שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לשניצל דג: דג נסיכת הנילוס בציפוי פירורי לחם (ניתן להכין גם עם בקלה/מרלוזה)

שניצל דג

מצרכים (3-4 מנות):

500 גרם פילה נסיכת הנילוס קפוא מופשר או טרי (נקי מעור ועצמות) חתוך לחתיכות בגודל כ 5X4  ס"מ

רבע כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1 ביצה

שליש כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

כ2/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות פילה נסיכות הנילוס במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח.

-מערבבים בקערית ביצה עם שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום וקמצוץ פלפל שחור.

-בצלחת שטוחה שמים פירורי לחם.

-טובלים את נתחי הדג בתערובת הביצה ולאחר מכן מהדקים משני הצדדים בפירורי הלחם.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של כ1 ס"מ וכשהשמן חם מטגנים את נתחי הדג כ-3 דקות (על אש בינונית), עד להשחמה יפה. הופכים צד ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*במקום לטגן ניתן גם לאפות– מחממים תנור מראש ל200 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות לפני). פורשים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים בנדיבות את הנייר. מניחים את נתחי הדג ומברישים מעט בשמן בחלק העליון. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-5 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קינמון ללא גלוטן
פרוסות ירקות בתנור

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
מור (13:57 4.02.2020)

היי, האם אפשר להכין עם דג בקלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 4.02.2020)

כן.

Avatar
מור (09:09 10.02.2020)

תודה רקבה

Avatar
רויטל (13:40 3.01.2020)

היי
מה הכוונה לרסס בשמן לפני הכנסה לתנור? הרי הפילטים כבר עם פירורי לחם מעליהם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 3.01.2020)

לרסס שמן מעל פירורי הלחם. אם אין לך תרסיס אפשר להבריש קצת בשמן.

Avatar
רות (14:26 16.11.2019)

היי אפרת,
האם ניתן לוותר על כורכום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 16.11.2019)

כן.

Avatar
קרינה (17:39 14.10.2019)

היי מורן,
המתכון מושלם! יצא טעים חטפו חי בשנייה בבית את כל משהכנתי. אפיתי בתנור.
תודה רבה רבה לך.אתמול זה ממש הזמיל אותי המתכון שלך. כי לא ידעתי איך להכין את הדג ומאוד רציתי.
תודה וחג שמח,
קרינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 14.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרינה וחג שמח

Avatar
יגאל (17:22 10.10.2019)

היי אפרת.
תודה רבה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול שני דברים:
1. הפירורים לא נדבקים כמו שצריך ויש מלא "קרחות" בדג וזה נראה לא משהו. איך אפשר לעזור בהידבקות של הפירורים?
האם התיאוריה של לנגב את הדג בנייר ניגוב אחרי הלימון ולפני הביצה נכונה ויכולה לעזור?
2. כשאני שם את הדג בשמן החם הוא מתחיל להתקפל וכך הוא נשאר. זה ממש הורס את הטיגון ואת המראה שלו יש לך טיפים לזה?

תודה
יגאל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 10.10.2019)

היי יגאל,
1. נסה לקמח את הדג לפני הטבילה בביצה (עדיף מאשר לנגב).
2. אתה משתמש בנסיכת הנילוס או בדג אחר? לפעמים זה קשור לסוג הדג ולפעמים קשור לצד שבו אתה מטגן קודם.

Avatar
אפרת (17:23 29.06.2019)

יצא מעולה! עשיתי עם אמנון, הילדים טרפו. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 29.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

Avatar
לימור (14:04 3.06.2019)

אם יש לי 1 ק"ג דג מה הכמויות הנדרשות של כל דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 3.06.2019)

תכפילי את יתר הכמויות ב-2.

Avatar
ליסה (09:32 24.05.2019)

היי אפרת, הכנתי, ויצא מעולה!!! הכנתי כמות גדולה, ורציתי לשאול אם ניתן להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 24.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא.

Avatar
מיקי (00:42 16.09.2018)

הכנתי עם דג זהבנון, יצא מושלם! טעים ברמות!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 16.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מיקי ושבוע נפלא 🙂

Avatar
רחלי (03:34 17.07.2018)

הייי
רציתי לשאול בבקשה
מה יותר טעים
בציפוי פירורים ?
או בטמפורה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.07.2018)

היי רחלי,
בשני המקרים זה יוצא טעים אבל אם את מטגנת אז טמפורה, אם את אופה בתנור אז פירורים.
יום מקסים 🌷

Avatar
תמר (07:05 5.04.2018)

היי אפרת. אני רוצה להכין את זה בתנור עם דג סול ועם קמח מצה במקום פירורי הלחם. נראה לך יצא בסדר? יש לך המלצות על שינויים כלשהם? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 5.04.2018)

אין בעיה, אין שינוי.
חג שמח 🙂

Avatar
מורן (08:00 12.03.2018)

האם הדג חייב להיות בלי עור? והאם הוא יוצא רך גם בשביל ילדה בת שנה?

Avatar
מורן (08:01 12.03.2018)

זה דג אמנון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 12.03.2018)

בוקר טוב מורן,
לא חייב אבל רצוי שהוא יהיה בלי עור. הדג יוצא רך אבל חשוב לוודא היטב שלא נותרו עצמות בדג. למרות שברוב הפעמים אין עצמות בפילטים לפעמים יכול להמצא עצם וזה עלול להיות מסוכן.

Avatar
שלומית (00:17 2.03.2018)

שלום. תודה על המתכונים הנהדרים באתר.רציתי בבקשה לשאול -אם אני מעוניינת להכין דג מטוגן מפילה אמנון( הדג ללא עור) – האם אני צריכה להשרות אותו קודם במלח ולימון? האם צריך לתבל אותו בהתחלה במיץ לימון ומלח.
תודה על תשובתך, שלומית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 2.03.2018)

היי שלומית,
לא חובה להשרות. פשוט תתבלי אותו במיץ לימון ובמלח, תתבלי בביצה ותבלינים ואז פירורי לחם (בדיוק כמו במתכון).

Avatar
סמדר (16:29 9.02.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להכין עם דג אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 9.02.2018)

כן, אפשר.

Avatar
עידית מזרחי (18:49 4.01.2018)

שלום אפרת.רציתי לדעת איך להכין את השניצל דג בתנור.פשוט ניסיתי להכין לפי מה שרשום וזה נקרע לי הדג כשאני הופכת.למה זה נקרע לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 4.01.2018)

היי עידית,
זה יכול להיות קשור בסוג המחבת או בכמות השמן.
בכל מקרה אפשר גם לאפות בתנור. ראי הערה שרשמתי מתחת למתכון לגבי אפיה.

Avatar
רחלי (08:37 3.01.2018)

שלום אפרת
אולי יש לך מתכון לדג טונה (קפוא) בתנור/סיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 3.01.2018)

היי רחלי,
סורי אין לי מתכון.
יום נפלא 🙂

Avatar
חדוה (19:35 31.08.2017)

שלום,
רציתי לדעת כיצד להכין גם רוטב לדג? זכור לי שהיה לי מאוד טעים רוטב עם מיונז, ולא זכור לי מה היה עוד ברוטב…
ועוד שאלה באיזה דג בטוח שלא יהיה עצמות?
תודה על תשובתך,
חדוה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 31.08.2017)

היי חדוה,
את מתכוונת למטבל לטבול את שניצלוני הדג?
אם כן אפשר לערבב 2 כפות מיונז עם חצי כף קטשופ ולשים מעט מלח.
כל דג שהוא פילה לא אמורים להיות בו עצמות אבל אף פעם זה לא בטוח ב100% ותמיד מומלץ לבדוק.

Avatar
עדי (21:02 8.08.2017)

הי, אפשר אח"כ להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 8.08.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

Avatar
יפית (23:46 8.05.2017)

הדג המטוגןיצא נפלא – תודה רבה. בעלי העדיף עוד מנה מזה במקום העיקרית – הייתי בשוק…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:52 8.05.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יפית

Avatar
מורן (15:28 19.03.2017)

האם אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:19 19.03.2017)

היי מורן,
אפשר לנסות לצפות את הפילטים במעט שמן ותבלינים ולהדק בפירורי הלחם. אם הם נדבקים כמו שצריך אפשר לוותר על הביצה.

Avatar
מורן (18:01 19.03.2017)

תודה רבה.

Avatar
אריה (08:49 13.03.2017)

יצא טעים מאד

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:34 13.03.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אריה ויום מקסים

Avatar
מיכל (17:03 7.11.2016)

שלום,
רציתי בבקשה לשאול, האם צריך לפני כן להשרות את הדג חצי שעה במיים עם לימון ומלח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:14 7.11.2016)

לא, אין צורך להשרות את הדג לפני.

Avatar
אביטל (19:02 5.11.2016)

היי נחמה,
האם אפשר בתנור במקום לטגן. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:45 5.11.2016)

היי אביטל,
אפשר לאפות. ראי הערה בתחתית המתכון בקשר לאפיה.
שבוע טוב 🙂

Avatar
עדי (14:15 4.11.2016)

אם יש לי 750 גרם דג , מהן הכמויות בבקשה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:41 4.11.2016)

היי עדי,
שליש כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים קטנות
חצי כפית מלח
כפית גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
כוס פירורי לחם
שבת שלום 🙂

Avatar
עדי (21:56 4.11.2016)

תודה רבה !!! כרגיל יצא מעולה !! וגם האורז עם התרד 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:13 5.11.2016)

שמחה לשמוע!

Avatar
ויקטור (17:59 3.11.2016)

תודה על המתכונים.
השניצל דג יצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:19 3.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
נחמה (10:56 3.11.2016)

תודה על המתכונים המעולים

האם אפשר לנסות את זה עם דג סול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 3.11.2016)

היי נחמה,
אפשר להכין עם סול. לדעתי ייצא יותר מוצלח בגרסה המטוגנת.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.