריה (08:49 13.03.2017)

יצא טעים מאד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 13.03.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אריה ויום מקסים

avatar
מיכל (17:03 7.11.2016)

שלום,
רציתי בבקשה לשאול, האם צריך לפני כן להשרות את הדג חצי שעה במיים עם לימון ומלח?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 7.11.2016)

לא, אין צורך להשרות את הדג לפני.

avatar
אביטל (19:02 5.11.2016)

היי נחמה,
האם אפשר בתנור במקום לטגן. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 5.11.2016)

היי אביטל,
אפשר לאפות. ראי הערה בתחתית המתכון בקשר לאפיה.
שבוע טוב 🙂

avatar
עדי (14:15 4.11.2016)

אם יש לי 750 גרם דג , מהן הכמויות בבקשה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 4.11.2016)

היי עדי,
שליש כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים קטנות
חצי כפית מלח
כפית גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כוס פירורי לחם
שבת שלום 🙂

avatar
עדי (21:56 4.11.2016)

תודה רבה !!! כרגיל יצא מעולה !! וגם האורז עם התרד 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:13 5.11.2016)

שמחה לשמוע!

avatar
ויקטור (17:59 3.11.2016)

תודה על המתכונים.
השניצל דג יצא מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 3.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נחמה (10:56 3.11.2016)

תודה על המתכונים המעולים

האם אפשר לנסות את זה עם דג סול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 3.11.2016)

היי נחמה,
אפשר להכין עם סול. לדעתי ייצא יותר מוצלח בגרסה המטוגנת.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות